Оголошення
дислокация
Map
Головна

ЖИТЛОВА СУБСИДІЯ В ПИТАННЯХ ТА ВІДПОВІДЯХ

 

ОТРИМАТИ СУБСИДІЮ ДУЖЕ ПРОСТО

- Подаються лише 2 документи

- Документи можна надіслати поштою

- Зняті всі можливі обмеження

- Не потрібно вказувати розмір доходу

- Ніяких штрафів

- Субсидія може бути більше 50% від суми рахунку за комунальні послуги

ЗВЕРТАЙТЕСЯ САМЕ ЗАРАЗ

ДО УПРАВЛІННЯ СОЦІАЛЬНИХ ВИПЛАТ І КОМПЕНСАЦІЙ КОРАБЕЛЬНОГО РАЙОНУ

ЗА АДРЕСОЮ: ВУЛ. НОВОБУДІВНА,1

Детально за телефоном 60-04-84

додаткові пункти у ЖЕКах, віддалених мікрорайонах міста, районних відділеннях міського територіального центру де також буде здійснюватися прийом заяв та декларацій від громадян для призначення субсидій.


ШАНОВНІ МИКОЛАЇВЦІ !

З 1 травня 2015 року суттєво спрощено порядок призначення субсидії на оплату житлово-комунальних послуг

Скасовуються всі обмеження щодо майнового стану осіб, які звертаються за призначенням субсидій крім здійснення одноразової дорого вартісної покупки (на суму понад 50 тис. гривень):

- наявність у власності двох житлових приміщень;

- наявність у власності двох автомобілів;

- наявність у складі домогосподарства осіб працездатного віку, які не працюють, не навчаються і не перебувають на обліку як безробітні;

- здача в найм житлового приміщення;

здійснення покупки товарів, робіт та послуг (у тому числі оплата медичних послуг та навчання) на суму понад 10 прожиткових мінімумів;

Починаючи з травня місяця 2015 року субсидії будуть призначатися на 12 місяців, а не опалювальний та неопалювальний період як це було раніше. При цьому встановлюється автоматичний принцип надання субсидії на новий період (скасовується необхідність повторного звернення до органу соціального захисту населення для призначення субсидії на новий період у разі відсутності змін).

Порядок та умови надання житлової субсидії

Житлова субсидія – є безповоротною адресною допомогою держави малозабезпеченим сім'ям на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого палива.

Субсидії призначаються за наявності різниці між розміром плати за житлово-комунальні послуги, скраплений газ, тверде та рідке пічне побутове паливо у межах соціальної норми житла та соціальних нормативів користування житлово-комунальними послугами з урахуванням пільг, які надаються відповідно до законодавства, і обсягом визначеного Кабінетом Міністрів України обов'язкового відсотка платежу.

Субсидія призначається одному з членів домогосподарства, на якого відкрито особовий рахунок за місцем реєстрації або особі, яка не зареєстрована, але фактично проживає у житловому приміщенні (будинку) на підставі договору найму(оренди) житла, і на яку відкрито особові рахунки із сплати житлово-комунальних послуг.

В окремих випадках на підставі рішень районних, районних у містах Києві і Севастополі держадміністрацій та виконавчих органів міських і районних рад або утворених ними комісій та актів обстеження матеріально-побутових умов домогосподарства субсидія може призначатися іншій особі, зареєстрованій у житловому приміщенні (будинку), а також індивідуальним забудовникам, будинки яких не прийняті в експлуатацію, але які сплачують вартість одержуваних житлово-комунальних послуг.

Право на отримання субсидії мають громадяни, які проживають у державному та громадському житловому фонді, в тому числі у гуртожитках, приватизованих квартирах та кооперативах, у приватних будинках.

Для кожної родини, виходячи з її доходів, обов'язковий відсоток платежу обраховується індивідуально.

Для призначення субсидії необхідно надати:

• Заяву

• Декларацію про доходи кожного зареєстрованого у приміщенні за попередній календарний рік.

При заповненні заяви (інструкція та зразки заповнення) всі члени домогосподарства дають згоду на обробку персональних даних про сім'ю, доходи, витрати, що необхідні для призначення житлової субсидії.

Якщо субсидія для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг призначається у I кварталі року, середньомісячний сукупний дохід визначається за перші три квартали попереднього року, в інших випадках - за попередній календарний рік.

За бажанням громадян субсидія для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг призначається на основі середньомісячного (за шість місяців, що передують місяцю звернення) сукупного доходу осіб, після подання довідок про доходи таких осіб за зазначений період за формами, затвердженими Міністерством соціальної політики України.

Зазначені заява та декларація можуть бути надіслані управлінню соціальних виплат і компенсацій за місцем реєстрації заявника (орендарі - за місцем проживання) поштою.

Рішення про призначення (не призначення) субсидій приймається протягом десяти днів після подання заяви та отримання відомостей, необхідних для призначення субсидії.

Отримувачі житлових субсидій несуть відповідальність за надані відомості про доходи.

Надання раніше призначеної субсидії припиняється:

- за поданням житлово-експлуатаційних організацій, житлово-будівельних (житлових) кооперативів, об'єднань співвласників багатоквартирного будинку та організацій, що надають житлово-комунальні послуги, якщо змінився власник особового рахунка або громадянин, якому призначено субсидію, не сплачує відповідну частку житлово-комунальних послуг, за винятком випадків, пов'язаних із затримкою виплати заробітної плати, пенсії тощо, яка підтверджується відповідними документами;

- якщо громадянин приховав або свідомо подав недостовірні дані про доходи та майновий стан, що вплинули на встановлення права на субсидію і визначення її розміру, внаслідок чого йому була надміру перерахована сума субсидії, - з місяця, в якому виявлено порушення;

- у разі переїзду сім'ї в іншу місцевість та настання обставин, що унеможливлюють надання субсидії (зокрема смерть одинокої особи), - з місяця, що настає за місяцем, в якому відбулися зміни.

Сума надміру нарахованих субсидії повертається отримувачем субсидії за вимогою органу, що призначав субсидію.

У разі коли громадянин добровільно не повернув надміру перераховану (виплачену) суму субсидії, питання про її стягнення органи, що призначають субсидії, вирішують у судовому порядку.

Якщо сім’ї відмовлено в призначенні субсидії,

Подати заяву до комiсiї або до органу місцевої влади, оскаржити рішення у судовому порядку.

У разі затвердження нових тарифів i цін на житлово-комунальні послуги, відділи соціальних виплат проводять перерахунки сум призначених субсидій самостійно без звернень громадян.

Субсидія на загальних підставах не призначається:

Якщо будь-хто із зареєстрованих у житловому приміщенні (будинку) осіб (осіб, які фактично проживають), яким нараховується плата за житлово-комунальні послуги, протягом 12 місяців перед зверненням за призначенням субсидії (призначенням субсидії без звернення) здійснив купівлю земельної ділянки, квартири (будинку), автомобіля, транспортного засобу (механізму), будівельних матеріалів, інших товарів довгострокового вжитку або оплатив послуги з будівництва, ремонту квартири (будинку) або автомобіля, транспортного засобу (механізму), телефонного (в тому числі мобільного) зв'язку, крім житлово-комунальних послуг у межах соціальної норми житла та соціальних нормативів користування житлово-комунальними послугами та медичних послуг, пов'язаних із забезпеченням життєдіяльності, на суму, яка на дату купівлі (оплати) перевищує 50 тис. гривень.

• якщо з'ясовано , що сім'я має додаткові джерела для існування не зазначені у декларації про доходи та майно.

Пропонуємо Вам використати право на зменшення витрат на оплату житлово-комунальних послуг. Для цього потрібно звернутися до управління соціальних виплат і компенсацій за місцем Вашої реєстрації (за фактичним місцем проживання – для осіб, які орендують житло) щодо призначення житлової субсидії.

Якщо, Ви отримували субсидію протягом опалювального періоду 2014-2015 років, субсидія на наступний період призначається на підставі раніше поданих документів, без необхідності повторно звернення до управління соціальних виплат і компенсацій та подання Заяви та Декларації.

Для мешканців Корабельного району

Адреса управління соціальних виплат і компенсацій Корабельного району:

54050, м.Миколаїв, вул.Новобудівна,1

Телефон інформатора 60-04-84

Телефон начальника відділу 60-08-83

Начальник управління 60-08-89

 

 

Програма житлових субсидій

Програма житлових субсидій забезпечила адресну державну підтримку найменш забезпечених сімей і громадян за умов поступового підвищення частки покриття населенням собівартості житлово-комунальних послуг.

Субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, у 2014 році, призначено 26043 сім'ям (що становить 5,5% від загальної кількості сімей в області.)

Субсидій для відшкодування витрат на придбання твердого палива та скрапленого газу призначено 8940 сім'ям.

Субсидія є безповоротною адресною допомогою. При її призначенні громадяни не беруть на себе зобов'язання щодо її повернення. це принципово відрізняє субсидію від позик, кредитів та інших видів договірних зобов'язань, коли особа мусить повертати отримані на певних умовах кошти. Отримання субсидії не пов'язане і не тягне за собою зміни форми власності житла.

В Умовах підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги Урядом прийнято постанову №106 від 28.02.2015, якою передбачено реформування програми надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого палива та скрапленого газу.

subsidiya

 

Mykolrada

vru1

prezident

kmu

decent_vlad

header_bg

dfs

MykolaevOblEnergo

Погода в Николаеве

Пользователи : 2
Статьи : 3300
Ссылки : 6
Просмотры материалов : 1131386

Наші контакти:

54050, Україна, м.Миколаїв,

проспект Богоявленський, 314

тел. (0512) 60-02-71, факс (0512) 60-02-59

Електронна адреса для звернень

[email protected]

znak

Питання "гарячої лінії"