Оголошення
дислокация
Map
Головна Взяття на облік платників податків

dfsВзяття на облік платників податків

Згідно з нормами Цивільного кодексу юрособа вважається створеною з дня її державної реєстрації, а фізособа здійснює своє право на підприємницьку діяльність за умови її державної реєстрації в порядку, встановленому законом. Відомості про проведення реєстраційних дій щодо юросіб та ФОП у день їх проведення передаються до ДФС. Надходження  відомостей є підставою для взяття на облік за основним місцем обліку як платників податків і зборів (статті 64 та 65 Податкового кодексу) та як платників єдиного внеску (ст. 5 Закону про ЄСВ).

Дані про взяття на облік передаються до Єдиного державного реєстру у день взяття на облік за основним місцем обліку та оприлюднюються на порталі електронних сервісів Мін'юсту України та на офіційному порталі ДФС України, доступ до якого є безоплатним і вільним, та в електронному сервісі «Електронний кабінет платника».

Згідно з п. 66.4 ст. 66 Податкового кодексу та п. 9.3 Порядку № 1588 платники податків — юрособи зобов'язані подати відомості стосовно осіб, відповідальних за ведення бухгалтерського та/або податкового обліку юрособи, до контролюючого органу у 10-денний строк з дня взяття на облік чи виникнення змін у облікових даних платників податків шляхом подання заяви за формою № 1-ОПП з позначкою «Відомості про особу, відповідальну за ведення бухгалтерського та/або податкового обліку».

Платник податків зобов'язаний повідомляти контролюючий орган за основним місцем обліку про всі об'єкти оподаткування і об'єкти, пов'язані з оподаткуванням, протягом 10 робочих днів після їх реєстрації, створення чи відкриття за формою № 20-ОПП, порядок подання якого встановлено розділом VIІІ Порядку № 1588.

Для взяття на облік за неосновним місцем обліку платник податків зобов'язаний протягом 10 робочих днів після створення відокремленого підрозділу, реєстрації рухомого чи нерухомого майна чи відкриття об'єкта чи підрозділу, через які провадиться діяльність або які підлягають оподаткуванню чи пов'язані з оподаткуванням, подати до відповідного контролюючого органу заяву про взяття на облік за неосновним місцем обліку за формою № 17-ОПП, яка може бути подана як до контролюючого органу за неосновним місцем обліку, так і до контролюючого органу за основним місцем обліку. Процедура взяття на облік у контролюючих органах за неосновним місцем обліку визначено розділом VII Порядку № 1588.

Зверніть увагу, що платник податків звільняється від обов'язку подання до контролюючого органу заяви за формою № 17-ОПП у разі якщо він визначив контролюючий орган, у якому бажає стати на облік за неосновним місцем обліку, у повідомленні за формою № 20-ОПП.

ДПІ в Інгульському районі м. Миколаєва ГУ ДФС у Миколаївській області

 

Mykolrada

vru1

prezident

kmu

decent_vlad

header_bg

dfs

MykolaevOblEnergo

Погода в Николаеве

Пользователи : 2
Статьи : 3300
Ссылки : 6
Просмотры материалов : 1131261

Наші контакти:

54050, Україна, м.Миколаїв,

проспект Богоявленський, 314

тел. (0512) 60-02-71, факс (0512) 60-02-59

Електронна адреса для звернень

[email protected]

znak

Питання "гарячої лінії"