Оголошення
дислокация
Map
Головна ДПІ

nalogovaЛегалізація заробітної плати – гарант подолання бідності

У процесі сучасного оновлення, модернізування та реформування соціально-економічних відносин в Україні гострою та актуальною залишається проблема легалізації заробітної плати. Сьогодні, з метою отримання більшого прибутку, деякі з суб'єктів господарської діяльності навмисно відходять від букви закону, ухиляються від сплати податків та використовують працю громадян без належного оформлення трудових відносин, пропонуючи останнім виплати «у конвертах».

З 1 січня 2016 року відбулися істотні зміни в законодавстві щодо сплати єдиного соціального внеску, спрямовані на детінізацію ринку праці та легалізацію заробітної плати. Зокрема:

– зменшено нарахування єдиного внеску за кожну застраховану особу до 22%;

– скасовано утримання страхового  внеску із заробітної плати  найманих працівників;

У ДПІ у Корабельному районі м. Миколаєва Головного управління ДФС у Миколаївській області на постійній основі організована робота щодо виявлення фактів виплат фізичним особам не облікованих та прихованих доходів, а також щодо контролю за дотриманням підприємствами, установами, організаціями та підприємцями вимог чинного законодавства при виплаті заробітної плати найманим працівникам і сплати належних сум ПДФО та єдиного соціального внеску до бюджету.

ДПІ у Корабельному районі м. Миколаєва Головного управління ДФС у Миколаївській області протягом січня-березня 2016р. виявлено 33 неоформлених працівників,додатково донараховано до бюджету 17,15 тис. гривень.

Надходження єдиного податку зростають

З початку 2016 року платники податків Корабельного району, які перебувають на спрощеній системі оподаткування, сплатили до бюджету 4023,3 тис. грн єдиного податку. Темп росту в порівнянні з аналогічним періодом 2015 року складає 159,3 %.

ДПІ у Корабельному районі м. Миколаєва Головного управління ДФС у Миколаївській області нагадує, що 24 грудня 2015 року Верховна рада ухвалила Закон України № 909-VІІІ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2016 році».

Деякі нововведення торкнулися спрощеної системи оподаткування. Зміни не стосуються платників єдиного податку першої та другої групи. До платників третьої групи із 2016 року входять суб'єкти господарювання із річним доходом до 5 млн грн замість 20 млн грн у попередні роки. Ставка для третьої групи платників єдиного податку збільшується: для платників ПДВ ­– до 3%, для решти ­– 5%. В 1,8 разів підвищено ставки єдиного податку четвертої групи (сільгосппідприємств). На 2016 рік скасовано застосування коефіцієнту індексації нормативної грошової оцінки землі для визначення бази оподаткування для платників єдиного податку четвертої групи.

 

Mykolrada

vru1

prezident

kmu

decent_vlad

header_bg

dfs

MykolaevOblEnergo

Погода в Николаеве

Пользователи : 2
Статьи : 3313
Ссылки : 6
Просмотры материалов : 1137429

Наші контакти:

54050, Україна, м.Миколаїв,

проспект Богоявленський, 314

тел. (0512) 60-02-71, факс (0512) 60-02-59

Електронна адреса для звернень

[email protected]

znak

Питання "гарячої лінії"