Оголошення
дислокация
Map
Головна Які документи потрібно
Які документи потрібно подати багатодітній сім'ї для оформлення пільг з оплати за спожитий газ і електроенергію?
Куди звернутися і які документи подавати для оформлення
допомоги багатодітній сім'ї на третю дитину?

Відповідь: Законом України «Про охорону дитинства» передбачено багатодітним сім'ям 50%-ву знижку плати за користування житлом та комунальними послугами (газопостачання, електропостачання та інші послуги) в межах норм, визначених законодавством. Відповідно до Закону України від 28.12.2014р. №76-VIII»Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України» з 1 липня 2015 р. зазначені пільги надаються за умови, якщо розмір середньомісячного сукупного доходу сім'ї в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців не перевищує величини доходу, який дає право на податкову соціальну пільгу (у 2019 р. – 2690 грн.).

Порядком виготовлення і видачі посвідчень батьків та дитини з багатодітної сім'ї, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 02.03.2010 р. №209, визначено, що посвідчення є документами, що підтверджують статус багатодітної сім'ї і дітей з такої сім'ї та їхнє право на отримання пільг згідно із Законом України «Про охорону дитинства» та іншими актами законодавства.

Знижка з оплати житлово-комунальних послуг нараховується організаціями та підприємствами, що надають послуги.

Правилами роздрібного ринку електричної енергії (постанова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, від 14.03.2018 р. №312), Правилами постачання природного газу (постанова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, від 30.09.2015 р. №2496) та Правилами надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення (постанова Кабінету Міністрів України від 21.07.2005 р. №630) передбачено, що в разі отримання права на пільги з оплати послуг споживач повинен звернутися до організації – постачальника послуг з письмовою заявою та документами, що підтверджують його право на пільги. Пільгова оплата послуг здійснюється з моменту подання такої заяви.

Управління соціального захисту населення відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 04.03.2002 р. №256 «Про затвердження Порядку фінансування видатків місцевих бюджетів на здійснення заходів з виконання державних програм соціального захисту населення за рахунок субвенцій з державного бюджету» проводять розрахунки з постачальниками послуг на підставі отриманих від них щомісячних звітів щодо послуг, наданих пільговим категоріям громадян.

Урядом 13 березня 2019 р. ухвалено постанову Кабінету Міністрів України №250 «Деякі питання соціальної підтримки багатодітним сім'ям», якою з 1 квітня 2019 р. запроваджено новий вид соціальних виплат – допомогу на дітей, які виховуються у багатодітних сім'ях.

Призначення і виплата допомоги проводиться структурними підрозділами з питань соціального захисту населення районних, районних у мм. Києві та Севастополі держадміністрацій, виконавчих органів міських, районних у містах (у разі їхнього утворення) рад (далі – органи соціального захисту населення) за зареєстрованим місцем проживання або місцем фактичного проживання особи, яка претендує на призначення допомоги.

Допомога на дітей, які виховуються у багатодітних сім'ях, призначається на третю і кожну наступну дитину з місяця, в якому було подано заяву з усіма потрібними документами, у щомісячному розмірі – 1700 грн. та виплачується щомісяця до місяця досягнення дитиною шестирічного віку включно.

Допомога призначається незалежно від майнового стану та доходу сім'ї.

Для призначення допомоги до органу соціального захисту населення за умови пред'явлення паспорта громадянина України (паспортного документа іноземця) або іншого документа, що посвідчує особу та підтверджує її спеціальний статус, подається заява одного з батьків, яким постійно проживає дитина, що складається за формою, затвердженою Мінсоцполітики, та копії таких документів:

- посвідчення батьків багатодітної сім'ї (з пред'явленням оригіналу) та посвідчення дитини з багатодітної сім'ї (з пред'явленням оригіналу);

- свідоцтв про народження всіх дітей (з пред'явленням оригіналів);

Для громадян, які звернуться у період з квітня до червня 2019 р. включно за наданням допомоги на дітей, які виховуються в багатодітних сім'ях, ця допомога призначатиметься з 1 квітня 2019р.

Допомога на дітей, які виховуються у багатодітних сім'ях, виплачується шляхом перерахування коштів на рахунок одержувача, якому призначено допомогу, відкритий у банківський установі, чи готівкою через виплатні об'єкти національного оператора поштового зв'язку.

Для вирішення питання призначення цієї допомоги слід звертатися із заявою та потрібними документами до управління праці та соціального захисту населення за місцем проживання.

 

Mykolrada

vru1

prezident

kmu

decent_vlad

header_bg

dfs

MykolaevOblEnergo

Погода в Николаеве

Пользователи : 2
Статьи : 3300
Ссылки : 6
Просмотры материалов : 1131233

Наші контакти:

54050, Україна, м.Миколаїв,

проспект Богоявленський, 314

тел. (0512) 60-02-71, факс (0512) 60-02-59

Електронна адреса для звернень

[email protected]

znak

Питання "гарячої лінії"