Оголошення
дислокация
Map
Головна

Звіт про роботу спостережної комісії при адміністрації Корабельного району за I півріччя 2015 року

Спостережна комісія при адміністрації Корабельного району постійно надає допомогу у соціальної адаптації осіб, які умовно – достроково звільнилися з місць позбавлення волі.

Члени спостережної комісії сприяють в організації громадського контролю за дотриманням прав і законних інтересів засуджених та осіб, звільнених від відбування покарання, організовують виховну роботу з особами, умовно-достроково звільненими від відбування покарання, та громадського контролю за їх поведінкою протягом невідбутної частини покарання.

Протягом I кварталу 2015 року було проведено 3 засідання комісії , на яких вирішувалися організаційні питання, а саме:

- доведення постанови Кабінету Міністрів України від 10 листопада 2010 року №104 «Про внесення змін до Положення про спостережні комісії»;

- розгляд питання про відбування адміністративного покарання у вигляді виправних робіт та об'єкти на яких вони будуть проводитися;

- про стан медичного обстеження осіб, умовно-достроково звільнених, та осіб, звільнених з місць позбавлення волі;

- про стан спільної виховної роботи з особами, умовно-достроково звільненими від відбування покарання, та здійснення громадського контролю за їх поведінкою та особами, звільненими в порядку ст. 82 КК України;

- про роботу районного центру зайнятості населення по наданню допомоги у працевлаштуванні осіб, що звільняються з місць позбавлення волі;

- про заходи щодо удосконалення роботи спостережної комісії при адміністрації Корабельного району.

Протягом 1 кварталу 2015 року спостережною комісією при адміністрації Корабельного району Миколаївської міської ради поставлено на облік за повідомленнями, що надійшли від установ виконання покарань:

- 1 особа, умовно-достроково звільнена від відбування покарання;

- 2 особи звільнені по кінцю строку.

Спостережна комісія при адміністрації Корабельного району тісно взаємодіє Миколаївським обласним громадським молодіжним рухом «Пенітенціарна ініціатива» щодо у супроводу осіб, звільнених з місць позбавлення волі.

За інформацією Корабельного районного центра зайнятості, на обліку осіб , які на даний час не працевлаштовані – немає.

Особи, звільнені з місць позбавлення волі, запрошувались на групові масові заходи – семінари, а саме: «Послуги служби зайнятості, права та обов'язки громадян на випадок безробіття», «Оволодій ситуацією», «Використовуй власний досвід».

У більшості випадків роботодавці відмовляють у прийнятті на роботу особам, що повернулись з місць позбавлення волі, у зв'язку з тим, що вони не мають достатніх професійних навиків і не відповідають сучасним вимогам ринку праці. Крім того, майже 90% зареєстрованих громадян цієї категорії не відвідують службу зайнятості.

Медичне обстеження осіб, достроково звільнених з місць позбавлення волі, організовувалося на загальних засадах. Медична допомога надавалася по мірі необхідності за зверненнями громадян.

Суттєво впливає на поліпшення криміногенної ситуації в районі робота громадського формування з охорони громадського порядку "Каскад", яке відповідає вимогам Закону України "Про участь громадян в охороні громадського правопорядку і державного кордону". Члени громадського формування проводять перевірки за місцем проживання зазначеної категорії осіб, проводить з ними індивідуально-профілактичну роботу з метою попередження вчинення ними нових злочинів.

Увага!

Особи, які умовно – достроково звільнилися з місць позбавлення волі (за потребою) могуть звернутись до голови спостережної комісії Валентина Красножона (тел. 253117) та секретаря комісії Юрія Лисіка (тел. 256117. за адресою: пр. Жовтневий, 314 (каб. 308)

 

Mykolrada

vru1

prezident

kmu

decent_vlad

header_bg

dfs

MykolaevOblEnergo

Погода в Николаеве

Пользователи : 2
Статьи : 3313
Ссылки : 6
Просмотры материалов : 1137431

Наші контакти:

54050, Україна, м.Миколаїв,

проспект Богоявленський, 314

тел. (0512) 60-02-71, факс (0512) 60-02-59

Електронна адреса для звернень

[email protected]

znak

Питання "гарячої лінії"