Оголошення
дислокация
Map
Головна 0,5 млн гривень

IMG_18900,5 млн гривень на створення та 1,5 млн на розвиток бізнесу в Миколаївській області надано з Фонду ЗДССУВБ

У вівторок, 25 червня, в Миколаївському обласному центрі зайнятості відбулась бізнес-зустріч «Разом до успіху» для діючих і майбутніх підприємців. Її мета – привернути увагу громадськості до важливості значення малого та середнього бізнесу в розвитку Миколаївського регіону.

«Такі інформаційні майданчики для спілкування представників служби зайнятості з підприємцями є тактичним кроком у визначенні та вирішенні важливих питань регіону, зміцненні ділових та партнерських стосунків, джерелом створення нових робочих місць, – зауважив директор Миколаївського ОЦЗ Дмитро Оборонько. – Цього року за допомогою служби зайнятості в Миколаївській області 19 безробітних стали підприємцями, а 61 роботодавець отримав компенсацію ЄСВ за працевлаштування 125 людей, які шукали роботу через регіональну службу зайнятості. Це є суттєвим стимулюванням створення нових робочих місць та розвитку підприємницької ініціативи».

Загалом протягом першого півріччя 2019 року роботодавцям сплачено 1 млн 300 тис. грн на компенсацією ЄСВ.

Крім того, служба зайнятості має можливість компенсувати роботодавцям заробітну плату та нарахування на неї за працевлаштованих безробітних з числа внутрішньо переміщених осіб.

За пів року 2 роботодавцям в області були надані компенсації витрат на оплату праці за працевлаштування зареєстрованих безробітних з числа внутрішньо переміщених осіб. За діючими в поточному році договорами виплачено - 185,3 тис. грн.

Серед 19 безробітних, які відкрили власну справу з початку року, є, зокрема, 8 учасників АТО/ООС та ода внутрішньо переміщена особа. Троє з новоспечених підприємців лише у червні запровадять свій бізнес, їм саме для цього вручили сертифікати на отримання допомоги по безробіттю одноразово.

Розмір такої допомоги складав від 7 тис. грн. до 64 тис. грн. Загальна сума витрат з Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування на випадок безробіття становить 520 тис. грн.

Свою діяльність підприємці-початківці розпочали в таких галузях, як:

- оптова торгівля іншими продуктами харчування, у тому числі рибою, ракоподібними і молюсками;

- технічне обслуговування та ремонт автотранспортних засобів;

- надання послуг таксі;

- надання послуг перукарнями та салонами краси;

- роздрібна торгівля з лотків і на ринках;

- ремонт і технічне обслуговування готових металевих виробів;

- діяльність у сфері бухгалтерського обліку й аудиту, тощо.

Віктор Гуляєв, наприклад, відкрив свою справу в індустрії знань, тепер проводить мотиваційні тренінги з особистісного розвитку. Своїм новим колегам-підприємцям він побажав дослухатися до свого внутрішнього голосу і пробувати започатковувати ту справу, яку дійсно любиш.

IMG_1934Олексій Губський, який минулого року відкрив власну кав'ярню «Veteranocoffee», на бізнес-зустрічі вже був присутній як роботодавець. Нещодавно він розширив свій бізнес і тепер є власником великого кафе, створив нове робоче місце для кухаря. За допомогою служби зайнятості він працевлаштував до себе безробітну людину з числа внутрішньо переміщених осіб, за що отримує компенсацію її заробітної плати. «Насправді, такі програми для створення підприємництва і компенсації ЄСВ і заробітної плати – це круто, адже дає шанс на самозабезпечення і полегшує тягар фінансової відповідальності перед тими, кого ти береш на роботу, особливо в період, коли твій бізнес тільки набирає обертів», – зазначив Олексій.

В ході спілкування учасники заходу ділилися своїм досвідом створення і розширення підприємництва, обговорювали бізнес-ідеї, обмінювалися контактами для подальшої співпраці, розповідали історії успіху та вирішення проблемних питань, в тому числі за допомогою фахівців служби зайнятості.

Гості зустрічі Артем Ващиленко, голова Української Асоціації центрів підтримки бізнесу, та Ігор Павлов, директор ТТОВ «Магістраль – Юг», побажали молодим підприємцям бути завжди цілеспрямованими, наполегливими та й надалі користуватися державними програмами підтримки і розвитку підприємництва.

«Ключові зміни у роботі служби зайнятості, в першу чергу, клієнтоорієнтовані та спрямовані на індивідуальне супроводження до позитивного результату. Тому для кожного роботодавця вже запропоновано обслуговування в особистого консультанта. До нього можна звернутися через різні конект-канали з будь-яких питань, що стосуються послуг з укомплектування вакансій, звільнення працівників, отримання компенсацій ЄСВ, компенсації заробітної плати за працевлаштування ВПО, організації тимчасових та громадських робіт, коворкінгу, організації співпраці з соціальними партнерами тощо», – зазначив Д.Оборонько.

Наприкінці бізнес-зустрічі роботодавцям вручили дипломи за активну життєву позицію та особистий внесок у створення робочих місць регіону.

 

Mykolrada

vru1

prezident

kmu

decent_vlad

header_bg

dfs

MykolaevOblEnergo

Погода в Николаеве

Пользователи : 2
Статьи : 3313
Ссылки : 6
Просмотры материалов : 1137141

Наші контакти:

54050, Україна, м.Миколаїв,

проспект Богоявленський, 314

тел. (0512) 60-02-71, факс (0512) 60-02-59

Електронна адреса для звернень

[email protected]

znak

Питання "гарячої лінії"