Оголошення
дислокация
Map
Головна Легальна зайнятість – впевненість у майбутньому!

1403_dergpracyaЛегальна зайнятість – впевненість у майбутньому!

На жаль, відносини між роботодавцями та робітниками не завжди відповідають нормам трудового законодавства. Дуже часто робітники отримують офіційну зарплату меншу за мінімальну заробітну плату, а решту зарплати – у «конверті», або взагалі неофіційно працюють. Таким способом роботодавці заощаджують на заробітних платах працівників.

В рамках співпраці Корабельного районного центру зайнятості з Управлінням Державної праці в Миколаївській області 22 січня 2018 року був проведений інформаційно-консультаційний захід «Легальна зайнятість» для безробітних осіб, у тому числі демобілізованих працівників, які були призвані на строкову військову службу, військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період або прийнятих на військову службу за контрактом.

Головний державний інспектор відділу додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Управління Держпраці у Миколаївській області Терешкова Ганна поінформувала присутніх, що легальна трудова діяльність – це основа соціальної захищеності працюючого населення. Погоджуючись на «тіньову» зайнятість, працівники повинні розуміти, що їх очікують ризики, пов'язані з захистом своїх трудових прав та соціальним захистом у разі скрутних життєвих обставин.  Відсутність належним чином оформлених трудових відносин позбавляє працівників: захисту від незаконного звільнення; отримання вихідної допомоги у разі звільнення за ініціативою роботодавця, втрату страхового стажу для отримання соціальних виплат, в тому числі і допомоги по безробіттю;  цілої низки інших прав і соціальних гарантій передбачених чинним законодавством.

Для реалізації своїх трудових прав та забезпечення свого майбутнього найманий працівник повинен вимагати від роботодавця легального оформлення трудових відносин через укладання трудового договору або договору цивільно-правового характеру. У разі відмови роботодавця за захистом своїх конституційних прав кожен громадянин має право звернутися до компетентних державних органів -  управління Держпраці.

Найбільше зацікавлення викликали у слухачів обговорення життєвих ситуацій, які траплялись у спеціалістів установи під час проведення перевірок або звернень громадян.

Корабельний районний центр зайнятості і надалі буде продовжувати активно співпрацювати з представниками Управління Держпраці.

Більш детальну інформацію про послуги Управління Держпраці

Ви можете отримати за адресою:

м. Миколаїв, вул. Корабелів, 16,

тел. (0512) 36-22-88,

сайт: mk.dsp.gov.ua

 

Mykolrada

vru1

prezident

kmu

decent_vlad

header_bg

dfs

MykolaevOblEnergo

Погода в Николаеве

Пользователи : 2
Статьи : 3300
Ссылки : 6
Просмотры материалов : 1131417

Наші контакти:

54050, Україна, м.Миколаїв,

проспект Богоявленський, 314

тел. (0512) 60-02-71, факс (0512) 60-02-59

Електронна адреса для звернень

[email protected]

znak

Питання "гарячої лінії"