Оголошення
дислокация
Map
Головна планування заходів для демобілізованих

infoІНФОРМАЦІЯ

щодо планування заходів для демобілізованих військовослужбовців

Президент України Петро Порошенко наголошує на важливості підтримки демобілізованих військовослужбовців-учасників АТО, після їх повернення до мирного життя.

«Маємо створити всі умови для українських героїв», - сказав Глава держави під час наради з главами обласних державних адміністрацій.

Він нагадав, що відповідно до Указу Президента від 14 січня поточного року про часткову мобілізацію, демобілізації у період з 18 березня по 1 травня підлягають звільненню 35 тисяч 300 військовослужбовців.

В першу чергу Петро Порошенко звернув увагу на питання реєстрації та видачі посвідчень учасників АТО.

Президент також звернув увагу присутніх на питання повного або часткового звільнення героїв АТО від сплати комунальних послуг, забезпечення їх земельними ділянками.

Окремо Глава держави акцентував на врегулюванні погашення фінансових зобов'язань учасників АТО. На його переконання, банківські установи мають піти на зустріч військовослужбовцям-учасникам АТО у вирішенні цих питань. "Там, де є питання зі сплатою, необхідно реструктуризувати кредити, знайти порозуміння з банківськими установами. Не може бути мови про нарахування пені та штрафів", - сказав Петро Порошенко.

Не залишилося поза увагою і питання повернення на попереднє місце роботи військових. "Це питання і обласних адміністрацій, і прокурорського нагляду, щоб не було порушено законні права громадян, коли вони повернулися і їм відмовляють у поверненні на попереднє місце роботи", - наголосив Президент.

На переконання Глави держави, демобілізовані військовослужбовці, що захищали територіальну цілісність та суверенітет України, мають стати і активними учасниками місцевого самоврядування. "Маємо відкрити соціальні ліфти для тих, хто прийняв рішення іти в політику для того, щоб політика оновилася, наприклад під час місцевих виборів. Це дуже важлива справа. Впевнений в тому, що якість місцевої політики значно зросте", - сказав Петро Порошенко.

В свій час, заступник голови Миколаївської облдержадміністрації Оксана Янішевська, зазначила, що велика кількість військовослужбовців вже незабаром повернеться до Миколаївщини. Демобілізовані військовослужбовці потребують допомоги та реабілітації. На сьогоднішній день вже є багато напрацювань. Мова йде не лише про фізичну реабілітацію, а й психологічну реабілітацію, соціалізацію і залучення до діяльності – це і спортивні заходи, і культурно-масові. Це та увага, яку ми маємо приділити всім, хто повернеться з зони АТО.

Вона розповіла про три основні напрямки медико-психологічної реабілітації військовослужбовців. Так, на базі обласного госпіталю інвалідів війни створюється реабілітаційний центр на 20 ліжко-місць.

Друге важливе питання – психологічна і психіатрична допомога військовослужбовцям. Оксана Янішевська повідомила, що разом з волонтерською службою Кризової психологічної допомоги знайдено декілька кабінетів для надання індивідуальних психологічних консультацій військовим та їх родинам. Зараз оформлюються документи, щоб психологи могли безперешкодно в них працювати.

Що ж стосується спортивних заходів, то визначають спортивні заклади, в яких військовослужбовці могли б безперешкодно та безоплатно тренуватися.

Третє питання – освіта та профорієнтація. Радою ректорів вже прийнято рішення про пільговий вступ демобілізованих військовослужбовців до вишів Миколаївщини, а також направлено відповідний лист Міністерству освіти та науки України.

 

Mykolrada

vru1

prezident

kmu

decent_vlad

header_bg

dfs

MykolaevOblEnergo

Погода в Николаеве

Пользователи : 2
Статьи : 3300
Ссылки : 6
Просмотры материалов : 1131153

Наші контакти:

54050, Україна, м.Миколаїв,

проспект Богоявленський, 314

тел. (0512) 60-02-71, факс (0512) 60-02-59

Електронна адреса для звернень

[email protected]

znak

Питання "гарячої лінії"