Оголошення
дислокация
Map
Головна PROF-TEST

01

63% старшокласників змінили свій вибір професії після участів проекту «PROF-TEST»

Фахівці Миколаївського обласного центру зайнятості провели порівняльний аналіз вибору професії старшокласниками: під час участі у першому етапі проекту «PROF-TEST» у 2016-2017 роках і через два роки потому, коли учасники проекту стали першокурсниками вишів та професійно-технічних навчальних закладів.

«Мета проекту полягала в тому, щоб дати дітям можливість «приміряти» обрану професію, більше про неї дізнатися і визначитися підходить вона їм чи не підходить, адже правильний вибір професії – це якісна профілактика безробіття у майбутньому», – пояснив директор Миколаївського ОЦЗ Дмитро Оборонько.

За його словами, із 65 учнів, які брали участь у проекті, більше 40 – змінили свій вибір і зараз навчаються за іншими професіями, останні впевнилися в правильності свого вибору і вступили до навчальних закладів за тими професіями і спеціальностями, які «приміряли» в «PROF-TESTі». Два роки тому серед учасників проекту були популярними такі професії, як юрист, програміст і лікар, їх обрали для себе по 9 школярів. В результаті, якщо на юриста і програміста зараз навчаються сім і п'ять осіб відповідно, то на лікаря не пішов вчитися жоден учасник проекту.

«Причини зміни вибору професії різні – зазначив Дмитро Оборонько, – хтось уявляв, що банкір – це той, хто тільки рахує гроші, але не врахував процесу кропіткої роботи з документами, у когось «романтика» роботи лікаря у вигляді вдячних здорових пацієнтів «затьмарилась» необхідністю набуття неймовірної кількості знань, недоспаних ночей, сліз пацієнтів та їхніх рідних, постійного контролю над власними емоціями і невисокою зарплатою, у когось з часом змінилися інтереси тощо. І добре, коли усвідомлення того, що це «не твоя» професія приходить раніше, ніж встигнеш витратити на її здобуття багато років, а в результаті - працювати в інших галузях».

Нагадаємо, проект «PROF-TEST» був започаткований Миколаївською обласною службою зайнятості в листопаді 2016 рокуз метою формування у молоді обґрунтованої мотивації до професійного вибору, створення передумов для професійної самореалізації, надання можливості старшокласникам ознайомитися з професіями безпосередньо на підприємствах, популяризація професій різних видів економічної діяльності. За два роки в ньому взяли участь понад 300 учнів з 30 шкіл Миколаївської області. Учні практично ознайомилися з понад 50 професіями на 96 підприємствах регіону.

Контактна інформація: вул.Нікольська,68, м.Миколаїв, 54001, відділ інформаційної роботи Миколаївського ОЦЗ, тел. (0512) 37-24-72; 37-31-10; Этот e-mail адрес защищен от спам-ботов, для его просмотра у Вас должен быть включен Javascript

020304

 

Mykolrada

vru1

prezident

kmu

decent_vlad

header_bg

dfs

MykolaevOblEnergo

Погода в Николаеве

Пользователи : 2
Статьи : 3300
Ссылки : 6
Просмотры материалов : 1131408

Наші контакти:

54050, Україна, м.Миколаїв,

проспект Богоявленський, 314

тел. (0512) 60-02-71, факс (0512) 60-02-59

Електронна адреса для звернень

[email protected]

znak

Питання "гарячої лінії"