Оголошення
дислокация
Map
Головна податкова 11.09.2015

dfsДПІ у Корабельному районі м. Миколаєва Головного управління ДФС у Миколаївській області інформує ...

 

Понад 8 428, 2 тис. грн. спрямували до місцевого бюджету спрощенці Корабельного району

ДПІ у Корабельному районі м. Миколаєва Головного управління ДФС у Миколаївській області інформує, що з початку 2015 року платники податків Корабельного району, які застосовують спрощену систему оподаткування, сплатили до бюджету понад 8 428,2 тис. гривень єдиного податку, що на 1 014,9 тис. грн. більше ніж за минулий рік.

Нагадаємо, що з 1 січня 2015 року набрали чинності зміни щодо спрощеної системи оподаткування. Збільшено поріг граничного доходу для перебування в певній групі, знижено ставки єдиного податку. Окрім того, замість чотирьох груп платників єдиного податку-фізичних осіб залишилось три – платники єдиного податку третьої та п'ятої груп, які перебували на обліку в контролюючих органах до1 січня 2015 року, вважаються платниками єдиного податку третьої групи. Щодо юридичних осіб, то вони можуть обрати 3 групу, і сплачувати 2 або 4 відсотків з виручки (залежно від того це платник ПДВ чи ні).

Також до платників єдиного податку 4 групи включено платників фіксованого сільськогосподарського податку.

Додатково повідомляємо, що затверджено нові форми декларацій для «спрощенців». Наказом Міністерства фінансів України від 19.06.2015 року № 578 «Про затвердження форм податкових декларацій платника єдиного податку» затверджено нові форми декларацій для платників єдиного податку:

- форму податкової декларації платника єдиного податку - фізичної особи - підприємця;

- форму податкової декларації платника єдиного податку третьої групи (юридичної особи);

- форму податкової декларації платника єдиного податку четвертої групи.

У нових деклараціях враховані зміни, пов'язані з реформуванням спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності з 01 січня 2015 року.

Крім того, наказом Міністерства фінансів України від 19.06.2015 року № 579 затверджено форму книги обліку доходів (для платників єдиного податку першої, другої та третьої груп, які не є платниками податку на додану вартість), форму книги обліку доходів і витрат (для платників єдиного податку третьої групи, які є платниками податку на додану вартість) та порядки їх ведення.

104 316 тис. грн. єдиного соціального внеску сплатили страхувальники Корабельного району

ДПІ у Корабельному районі м. Миколаєва Головного управління ДФС у Миколаївській області доводить до відома, що з початку 2015 року страхувальники нашого району сплатили 104 316 тис. грн. єдиного внеску на загальнообов'язкове державне страхування. Це на 8 284,0 тис. грн. більше проти аналогічного періоду минулого року.

Позитивна динаміка надходжень з цього суспільно важливого платежу свідчить про чітке функціонування економічної системи забезпечення сплати коштів на «соціалку», відповідальність бізнесу регіону та його налаштованість на економічний патріотизм. Не секрет, що вчасно і в повному обсязі сплачений єдиний соціальний внесок – це основа соціального захисту громадян, які сьогодні потребують державної підтримки.

Зазначимо, що єдиний внесок засобами програмного забезпечення автоматично розподіляється Державною казначейською службою України за видами загальнообов'язкового державного соціального страхування відповідно до визначених пропорцій та перераховується за призначенням – на рахунки, відкриті в Державній казначейській службі на ім'я фондів загальнообов'язкового державного соціального страхування і пенсійного страхування.

Фахівці фіскальної служби також нагадують, що у випадку несплати чи несвоєчасної сплати єдиного соціального внеску до боржників застосовується штраф у розмірі 20 відсотків не сплаченої своєчасно суми. Втім, як мовиться, краще не зволікати зі справами, бо своєчасна сплата ЄСВ – запорука вчасно отриманої пенсії.

Зауважимо, що законодавчі зміни у правилах використання зниженої ставки єдиного внеску створили можливість через підвищення рівня заробітної плати залучити платників до пільгового режиму оподаткування єдиним соціальним внеском. За даними фіскальної служби роботодавці почали використовувати право на застосування понижуючої ставки єдиного внеску. Суть даних новацій полягає у тому, що з 13 березня 2015 року запроваджено нові критерії застосування понижуючого коефіцієнта єдиного соціального внеску від 0,4 до 0,99. Очевидно, що працедавці нашого району отримали прийнятні умови для підвищення рівня оплати праці завдяки застосуванню понижуючого коефіцієнта. Наразі фахівці фіскальної служби у співпраці з органами виконавчої влади та громадськістю активно працюють над розв'язанням проблеми тіньової зайнятості населення та питаннями легалізації праці найманих працівників.

ДПІ у Корабелньому районі м. Миколаєва ГУ ДФС у Миколаївській області

 

Mykolrada

vru1

prezident

kmu

decent_vlad

header_bg

dfs

MykolaevOblEnergo

Погода в Николаеве

Пользователи : 2
Статьи : 3311
Ссылки : 6
Просмотры материалов : 1136678

Наші контакти:

54050, Україна, м.Миколаїв,

проспект Богоявленський, 314

тел. (0512) 60-02-71, факс (0512) 60-02-59

Електронна адреса для звернень

[email protected]

znak

Питання "гарячої лінії"