Оголошення
дислокация
Map
Головна дфс 07-09-18

dfsЯк бути в випадку неотримання фізичною особою

квитанції на сплату земельного податку

На підставі вимог п. 16.1 ст. 16, абзацу четвертого п. 63.3 ст. 63 Податкового кодексу платник податків зобов'язаний стати на облік у відповідних контролюючих органах за місцем знаходження земельних ділянок у порядку, встановленому законодавством.

Відповідно до п. 63.6 ст. 63 Кодексу облік платників у контролюючих органах ведеться за податковими номерами.

Нарахування фізичним особам сум податку проводиться контролюючими органами (за місцем знаходження земельної ділянки), які надсилають (вручають) платникові за місцем його реєстрації до 1 липня поточного року податкове повідомлення-рішення (далі — ППР) про внесення податку за формою, встановленою у порядку, визначеному ст. 58 Податкового кодексу (п. 286.5 ст. 286 Кодексу).

Відповідно до абзацу п'ятого цього пункту платники податку мають право звернутися з письмовою заявою до контролюючого органу за місцем знаходження земельної ділянки для проведення звірки даних щодо:

· розміру площі земельної ділянки, що перебуває у його власності та/або користуванні,

· права на користування пільгою зі сплати податку,

· розміру ставки податку,

· нарахованої суми податку.

Контролюючі органи проводять нарахування податкових зобов'язань з плати за землю індивідуально для кожної фізичної особи у кожному індивідуальному випадку окремої земельної ділянки на підставі даних Державного земельного кадастру.

Таким чином, у разі неотримання квитанції на сплату земельного податку платнику необхідно звернутися з письмовою заявою до контролюючого органу за місцем знаходження земельної ділянки з метою взяття на облік як платника земельного податку, а також проведення звірки даних щодо: розміру площі земельної ділянки, що перебуває у власності такого платника, права на користування пільгою зі сплати податку, розміру ставки податку, нарахованої суми податку.

ДПІ в Інгульському районі м. Миколаєва ГУ ДФС у Миколаївській області

 

Mykolrada

vru1

prezident

kmu

decent_vlad

header_bg

dfs

MykolaevOblEnergo

Погода в Николаеве

Пользователи : 2
Статьи : 3314
Ссылки : 6
Просмотры материалов : 1137559

Наші контакти:

54050, Україна, м.Миколаїв,

проспект Богоявленський, 314

тел. (0512) 60-02-71, факс (0512) 60-02-59

Електронна адреса для звернень

[email protected]

znak

Питання "гарячої лінії"