Оголошення
дислокация
Map
Головна проекти від РУсала

ccpRКомпанія РУСАЛ профінансує реалізацію 16 соціальних проектів-переможців грантового конкурсу «Формула майбутнього-2015»

Грантова програма «Формула майбутнього» компанії РУСАЛ спрямована на підтримку творчих і професійних ініціатив молоді, підвищення її конкурентоспроможності, залучення молоді до активної громадської діяльності, навчання молодих активістів лідерству і соціальному проектуванню, вирішення питань зайнятості.

Всього на конкурс було подано 38 заявок від громадських організацій, ініціативних груп, державних соціальних установ і багатьох інших. За підсумками експертної оцінки, переможцями стали 16 проектів.

rusal_14-05-15- Ми завжди готові підтримувати ініціативну молодь, яка прагне до самовдосконалення і розвитку, - говорить генеральний директор МГЗ Дмитро Мирний. - Приэмно, що сьогодні підростаючому поколінню небайдуже місто, в якому вони живуть, і у них є прагнення зробити його кращим.

Максимальна сума гранту в конкурсі «Формула майбутнього» становить 30 тис. грн. Сукупний внесок у реалізацію проектів склав 530 тис. грн.

Нагородження переможців пройшло в представництві Центру соціальних програм компанії РУСАЛ в Україні.

Після підписання угод, переможці взяли участь у семінарі з управління проектами. З 18 травня автори приступлять до реалізації своїх ідей.

Адміністрування та організаційний супровід програми «Формула майбутнього -2015» здійснює Центр соціальних програм РУСАЛу.

Проекти-переможці:

«Здорова планета - здорові діти», ДНЗ №125.

У дитячих садках Корабельного району протягом навчального року пройде низка заходів щодо формування екологічної культури та фізичного здоров'я дошкільнят. В результаті проведених заходів у дітей дошкільного віку будуть сформовані ази екологічної культури, а також дбайливе, емоційно-позитивне ставлення до свого здоров'я та здорового способу життя.

«Місія здійсненна», Ініціативна група «Молодіжна рада Миколаєва».

Головною метою проекту є залучення молоді та мешканців регіону до активної волонтерської та соціально значущої діяльності. Реалізація проекту відбудеться у форматі квеста- інтерактивної історії. В результаті планується залучення до активної волонтерської діяльності молоді та жителів 4 сіл Жовтневого району Миколаївської області та 5 шкіл Корабельного району.

«Кінотеатр під відкритим небом», ППОП Корабельного району міста Миколаєва «Самозахист».

Проект передбачає створення літнього кінотеатру в парку Корабельного району, що дасть можливість проводити низку фестивалів молодіжної культури, освітні форуми, ярмарки. Центр стане інноваційним майданчиком для сучасної молоді для розвитку та реалізації їхніх талантів у різних сферах діяльності (музика, фото-, кіноіндустрія, мода).

«Літній сезон в скейтпарку», МММГО «Альтер-Спорт».

В рамках проекту на базі скейт-парку в Корабельному районі проходитимуть змагання та показові виступи: скейтбордингу - роликова дошка, ВМХ park - трюки на велосипедах ВМХ, AIS - екстремальне катання на роликових ковзанах, інлайн-слалому - фігурне катання на роликових ковзанах. Проведення змагань буде стимулом для тих, хто вже займається вуличними видами спорту, а також приверне нових учасників до занять спортом та здорового способу життя.

«StreetWorkout - розвиток тіла і душі», Ініціативна група молоді Корабельного району.

Проектом планується привертання якомога більшої кількості людей різного віку вести здоровий спосіб життя. Street Workout є доступним для всіх видом спорту, де тренування проходять під відкритим небом. Ініціативна група хоче поліпшити і розвинути майданчик для тренувань в спортпарку «Корабельний» шляхом установки додаткових спортивних снарядів.

«Безпека на воді», громадська організація «Федерація підводної діяльності та спорту Миколаївської області».

Проект спрямований на підвищення свідомості суспільства, залучення молоді до спорту, оздоровлення соціального середовища міста, передбачає проведення навчальних заходів з підводних видів спорту на території шкіл Жовтневого району, м. Миколаєва, що сприятиме зниженню смертності на воді.

«Велозупинка», ініціативна група «Молодіжна рада».

Молодіжна рада в рамках проекту планує установку стаціонарних безкоштовних зупинок для велосипедів біля об'єктів, що користуються популярністю у жителів міста. Це підвищить зацікавленість до використання велосипеда і сприятиме збереженню цілісності транспорту.

«Фотостудія« Об'єктив»», Прибузька загальноосвітня школа.

Даний проект передбачає організацію роботи фотогуртка, куди будуть залучені діти з села Прибузьке. Підлітки навчаться робити якісну фотографію, працювати з програмами по їх обробці, братимуть участь у конкурсах і виставках. Основним результатом проекту стане не тільки набуття навичок у фотозйомці, але і спілкування з однолітками, уміння працювати в команді, бачити соціальні проблеми села і привертати до них увагу за допомогою фотографії.

«Клуб відеотворчості « Стоп-кадр »», Лучевська загальноосвітня школа.

Проект «Клуб відеотворчості«Стоп-кадр »передбачає організувати умови для спільної творчої роботи дітей з села Луч, які люблять, вміють і хочуть знімати відеоролики. У цьому клубі вони навчаться працювати з різними комп'ютерними програмами для створення відеороликів, створювати фільми, привертати своїми роботами увагу до проблем села.

«Блискавка» - на варті лісу », Громадська організація «Миколаївський обласний дитячий союз дружин юних пожежних «Блискавка».

Проект передбачає створення довгостроково діючої команди з навчання дітей основам безпечної життєдіяльності в процесі охорони лісових масивів і лісопаркових зон. Планується привернути увагу молоді до проблеми збереження та відновлення лісових ресурсів.

«Спортивний майданчик», Миколаївська загальноосвітня школа.

Даний проект являє собою комплекс заходів, спрямованих на обладнання шкільного спортивного майданчика для занять спортом на природі. Діти зможуть більше часу проводити на свіжому повітрі, що сприятиме поліпшенню їхнього здоров'я та звикання до здорового способу життя.

«Шахи в школах», Федерація шахів Миколаївської області.

Проект передбачає навчання грі у шахи учнів початкових класах 12-ти шкіл Корабельного району м. Миколаєва. Після закінчення проекту більше половини учнів отримають спортивні розряди з шахів і зможуть продовжувати навчання в гуртках або Федерації шахів Миколаївської області.

«Кінотеатр« Капітошка », Партизанська загальноосвітня школа.

Планується створення кінотеатру «Капітошка» на базі Партизанської школи. Створення кінотеатру сприятиме інтелектуальному розвитку дітей, допоможе розвивати їх творчі навички. Перегляди різних пізнавальних фільмів будуть слугувати навчально-виховним цілям і просвітницькій роботі.

«Зеленогайська кіностудія «ТЕМП»», Зеленогайська загальноосвітня школа.

Проект передбачає створення на базі школи кіностудії "ТЕМП". Працівниками кіностудії будуть учні та співробітники школи. Результатом діяльності кіностудії буде створення фільмів про земляків, про знаменні події села, про школу, зміна ставлення молоді до старшого покоління, надбання нових знань, умінь.

«Екокультура, створюємо разом», «Миколаївський обласний благодійний фонд «Індіго».

У проекті заплановано: проведення конкурсу фотографії для дітей та молоді «Місто у нас одне» та конкурсу дитячого плакатного малюнку «Жити в гармонії з природою». Це сприятиме розвитку дитячої та молодіжної творчості у сфері фотографії та образотворчого мистецтва, поліпшенню художньо-естетичного виховання дітей та юнацтва, залучення їх до занять творчою діяльністю. Також планується проведення еколого-практичних акцій, присвячених міжнародному дню захисту Чорного моря.

«Знай свої права», «Молодіжний рух «Молодь - за права людини».

Проектом заплановано створення циклу передач на правову тематику під назвою «Знай свої права». У ньому представники обласного управління юстиції висвітлюватимуть актуальні проблеми у сфері законодавства та шляхи їх вирішення. Проект націлений на поліпшення і формування знань громадян нашого міста у сфері права. Крім того, у ВНЗ пройде ряд лекцій на правову тематику.

 

Mykolrada

vru1

prezident

kmu

decent_vlad

header_bg

dfs

MykolaevOblEnergo

Погода в Николаеве

Пользователи : 2
Статьи : 3313
Ссылки : 6
Просмотры материалов : 1136935

Наші контакти:

54050, Україна, м.Миколаїв,

проспект Богоявленський, 314

тел. (0512) 60-02-71, факс (0512) 60-02-59

Електронна адреса для звернень

[email protected]

znak

Питання "гарячої лінії"