Оголошення
дислокация
Map
Головна Учасники АТО

zah_vitЯк учасникам АТО отримати пільги.

Всі військовослужбовці, які відправляються в зону бойових дій на Донбасі, а також члени їхніх родин можуть розраховувати на гарантований законодавством соціальний захист.

Верховна Рада прирівняла бійців на Сході до учасників бойових дій. На них, згідно із законом «Про статус ветеранів війни, гарантію їх соціального захисту», поширюються наступні пільги: безкоштовне отримання ліків за рецептом лікаря, санаторно-курортне лікування, 75% знижка на квартплату і послуги ЖКХ, а також на газ. Загалом учасники антитерористичної операції мають право на 13 видів соціальних гарантій і пільг.

Для отримання пільг військовослужбовець (або його родина) повинні оформити відповідні документи.

Розроблені спільними зусиллями фахівців Укрінформу та Генштабу ЗСУ інформаційні матеріали з питань соціального захисту військовослужбовців та членів їхніх родин сприятимуть відповідній роз'яснювальній роботі.

Інфографіку можна завантажити ТУТ

Рішення про надання статусу учасника бойових приймається міжвідомчою комісією з питань розгляду матеріалів про визнання учасниками бойових дій, яка утворюється Державною службою України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції.

 

Алгоритм надання статусу

Статус учасника бойових дій надається:

1. Військовослужбовцям та працівникам Збройних Сил, Національної гвардії, СБУ, Служби зовнішньої розвідки, Держприкордонслужби, Держспецтрансслужби, особам рядового і начальницького складу, військовослужбовцям, працівникам МВС, Управління державної охорони, Держспецзв'язку, ДСНС, ДПтС, військових формувань, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення, перебуваючи безпосередньо в районах проведення антитерористичної операції.

2. Працівникам підприємств, установ та організацій, які залучалися і брали безпосередню участь в антитерористичній операції в районах її проведення.

 

Перелік документів для надання статусу учасника бойових дій військовослужбовцям (резервістам, військовозобов'язаним) та працівникам Збройних Сил України, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції

Довідка про безпосередню участь особи в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення і захисті незалежності, суверенітет) та територіальної цілісності України (зразок, встановлений постановою Кабінету Міністрів України від 20 серпня 2014 року № 413);

Витяги із наказів по стройовій частині про вибуття (прибуття) до військової частини після виконання завдань антитерористичної операції;

Витяги із наказів по стройовій частині першого заступника керівника Антитерористичного центру (командира сектору) про прибуття для виконання завдань антитерористичної операції та вибуття до місця постійної дислокації;

Копії посвідчень про відрядження (в разі їх наявності);

Копії документів про отримання поранень (в разі їх наявності);

Згода на збір та обробку персональних даних;

Копія першої сторінки паспорта громадянина України (з метою уникнення помилкового написання прізвища, ім'я та по-батькові).

Всі копії документів повинні бути завірені підписом командира (начальника) військової частини (органу, підрозділу, установи, закладу) та скріплені гербовою печаткою.

Підставою для надання статусу учасника бойових дій є:

- документи про безпосереднє залучення до виконання завдань або направлення (прибуття) у відрядження в райони АТО (витяги з наказів, розпоряджень, посвідчень про відрядження, книг нарядів, матеріалів спеціальних (службових) розслідувань, за фактами отриманих поранень інші документи, що були підставою для направлення у відрядження);

- довідка встановленого зразка, яку у місячний строк після завершення особами виконання завдань АТО зобов'язані подати керівники підприємств, установ, організацій до міжвідомчої комісії з питань розгляду матеріалів про визнання учасниками бойових дій.

Рішення про надання статусу учасника бойових дій приймається Міжвідомчою комісією в місячний строк та здійснюється відповідне інформування.

Посвідчення учасника бойових та нагрудний знак видається в органах Міноборони, МВС, СБУ, Служби зовнішньої розвідки, Адміністрації Держприкордонслужби, Адміністрації Держспецтрансслужби, Управління державної охорони, Адміністрації Держспецзв'язку, ДСНС, ДПтС, а також органах соціального захисту населення за місцем їх реєстрації.

Звертатися до: військових частин, інших формувань в яких особи проходили службу чи працювали; комісій, утворених у міністерствах, інших центральних органах виконавчої влади чи інших центральних органах; міжвідомчої комісії з питань розгляду матеріалів про визнання учасниками бойових дій.

 

Mykolrada

vru1

prezident

kmu

decent_vlad

header_bg

dfs

MykolaevOblEnergo

Погода в Николаеве

Пользователи : 2
Статьи : 3300
Ссылки : 6
Просмотры материалов : 1131123

Наші контакти:

54050, Україна, м.Миколаїв,

проспект Богоявленський, 314

тел. (0512) 60-02-71, факс (0512) 60-02-59

Електронна адреса для звернень

[email protected]

znak

Питання "гарячої лінії"