Оголошення
дислокация
Map
Головна Про сплату податку

dfsПро сплату податку на нерухомість фізичними особами

Податкове зобов'язання за звітний рік з податку на нерухомість сплачується фізичними особами за місцем розташування об'єкта/об'єктів оподаткування протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення (пп. 266.10.1 п. 266.10 ст. 266 Податкового кодексу) через установи банків та поштові відділення.

У разі якщо зазначені особи проживають у сільській (селищній) місцевості, вони можуть сплачувати податки і збори через каси сільських (селищних) рад або рад об'єднаних територіальних громад, що створені згідно із законом та перспективним планом формування територій громад, за квитанцією про прийняття податків і зборів, форма якої встановлюється центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної фінансової політики (п. 57. ст. 57 Податкового кодексу).

Крім того, для платників податків, зокрема фізичних осіб, передбачено можливість перегляду стану розрахунків з бюджетом щодо податків і зборів та сплати своїх податкових зобов'язань з використанням банківських карток за допомогою електронного сервісу «Електронний кабінет платника» за адресою: https://cabinet.sfs.gov.ua.

У разі якщо платник податків не сплачує узгоджену суму грошового зобов'язання (крім випадків, передбачених п. 126.2 ст. 126 Податкового кодексу протягом строків, визначених цим Кодексом), такий платник притягується до відповідальності у вигляді штрафу у таких розмірах:

• при затримці до 30 календарних днів включно, що настають за останнім днем строку сплати суми грошового зобов'язання, — у розмірі 10 % погашеної суми податкового боргу;

• при затримці більше 30 календарних днів, що настають за останнім днем строку сплати суми грошового зобов'язання, — у роз­мірі 20 % погашеної суми податкового боргу.

Пеня, визначена пп. 129.1.2 п. 129.1 ст. 129 Податкового кодексу, та в інших випадках визначення пені відповідно до вимог Кодексу, коли її розмір не встановлено, нараховується за кожний календарний день прострочення сплати грошового зобов'язання, включаючи день погашення, з розрахунку 120 % річних облікової ставки Нацбанку України, діючої на кожний такий день.

Водночас якщо контролюючий орган не надіслав (не вручив) фізичній особі податкове повідомлення-рішення з податку на майно у строки, встановлені відповідними нормами Податкового кодексу, фізичні особи звільняються від відповідальності, передбаченої цим Кодексом за несвоєчасну сплату податкового зобов'язання (пп. 266.10.2 п. 266.10 ст. 266 Кодексу).

ДПІ в Інгульському районі м. Миколаєва ГУ ДФС у Миколаївській області

 

Mykolrada

vru1

prezident

kmu

decent_vlad

header_bg

dfs

MykolaevOblEnergo

Погода в Николаеве

Пользователи : 2
Статьи : 3314
Ссылки : 6
Просмотры материалов : 1137585

Наші контакти:

54050, Україна, м.Миколаїв,

проспект Богоявленський, 314

тел. (0512) 60-02-71, факс (0512) 60-02-59

Електронна адреса для звернень

[email protected]

znak

Питання "гарячої лінії"