Оголошення
дислокация
Map
Головна Пенсійне забезпечення громадян, питання та відповіді

1403_PFY_18.01_1Пенсійне забезпечення громадян, питання та відповіді

В рамках співпраці з Інгульським об'єднаним управлінням Пенсійного фонду України м. Миколаєва в Миколаївській області, на базі Корабельного центра зайнятості було проведено інформаційно-консультаційний захід.

Начальник відділу обслуговування громадян Інгульського об'єднаного управління Пенсійного фонду України м. Миколаєва Тебенькова Ірина ознайомила присутніх із електронними сервісами Пенсійного Фонду України та висвітлила переваги їх використання.

Поінформувала, що при переселенні громадян з території України на постійне місце проживання в іншу країну пенсійне забезпечення відповідно до: статті 5 Угоди про співробітництво в галузі соціального (пенсійного) забезпечення, «пенсійне забезпечення громадян України та членів їх сімей здійснюється за законодавством тієї держави, на території якої вони постійно проживають». Частиною 2 ст. 5 Угоди встановлено, що при переселенні пенсіонера з території однієї держави на територію іншої держави на постійне місце проживання виплата пенсії за попереднім місцем проживання припиняється у відповідності до законодавства кожної із держав і призначається за новим місцем проживання. Отже, у разі переселення на територію іншої країни виплата пенсії в України  припиниться. З питання призначення пенсії необхідно звернутись до  органів з питань пенсійного забезпечення іншої країни.

Під час спілкування надійшло чимало запитань від присутніх, на які вони отримали вичерпні та кваліфіковані роз'яснення.

Так, найчастіше питання яке піднімається це: «Чи зараховується страховий стаж, набутий в Італії при призначенні пенсії в Україні?».

Тебенькова Ірина відповіла, що на даний час Угоди між Україною та Італійською Республікою про співробітництво в галузі соціального (пенсійного) забезпечення, яка б регулювала питання пенсійного забезпечення громадян України, які працювали в Італії не укладено. Тому Пенсійний фонд України не має законних підстав враховувати періоди роботи на території Італії до українського стажу та звертатися до відповідних органів Італійської Республіки щодо призначення пенсій за страховий стаж, набутий на її території.

Корабельний районний центр зайнятості і надалі буде продовжувати активну співпрацю з представниками Пенсійного фонду.

Більш детальну інформацію про послуги Пенсійного Фонду

Ви можете отримати за адресою:

м. Миколаїв, пр. Богоявленський, 55,

тел. (0512) 58-37-02,

Реєстрація на Web-порталі ПФУ: 58-22-51

сайт: portal.pfu.gov.ua

 

Mykolrada

vru1

prezident

kmu

decent_vlad

header_bg

dfs

MykolaevOblEnergo

Погода в Николаеве

Пользователи : 2
Статьи : 3312
Ссылки : 6
Просмотры материалов : 1136854

Наші контакти:

54050, Україна, м.Миколаїв,

проспект Богоявленський, 314

тел. (0512) 60-02-71, факс (0512) 60-02-59

Електронна адреса для звернень

[email protected]

znak

Питання "гарячої лінії"