Оголошення
дислокация
Map
Головна пенсійний 29.05.2015

pensionШановні пенсіонери!

Управління Пенсійного фонду України в Корабельному районі м. Миколаєва звертає Вашу увагу на те, що у разі Вашого працевлаштування (реєстрації підприємницької діяльності) обов'язково повідомляйте про це органи Пенсійного фонду України. Це стосується й зміни місця проживання та інших обставин, що можуть вплинути на розмір та своєчасність виплати Вашої пенсії.

В заяві на призначення (перерахунок) пенсії є перелік обставин, які впливають на розмір пенсії. Підписуючи заяву особисто, громадянин бере на себе зобов'язання своєчасно повідомляти органам Пенсійного фонду про обставини, що спричиняють зміну розміру пенсійної виплати або припинення її виплати: про прийняття на роботу, звільнення з роботи, зміни в складі сім'ї.

Факт працевлаштування буде встановлено обов'язково, але це питання часу. Роботодавці щомісячно подають звіти про суми заробітку на кожного працівника, але поки інформація пройде обробку та потрапить в базу даних пройде певний час, а розмір переплати щомісяця збільшується.

Неповідомлення або несвоєчасне повідомлення про працевлаштування призводить до переплат пенсій, незаконних виплат пенсійних коштів, які підлягають поверненню органам Пенсійного фонду.

Разом з тим, не слід забувати, що у Ваших інтересах повідомляти органи Пенсійного фонду про звільнення з роботи, адже після звільнення пенсія перераховується з урахуванням прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, визначеного законом на дату звільнення з роботи. Пенсіонери набувають право на індексацію, на надбавки та підвищення, які передбачені тільки для непрацюючих осіб.

Зокрема, звертаємо увагу пенсіонерів, які проходили реєстрацію підприємницької діяльності, але з різних причин не займалися нею. До того моменту, поки Вами не буде надано інформацію про державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності фізичної особи – підприємця з Єдиного Державного реєстру страхувальників, Ви вважаєтесь працюючим пенсіонером. А це впливає на розмір Вашої пенсії.

Чинним законодавством передбачено, що у разі звільнення, припинення підприємницької діяльності особа повідомляє органи Пенсійного фонду про дату звільнення (припинення реєстрації) шляхом подання заяви. При цьому особа надає документи, що засвідчують відповідні відомості (копію трудової книжки із записом про звільнення та/або копію цивільно-правового договору).

Лише на підставі наданих документів, управління Пенсійного фонду України має право здійснювати необхідні дії з приводу перерахунку Вашої пенсії.

Якщо з будь яких причин пенсіонером не надано відомості до органів Пенсійного фонду і пенсіонером одержано у зв'язку з цим зайві суми пенсії, вищевказані особи повинні відшкодувати органу Пенсійного фонду заподіяну шкоду.

Суми пенсій, виплачені надміру внаслідок зловживань з боку пенсіонера (свідоме надання документів із неправдивими відомостями, несвоєчасне повідомлення управління щодо прийому на роботу, неподання відомостей про зміни у складі його сім'ї тощо та інше), можуть бути повернуті пенсіонером добровільно або стягуються на підставі рішень органу, який призначає пенсію, чи суду.

 

Mykolrada

vru1

prezident

kmu

decent_vlad

header_bg

dfs

MykolaevOblEnergo

Погода в Николаеве

Пользователи : 2
Статьи : 3310
Ссылки : 6
Просмотры материалов : 1135292

Наші контакти:

54050, Україна, м.Миколаїв,

проспект Богоявленський, 314

тел. (0512) 60-02-71, факс (0512) 60-02-59

Електронна адреса для звернень

[email protected]

znak

Питання "гарячої лінії"