Оголошення
дислокация
Map
Головна Державна реєстрація юридичних осіб

dfsДержавна реєстрація юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців

Порядок держреєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців установлено Законом від 15.05.2003 № 755-IV "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців", згідно з яким держреєстрація проводиться незалежно від місця знаходження юридичної особи чи фізичної особи в межах АР Крим, області, міст Києва та Севастополя.

Статтями 17 та 18 цього Закону визначено перелік документів, які подаються заявником для держреєстрації юридичної особи та ФОП.

Форми заяв у сфері держреєстрації юридичних осіб та ФОП затверджено наказом №3268/5, зокрема: форму 1 «Заява про державну реєстрацію створення юридичної особи» та форму 10 «Заява про державну реєстрацію фізичної особи підприємцем». Документи можуть бути подані особисто або надіслані поштовим відправленням з описом вкладення, або в електронній формі. Державна реєстрація юридичної особи здійснюється у день надходження документів.

З метою проведення податкового контролю платники податків підлягають реєстрації або взяттю на облік у контролюючих органах за місцезнаходженням юридичних осіб, відокремлених підрозділів юридичних осіб, місцем проживання особи (основне місце обліку), а також за місцем розташування (реєстрації) їх підрозділів, рухомого та нерухомого майна, об'єктів оподаткування або об'єктів, які пов'язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність (неосновне місце обліку).

Зверніть увагу, що відомості про проведення реєстраційних дій щодо юридичних осіб та ФОП у день їх проведення передаються до ДФС у порядку інформаційної взаємодії між Єдиним державним реєстром юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань (далі — Єдиний державний реєстр) та інформаційними системами ДФС.

Надходження до контролюючого органу відомостей з Єдиного державного реєстру про держреєстрацію створення юридичної особи або ФОП є підставою для взяття їх на облік за основним місцем обліку як платників податків і зборів (статті 64 та 65 Податкового кодексу) та як платників єдиного внеску (ст. 5 Закону про ЄСВ) у день отримання таких відомостей.

Дані про взяття на облік передаються до Єдиного державного реєстру у день взяття на облік за основним місцем обліку із зазначенням дати та номера запису про взяття на облік, найменування та ідентифікаційного коду контролюючого органу, в якому юридичну особу чи ФОП взято на облік, та оприлюднюються на порталі електронних сервісів Мін'юсту України та на офіційному порталі ДФС України, доступ до якого є безоплатним і вільним, та в електронному сервісі «Електронний кабінет платника».

ДПІ в Інгульському районі м.Миколаєва ГУ ДФС у Миколаївській області

 

Mykolrada

vru1

prezident

kmu

decent_vlad

header_bg

dfs

MykolaevOblEnergo

Погода в Николаеве

Пользователи : 2
Статьи : 3300
Ссылки : 6
Просмотры материалов : 1131165

Наші контакти:

54050, Україна, м.Миколаїв,

проспект Богоявленський, 314

тел. (0512) 60-02-71, факс (0512) 60-02-59

Електронна адреса для звернень

[email protected]

znak

Питання "гарячої лінії"