Оголошення
дислокация
Map
Головна

codexЗа адміністративне правопорушення треба відповідати

За підсумками роботи адміністративної комісії при адміністрації Корабельного району, яка забезпечує своєчасне, всебічне, повне і об'єктивне з'ясування обставин кожної справи, прийняття відповідного рішення згідно вимог чинного законодавства України, забезпечення виконання прийнятої постанови, а також виявлення причин та умов, що сприяють вчиненню адміністративних правопорушень, за 2013 рік розглянуто 222 справи (за 2012 рік – 207 справ) про адміністративні правопорушення.

Найбільш актуальною для розгляду на комісії у 2013 році була ст.. 152 Кодексу України „Про адміністративні правопорушення" (83 справи), яка передбачає відповідальність за порушення державних стандартів, норм і правил благоустрою населених пунктів. Нагадуємо, що відповідно до Правил благоустрою, санітарного утримання територій, забезпечення чистоти і порядку в м. Миколаєві (у новій редакції), мешканці міста зобов'язані щорічно укладати договори на вивіз твердих побутових відходів. А також несвоєчасне вивезення будівельного сміття, забруднення місць громадського користування сміттям; викидання сміття з вікон, балконів, струшування на сходовій площадці чи з балконів килимів та килимових доріжок; завантаження контейнерів для побутових відходів будівельних сміттям, металобрухтом; наїзд на будь-якому автотранспорті на тротуари (крім випадків, передбачених Правилами дорожнього руху), пішохідні доріжки, зелені зони, декоративні огорожі та паркування на них; мийка, ремонт транспортних засобів на тротуарах, у житлових мікрорайонах, у необладнаних для цього місцях; утримання собак і котів з порушенням існуючих норм та Правил утримання собак і котів у містах і населених пунктах, утримання на балконах і лоджіях тварин і птахів, є порушенням ст. 152 Кодексу України „Про адміністративні правопорушення". Треба відзначити, що сума штрафу становить від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (340 – 1360 грн., а на посадових осіб та громадян, суб'єктів підприємницької діяльності – від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів (850 – 1700 грн.).

Не менш актуальною була ст.. 150 „Порушення правил користування жилими будинками і жилими приміщеннями". За цією статтею було розглянуто 79 справ.

Адміністративна комісія при адміністрації Корабельного району протягом звітного періоду провела 43 засідання.

В результаті проведеної роботи накладено штрафів на 174 осіб на загальну суму 46325 грн. Станом на 01.01.2014 року стягнуто штрафів по постановам 2013 року на суму 23375 грн., тобто 51,46%. Закрито 42 справи. Винесено попереджень - 6.

Адміністрація Корабельного району нагадує, що громадянин, на якого складено протокол про адміністративне правопорушення повинен з'явитись на засідання адміністративної комісії в термін зазначений в повістці. При собі необхідно мати документ, що підтверджує його особу та документи, які вказані повноваженою особою, що складала протокол про адміністративне правопорушення.

Особа, що притягується до адміністративної відповідальності, має право:

- Ознайомитись з матеріалами справи;

- Давати пояснення;

- Пред'являти докази;

- Користуватися консультацією адвоката.

Засідання адміністративної комісії при адміністрації Корабельного району проводяться щосереди (кабінет 114). Час засідання з 10.00 до 12.00, телефон для довідок 25-32-32.

 

Mykolrada

vru1

prezident

kmu

decent_vlad

header_bg

dfs

MykolaevOblEnergo

Погода в Николаеве

Пользователи : 2
Статьи : 3300
Ссылки : 6
Просмотры материалов : 1131390

Наші контакти:

54050, Україна, м.Миколаїв,

проспект Богоявленський, 314

тел. (0512) 60-02-71, факс (0512) 60-02-59

Електронна адреса для звернень

[email protected]

znak

Питання "гарячої лінії"