Оголошення
дислокация
Map
Головна

Інформаційно-аналітична довідка про виконання плану роботи служби у справах дітей за 2014 рік

План роботи служби у справах дітей сформовано відповідно до виконання Закону України «Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування», на виконання Указу Президента України від 27 жовтня 2009 року № 870/2009 «Про рішення Ради Національної безпеки і оборони України від 11.09.2009 року «Про стан злочинності у державі та координацію діяльності органів державної влади у протидії злочинним проявам та корупції», та виконання рішення Миколаївської обласної ради від 22.10.10. № 1 «Про затвердження обласної Програми профілактики правопорушень, рецидивної злочинності та злочинів, вчинених неповнолітніми, на 2011-2015 роки».

В службі створено 2 сектори:

І – сектор захисту прав, свобод та законних інтересів дітей;

ІІ – сектор з питань опіки та піклування.

Станом на 25.12.14 на обліку в службі перебуває - 197 дітей:

– 19 дітей на профілактичному обліку в секторі захисту прав, свобод та законних інтересів дітей

- 178 дітей на первинному обліку, в секторі з питань опіки та піклування з них:

- влаштовані під опіку – 144, в прийомні сім'ї - 8, в Дитячий будинок сімейного типу – 2, до інтернатних та інших навчальних закладів – 10

Облік дітей ведеться по 5 категоріям згідно діючого законодавства це:

- діти-сироти - 83;

- діти, позбавлені батьківського піклування - 95;

- діти, що проживають у сім'ях, де батьки або особи, що їх замінюють, ухиляються від виконання батьківських обов'язків - 18;

- дітей, які систематично самовільно залишають місце постійного проживання немає;

- діти, стосовно яких скоєно фізичне, психологічне, сексуальне або економічне насилля в сім'ї - 1.

Служба у справах дітей тісно співпрацює з органами управління освіти та відділом кримінальної міліції у справах дітей. Розроблені плани спільних заходів служби у справах дітей адміністрації Корабельного району, навчальних закладів та ВКМСД Корабельного РВ ММУ УМВС України в Миколаївській області з попередження правопорушень і злочинів, профілактики наркоманії та СНІДу.

Служба у справах дітей тісно співпрацює з органами управління освіти та відділом кримінальної міліції у справах дітей. Розроблені плани спільних заходів служби у справах дітей адміністрації Корабельного району, навчальних закладів та ВКМСД Корабельного РВ ММУ УМВС України в Миколаївській області з попередження правопорушень і злочинів, профілактики наркоманії та СНІДу. Щоквартально проводиться звірка щодо повернення на навчання учнів, які тривалий час не відвідують школу без поважних причин. Всього розглянуто з цього приводу за 2014 року 73(37) подань навчальних закладів району.

Одним із елементів системи захисту прав, свобод і законних інтересів неповнолітніх є соціальний заклад для дітей – КЗ «Миколаївський центр соціально-психологічної реабілітації дітей» Миколаївської обласної ради. Протягом 2014 року до центру вміщено - 12 дітей з них:

- за направленням служби – 5;

- вміщено органами внутрішніх справ – 6;

- 1 дитина звернулася самостійно.

Однією з важливих форм роботи служби є підготовка проектів рішень до виконкому. За 2014 рік розглянуто 78 звернень громадян і підготовлено – 133 проектів рішень:

- купівля-продаж – 19

- договору дарування – 14

- про призначення опіки – 23

- припинення опіки(піклування) – 4

- про направлення до будинку дитини – 3

- врегулювання зустрічей – 12

- про надання статусу – 26

- про втрату статусу – 1

- про втрату чинності – 7

- про внесення змін до рішення – 6

- про реєстрацію дитини – 1

- про продаж авто – 1

- про переоформлення тех.паспорту авто – 2

- про переведення коштів – 1

- обмін -2

- про надання повної цивільної дієздатності- 2

- про зміні статусу – 8

- про виділення ідеальних часток - 1

На особистому прийомі начальником служби у справах дітей адміністрації Корабельного району розглянуто 137 звернення громадян, надано 285 консультації.

Необхідною умовою забезпечення прав дітей, які потребують соціального захисту, є своєчасне їх виявлення та постановка на облік. Діти кризових категорій – це діти, що проживають в сім'ях, які опинилися в скрутному становищі. Виявлення, облік дітей та подальша робота з дітьми цієї категорії здійснюється сектором захисту прав свобод та законних інтересів дітей. Головними формами профілактичної роботи служби з неблагополучними сім'ями є вивчення та обстеження матеріально-побутових умов проживання та утримання дітей. Обстежено та складено 207 актів матеріально-побутових умов проживання дітей

Службою направлено 36 клопотань до райвідділу про притягнення батьків до адміністративної відповідальності за ст. 184 КУпАП за невиконання своїх батьківських обов'язків.

Крайньою мірою є позбавлення батьківських прав батьків. За звітний період, за участю служби 22 батьків позбавлено батьківських прав у відношенні 21 дітей.

Службою створено та постійно поновлюється банк даних ЄІАС «Діти» на дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та дітей, які перебувають на профілактичному обліку. За статистичними показниками підтвердженої інформації про електрону облікову картку дитини спеціалістами Корабельної служби 100% підтверджена реєстрація дітей всіх категорій.

Дієвим заходом запобіганню дитячій безпритульності, бездоглядності та правопорушень серед дітей є спільні профілактичні рейди служби та сектору кримінальної міліції у справах дітей Корабельного РВ ММУ УМВС України в Миколаївській області по виявленню дітей.

За звітний період проведено 29 рейдів «Діти вулиці», під час яких обстежено 68 сімей, попереджено – 56 батьків, ініційовано притягнення до відповідальності стосовно 12 законних представника. 3 дітей вилучено з несприятливого середовища та вміщено до державних закладів. Цей напрямок роботи здійснює сектор захисту прав, свобод та законних інтересів дітей.

Однією із пріоритетних форм роботи зі школами є перевірка стану виховної роботи у школах району, згідно плану. Проведено 28 перевірок стану виховної роботи в навчальних закладах.

З метою профілактики злочинності та бездоглядності у шкільному середовищі, попередження насилля в сім'ї, проведено 20 бесід на правову тематику.

Начальник служби у справах дітей О.Є.Мамонтова

 

Mykolrada

vru1

prezident

kmu

decent_vlad

header_bg

dfs

MykolaevOblEnergo

Погода в Николаеве

Пользователи : 2
Статьи : 3300
Ссылки : 6
Просмотры материалов : 1131449

Наші контакти:

54050, Україна, м.Миколаїв,

проспект Богоявленський, 314

тел. (0512) 60-02-71, факс (0512) 60-02-59

Електронна адреса для звернень

[email protected]

znak

Питання "гарячої лінії"