Оголошення
дислокация
Map
Головна Про підсумки проведення рейдів «Діти вулиці»

sluzhba_detiПро підсумки проведення рейдів «Діти вулиці»

Діючим законодавством України покладено захист прав, свобод та законних інтересів дітей на служби у справах дітей та правоохоронні органи.

Зазвичай, першими дзвіночками для служби у справах дітей адміністрації є повідомлення від дільничних інспекторів поліції, навчальних закладів та дитячих садочків. Саме вони першими дізнаються про сімейні сварки, побиття, негаразди та безвідповідальне ставлення батьків до своїх нащадків, про те, коли діти потерпають від своїх рідних, які не те, що їх не люблять і не захищають їхні права, а навпаки, постійно та грубо їх порушують.

Приклад батьків – найпотужніший фактор виховання. А тому серед бездоглядних дітей більшість таких, що виховувалися і виховуються в неблагополучних, асоціальних сім'ях, де батьки ведуть аморальний спосіб життя, зловживають алкоголем, наркотиками, мають проблеми з законом, і за своїми дорослими проблемами вони, на жаль, не бачать проблем малечі.

Для запобігання порушення прав та інтересів дітей сектором захисту прав, свобод та законних інтересів дітей служи у справах дітей не рідше 1 разу на місяць проводяться профілактичні рейди „Діти вулиці". В першу чергу відвідуються діти, які перебувають на всіх обліках служби. Крім цього, відвідуються місця найбільшого скупчення дітей, а саме: території, прилеглі до навчальних закладів, ринки, комп'ютерні клуби тощо.

Станом на 20.05.2019 сектором захисту прав свобод та законних інтересів дітей служби заплановано, організовано та проведено 16 рейдів «Діти вулиці».

З метою попередження нещасних випадків з дітьми двічі організовано профілактичні рейди з представниками Корабельного районного відділу у м.Миколаєва Державної служби з надзвичайних ситуацій, в ході яких з дітьми та законними представниками проведені профілактичні бесіди про дотримання правил поводження з вогнем та роздані відповідні буклети.

Всього під час рейдів, з метою попередження бездоглядності та безпритульності дітей відвідано 45 сімей. Виявлено та поставлено на профілактичний облік служби 2 дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах; попереджено про адміністративну відповідальність за неналежне утримання дітей 40 законних представників, у відношенні 5 батьків направлені клопотання до Корабельного ВП про притягнення їх до адміністративної відповідальності за ст. 184 КУпАП.

 

Mykolrada

vru1

prezident

kmu

decent_vlad

header_bg

dfs

MykolaevOblEnergo

Погода в Николаеве

Пользователи : 2
Статьи : 3313
Ссылки : 6
Просмотры материалов : 1137118

Наші контакти:

54050, Україна, м.Миколаїв,

проспект Богоявленський, 314

тел. (0512) 60-02-71, факс (0512) 60-02-59

Електронна адреса для звернень

[email protected]

znak

Питання "гарячої лінії"