Оголошення
дислокация
Map
Головна 12 червня 2019 року

12 червня 2019 року відбулось засідання спостережної комісії при адміністрації Корабельного району за участю начальника Корабельного районного відділу філії Державної установи «Центр пробації» в Миколаївської області Вікторії Новікової, начальника Корабельного відділу ДВС міста Миколаївського Головного територіального Управління юстиції у Миколаївський області, Ігоря Матвійчука, заступника начальника СП Корабельного ВП ГУНП в Миколаївській області, Євгена Ліснічука та юрисконсульта міської лікарні №5 Олександри Трач.

IMG_7228На порядку денному було розглянуто наступні питання:

1. Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту права дитини на залежне утримання шляхом вдосконалення порядку примусового стягнення заборгованості зі сплати аліментів.

2. Про визначення переліку підприємств та видів робіт, на яких порушники відбуватимуть суспільно корисні роботи.

У ході засідання комісії було наголошено, що Законом України «Про винесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту права дитини на залежне утримання шляхом вдосконалення порядку примусового стягнення заборгованості зі сплати аліментів» від 07.12.2017 №2234 – VIII введено новий вид адміністративного стягнення – суспільно корисні роботи, контроль за виконанням якого покладено на уповноважені органи з питань пробації.

Зміни в законодавстві створили дійсно ефективний механізм стягнення наявної заборгованості з тих осіб, хто не виконує свій обов'язок щодо дітей. Суспільно корисні роботи застосовуються до неплатників аліментів, котрі мають заборгованість, сукупний розмір якої перевищує суму відповідних платежів за 6 місяців.

Суспільно корисні роботи здійснюються на території певної громади. Правопорушники вивозять сміття, прибирають парки, зони відпочинків, кладовища та інші місця загального користування. До того ж, у законодавстві визначено, що види і перелік об'єктів, на яких порушники мають виконувати ці роботи, визначають органи місцевого самоврядування. Вони ж здійснюють і оплату виконаної роботи. Кошти за виконану роботу перераховуються на рахунок державної виконавчої служби, а потім дитині.

Якщо неплатник ухиляється від виконання визначених робіт, до нього може буде застосовано у судовому порядку адміністративний арешт (до 10 діб). Це суттєве покарання для тих, хто не хоче, щоб його ізолювали від суспільства.

Також боржника можна буде притягнути до адміністративної відповідальності повторно, якщо особою протягом 2-х місяців з дня відбуття адміністративного стягнення у вигляді суспільно корисних робіт не буде вжито заходів щодо сплати аліментів. Тільки у такому разі кількість годин може збільшитися вдвічі або навіть більше. А для тих, хто злісно ухиляється від відбування суспільно корисних робіт, Законом України №2475-VIII від 03.07.2018 року передбачено кримінальну відповідальність — у такому разі особі загрожує позбавлення волі до 2-х років.

В Корабельному районі визначено один об'єкт, де порушники можуть відбути стягнення у вигляді суспільно-корисних оплачуваних робіт – це міська лікарня №5.

За результатами засідання, членами комісії було прийнято рішення щодо визначення додаткових підприємств, установ та організацій, де порушники можуть відбути стягнення у вигляді суспільно-корисних оплачуваних робіт у Корабельному районі м. Миколаєва.

 

Mykolrada

vru1

prezident

kmu

decent_vlad

header_bg

dfs

MykolaevOblEnergo

Погода в Николаеве

Пользователи : 2
Статьи : 3300
Ссылки : 6
Просмотры материалов : 1131412

Наші контакти:

54050, Україна, м.Миколаїв,

проспект Богоявленський, 314

тел. (0512) 60-02-71, факс (0512) 60-02-59

Електронна адреса для звернень

[email protected]

znak

Питання "гарячої лінії"