Оголошення
дислокация
Map
Головна Пенсионный 25.07.2014

pensionШановні керівники та бухгалтера підприємств! 

Управління ПФУ в Корабельному районі м.Миколаєва щодо нарахування єдиного внеску на заробітну плату мобілізованим працівникам та відповідне формування відомостей у звіті повідомляє наступне.

1. Відповідно до частини третьої статті 119 Кодексу законів про працю України (зі змінами) за працівниками, призваними на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період, але не більше одного року, зберігаються місце роботи, посада і компенсується із бюджету середній заробіток на підприємстві

, в установі, організації, в яких вони працювали на час призову, незалежно від підпорядкування та форми власності. Виплата таких компенсацій із бюджету в межах середнього заробітку проводиться за рахунок коштів Державного бюджету України в порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України. Тобто,

 особа одночасно перебуває в трудових відносинах з підприємствами, установами та організаціями, а також перебуває на обліку в військовій частині.

 єдиний внесок на загальнообов'язкове державне соціальне страхування не нараховується на виплати, які компенсуються з бюджету в межах середнього заробітку працівників, призваних на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період (частина 7 статті 7 Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування» від 08.07.2010 № 2464 –VI).

2. Правила формування відомостей про застрахованих осіб, які були призвані на військову службу під час мобілізації, з врахуванням умов Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення оборонно-мобілізаційних питань під час проведення мобілізації» від 20.05.2014 № 1275-VII.

 В таблиці 5 «Трудові відносини застрахованих осіб» додатку 4 Порядку 454 інформація про мобілізацію не зазначається.

 В таблиці 6 «Відомості про нарахування заробітку(доходу) застрахованим особам» додатку 4 Порядку 454 відомості, щодо сторнування раніше нарахованого єдиного внеску, зазначаються з типом нарахування «3 – сума заробітної плати (доходу), нарахована у попередніх звітних періодах на підставі бухгалтерських та інших документів, відповідно до яких проводиться нарахування (обчислення) або які підтверджують нарахування (обчислення) заробітної плати (доходу), на яку страхувальником самостійно зменшено зайво нараховану суму єдиного внеску» із визначенням суми, на яку зайво нараховано єдиний внесок тільки в графі «18. Сума нарахованої заробітної плати / доходу у межах максимальної величини, на яку нараховується єдиний внесок» (в графі «17. Загальна сума нарахованої заробітної плати / доходу (усього з початку звітного місяця)» сума не заповнюється).

 В таблиці 7 «Наявність підстав для обліку стажу окремим категоріям осіб відповідно до законодавства» додатку 4 Порядку 454 зазначаються відомості про пільговий стаж, незважаючи на факт відсутності особи на роботі.

Крім того, в таблиці 1 додатку 4 Порядку 454 суми середньої заробітної плати за поточний період мають бути включені до рядків 1 «Загальна сума нарахованої заробітної плати, винагород за виконану роботу (надані послуги) за цивільно-правовими договорами та оплати допомоги по тимчасовій непрацездатності, усього» та 1.1 «сума нарахованої заробітної плати», а суми зайво нарахованого ЄСВ за минулі періоди в рядку 7 «Зменшено суму єдиного внеску у зв'язку з виправленням помилки, допущеної в попередніх звітних періодах (р. 7.1 + р. 7.2 + р. 7.3)»: 7.1 «Зменшено нарахування (крім сум, зазначених у р. 7.2)» та 7.3 «Зменшено утримань» із зазначенням змісту помилки: ЗУ 20.05.2014 № 1275-VII.

Звертаємо Вашу увагу, що такі вимоги до використання коди типу нарахування «3» в таблиці 6 додатку 4 Порядку 454 стосуються тільки даного випадку (мобілізації). В інших випадках, загального характеру, при зазначені коди типу нарахування «3», крім зазначених граф, заповнюється і графа «17. Загальна сума нарахованої заробітної плати / доходу (усього з початку звітного місяця)».

Адміністрація управління ПФУ в Корабельному районі м. Миколаєва.

 

Mykolrada

vru1

prezident

kmu

decent_vlad

header_bg

dfs

MykolaevOblEnergo

Погода в Николаеве

Пользователи : 2
Статьи : 3313
Ссылки : 6
Просмотры материалов : 1136960

Наші контакти:

54050, Україна, м.Миколаїв,

проспект Богоявленський, 314

тел. (0512) 60-02-71, факс (0512) 60-02-59

Електронна адреса для звернень

[email protected]

znak

Питання "гарячої лінії"