Оголошення
дислокация
Map
Головна Пенс зміни у законодавстві

pensДо уваги фізичних осіб - підприємців

7 липня 2014 року внесено зміни в законодавство щодо зняття з обліку в органах Пенсійного фонду України фізичних осіб – підприємців, які сплачують страхові внески.

Набрав чинності Закон України від 13.05.2014 р. № 1258-VII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощеної процедури державної реєстрації припинення підприємницької діяльності фізичних осіб – підприємців за заявницьким принципом», яким внесено зміни в Закон України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців». Вони стосуються механізму припинення підприємницької діяльності таких осіб.

Тепер фізичних осіб – підприємців виключають з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців за заявниць ким принципом до одного дня. А процедура державної реєстрації припинення підприємницької діяльності фізичних осіб – підприємців не передбачає здійснення перевірок та надання довідок контрольними органами про відсутність заборгованості в таких платників.

Внесення змін у закони передбачає також зміни в підзаконних актах. Тому Пенсійним фондом розроблено постанову правління «Про внесення змін до постанови правління Пенсійного фонду України від 31 жовтні 2011 року № 33-1», згідно якої вилучаються положення щодо направлення органами Фонду повідомлень державному реєстратору про:

- початок проведення позапланової перевірки;

- неможливість проведення позапланової перевірки;

- наявність заперечень проти проведення державної реєстрації припинення підприємницької діяльності фізичної особи – підприємця.

Законом № 1258 також внесено зміни в статтю 15 Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» щодо зняття з обліку в органах ПФУ платників страхових внесків.

 

Mykolrada

vru1

prezident

kmu

decent_vlad

header_bg

dfs

MykolaevOblEnergo

Погода в Николаеве

Пользователи : 2
Статьи : 3300
Ссылки : 6
Просмотры материалов : 1131124

Наші контакти:

54050, Україна, м.Миколаїв,

проспект Богоявленський, 314

тел. (0512) 60-02-71, факс (0512) 60-02-59

Електронна адреса для звернень

[email protected]

znak

Питання "гарячої лінії"