Оголошення
дислокация
Map
Головна Звіти

sluzhba_detiІнформаційно-аналітична довідка про виконання плану роботи службою у справах дітей адміністрації Корабельного району м. Миколаєва за І півріччя 2017 року

 

План роботи служби у справах дітей сформовано відповідно до виконання Закону України «Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування», на виконання Указу Президента України від 27 жовтня 2009 року № 870/2009 «Про рішення Ради Національної безпеки і оборони України від 11.09.2009 року «Про стан злочинності у державі та координацію діяльності органів державної влади у протидії злочинним проявам та корупції».

Станом на 26. 06.2017 у Корабельному районі м. Миколаєва 19027 дітей.

В службі у справах дітей створено 2 сектори:

І – сектор захисту прав, свобод та законних інтересів дітей;

ІІ – сектор з питань опіки та піклування.

Облік дітей ведеться по категоріям, згідно діючого законодавства це:

- діти-сироти;

- діти, позбавлені батьківського піклування;

- діти, які опинилися у складних життєвих обставинах.

Н всіх видах обліку в службі перебуває – 165 дитина, з них :

- на профілактичному обліку в секторі захисту прав, свобод та законних інтересів дітей - 14 дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах;

- на первинному обліку, в секторі з питань опіки та піклування перебуває 151дитина, з них

- 60 діти – сироти;

- 91 дитина, позбавлена батьківського піклування.

Під опікою, піклуванням перебуває 122 дитини, в прийомних сім'ях, дитячих будинках сімейного типу – 16 дітей, в державних закладах - 9 дітей.

На території району розміщено 11 - загальноосвітніх шкіл, 1 - гімназія, 2 - ліцеї, 2 - ВПУ, 2 - спеціальні ЗОШ-І, 17 – дошкільних навчальних закладів.

Служба у справах дітей тісно співпрацює з органами управління освіти та відділом ПП Корабельного ВПГУНП в Миколаївській області. З початку 2016-2017 навчального року розроблені плани спільних заходів служби у справах дітей адміністрації Корабельного району, навчальних закладів та Корабельного ВП з попередження правопорушень і злочинів, профілактики наркоманії та СНІДу.

Постійно проводиться взаємоінформування між навчальними закладами та службою дітей, які залишилися без батьківського піклування, які опинилися у складних життєвих обставинах та учнів, які схильні до пропусків уроків без поважний причин. За І півріччя 2017 з цих питань розглянуто 42 подання.

Проведено з дітьми 25 профілактично-роз'яснювальних бесід у присутності законних представників, 25 перевірок стану виховної роботи в навчальних закладах, пришкільних таборах та стану утримання дітей в дошкільних навчальних закладах, підготовлені відповідні довідки.

Одним із елементів системи захисту прав, свобод і законних інтересів неповнолітніх є соціальний заклад для дітей – КЗ "Центр соціально-психологічної реабілітації дітей". За І півріччя 2017 року до КЗ «Миколаївський центр соціально-психологічної реабілітації дітей» Миколаївської обласної ради влаштовано 4 дітей, що є жителями Корабельного району. З них:

- за направленням служби у справах дітей адміністрації Корабельного району - 2

- вміщені поліцією - 2.

На даний час у закладі перебуває 15 дітей. Службою проводиться робота щодо інтеграції дітей до сімейних форм влаштування.

Службою у справах дітей вживаються заходи щодо виявлення дітей, які залишились без батьківського піклування. З моменту надходження повідомлення про таку дитину протягом двох місяців службою вирішується питання щодо надання дитині відповідного статусу. За ІІ квартали 2017 року надійшло 21 повідомлення відносно 22 дітей, з них: 2 дітей повернуті батькам, 6 дітей отримали відповідний статус, відносно 11 дітей готуються документи для встановлення статусу, відносно 3 дітей проводиться робота в інших районах. Після надходження повідомлення діти відвідуються за місцем проживання, в разі підтвердження повідомлення, згідно заяв громадян, влаштовуються до їх сімей на тимчасове влаштування.

Головними формами профілактичної роботи служби з сім'ями, які опинилися у складних життєвих обставинах, є вивчення, обстеження матеріально-побутових умов проживання та утримання дітей. Обстежено та складено 81 акт МПУ сімей, що перебувають на профілактичному обліку та дітей, які попали в поле зору служби.

Службою у справах дітей адміністрації Корабельного району проводиться робота по виявленню сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах, та своєчасного надання їм соціальних послуг. За ІІ квартали 2017 службою виявлені 4 такі родини.

Службою направлено 28 клопотань до райвідділу про притягнення батьків до адміністративної відповідальності за ст. 184 КУпАП за невиконання своїх батьківських обов'язків.

Крайньою мірою є позбавлення батьків батьківських прав. За звітний період, за участю служби, позбавлено батьківських прав 12 батьків відносно 16 дітей. За позовом органу опіки та піклування службою підготовлено та подано 7 позовних заяв про позбавлення батьків батьківських прав та 1 позовну заяву про відібрання дітей від батьків без позбавлення їх батьківських прав.

Під час проведення профілактичних рейдів «Діти вулиці» особлива увага звертається на факти продажу неповнолітнім спиртних напоїв, тютюнових виробів. За ІІ квартали 2017 року, з метою виявлення фактів вживання неповнолітніми спиртних напоїв та фактів незаконного продажу дітям алкогольної та тютюнової продукції, виконання батьками своїх батьківських обов'язків, на виконання рішення координаційної ради з питань захисту прав дітей при Миколаївській облдержадміністрації №1 від 28.04.2012, організовано та проведено 19 профілактичних рейдів «Діти вулиці» на території Корабельного району, із залученням до участі у проведенні рейду представників Корабельного відділу поліції Головного управління національної поліції в Миколаївській області.

За результатами рейдів відвідані 59 сімей, в яких проживають діти, що опинилися у складних життєвих обставинах. Після проведеної роботи 51-го законного представника попереджено про адміністративну відповідальність, у відношенні 8- ми батьків ініційовано притягнення до відповідальності.

Під час профілактичних рейдів відвідувались торгові точки на місцевих ринках, з адміністраторами проведені бесіди про недопустимість реалізації неповнолітнім спиртних напоїв та тютюнових виробів. Неповнолітніх, які вживали алкогольні, слабоалкогольні, енергетичні напої учасниками рейду виявлено не було.

За ІІ квартали 2017 службою у справах дітей дорослих осіб, які втягували неповнолітніх до пияцтва, не виявлено.

Однією з важливих форм роботи служби є підготовка проектів рішень до виконкому. За поточний період 2017 року підготовлено – 61 проект.

- купівля-продаж – 10

- договору дарування – 17

- про приватизацію житла - 1

- переоформлення транспортного засобу – 1

- про призначення опіки(піклування) – 8

- врегулювання зустрічей – 5

- про надання статусу – 10

- про відмову в приватизації - 1

- про внесення змін до рішення – 6

- про зняття коштів з особистого рахунку -1

- про припинення опіки-1

На особистому прийомі начальником служби у справах дітей адміністрації Корабельного району розглянуто 48 звернень громадян. Всього спеціалістами відпрацьовано 111 звернень.

Службою створено та постійно поновлюється банк даних ЄІАС «Діти» на дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та дітей, які перебувають на профілактичному обліку. За статистичними показниками підтвердженої інформації про електрону облікову картку дитини спеціалістами Корабельної служби 100% підтверджена реєстрація дітей всіх категорій.

Начальник служби у справах дітей        О.Є.Мамонтова

 

Mykolrada

vru1

prezident

kmu

decent_vlad

header_bg

dfs

MykolaevOblEnergo

Погода в Николаеве

Пользователи : 2
Статьи : 3300
Ссылки : 6
Просмотры материалов : 1131475

Наші контакти:

54050, Україна, м.Миколаїв,

проспект Богоявленський, 314

тел. (0512) 60-02-71, факс (0512) 60-02-59

Електронна адреса для звернень

[email protected]

znak

Питання "гарячої лінії"