Оголошення
дислокация
Map
Головна

Звіт спостережної комісії при адміністрації Корабельного району за I квартал 2014 року

Спостережна комісія при адміністрації Корабельного району постійно надає допомогу у соціальної адаптації осіб, які умовно – достроково звільнилися з місць позбавлення волі. Члени спостережної комісії сприяють в організації громадського контролю за дотриманням прав і законних інтересів засуджених та осіб, звільнених від відбування покарання, організовують виховну роботу з особами, умовно-достроково звільненими від відбування покарання, та громадського контролю за їх поведінкою протягом невідбутної частини покарання.

Протягом I кварталу 2014 року було проведено 3 засіданя комісії , на яких вирішувалися організаційні питання, а саме:

– можливість працевлаштування громадян, звільнених з місць позбавлення волі;

– надання їм правових консультацій та перевірки їх соціально-побутових умов проживання і адаптації до цивільних умов життя;

– організація попереджувальної профілактичної роботи щодо недопущення ними правопорушень у майбутньому;

- проведення їх медичного обстеження та надання медичної допомоги;

- надання адресної грошової допомоги на вирішення соціально – побутових питань.

Протягом I кварталу 2014 року спостережною комісією при адміністрації Корабельного району Миколаївської міської ради поставлено на облік за повідомленнями, що надійшли від установ виконання покарань, 1 особа умовно-достроково звільнена від відбування покарання.

За інформацією Корабельного районного центру зайнятості населення на обліку у Центрі перебуває 1 особа, звільнена з установи , що виконують покарання. Цій категорії громадян були запропоновані всі послуги, які надає служба зайнятості в межах чинного законодавства , а саме:

- пошук роботи та сприяння у працевлаштуванні в т.ч. на громадські роботи;

- проходження професійного навчання;

- отримання профорієнтаційних та профконсультаційних послуг.

Особи, звільнені з місць позбавлення волі, запрошувались на групові масові заходи – семінари, а саме: «Послуги служби зайнятості, права та обов'язки громадян на випадок безробіття», «Оволодій ситуацією», «Використовуй власний досвід».

В більшості випадків роботодавці відмовляють у прийнятті на роботу особам, що повернулись з місць позбавлення волі, у зв'язку з тим, що вони не мають достатніх професійних навиків і не відповідають сучасним вимогам ринку праці. Крім того, майже 90% зареєстрованих громадян цієї категорії не відвідують службу зайнятості.

Медичне обстеження осіб, достроково звільнених з місць позбавлення волі, організовувалося на загальних засадах. Медична допомога надавалася по мірі необхідності за зверненнями громадян.

Суттєво впливає на поліпшення криміногенної ситуації в районі робота громадського формування з охорони громадського порядку "Каскад", яке відповідає вимогам Закону України "Про участь громадян в охороні громадського правопорядку і державного кордону". Члени громадського формування проводять перевірки за місцем проживання зазначеної категорії осіб, проводить з ними індивідуально-профілактичну роботу з метою попередження вчинення ними нових злочинів.

Увага! Особи, які умовно – достроково звільнилися з місць позбавлення волі (за потребою) могуть звернутись до голови спостережної комісії Валентина Красножона за адресою: пр. Жовтневий, 314 (тел. 253117) та секретаря комісії Юрія Лисіка (тел. 256117).

 

Mykolrada

vru1

prezident

kmu

decent_vlad

header_bg

dfs

MykolaevOblEnergo

Погода в Николаеве

Пользователи : 2
Статьи : 3300
Ссылки : 6
Просмотры материалов : 1131240

Наші контакти:

54050, Україна, м.Миколаїв,

проспект Богоявленський, 314

тел. (0512) 60-02-71, факс (0512) 60-02-59

Електронна адреса для звернень

[email protected]

znak

Питання "гарячої лінії"