Оголошення
дислокация
Map
Головна ДПС 01-10-19

dfsНовий навчальний рік триває: нагадуємо про порядок отримання податкової знижки на навчання

Головне управління ДПС у Миколаївській області повідомляє, що відповідно до п.п.166.3.3 п.166.3 ст.166 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) платник податку має право включити до податкової знижки у зменшення оподатковуваного доходу платника податку за наслідками звітного податкового року, визначеного з урахуванням положень п.164.6 ст.164 ПКУ, фактично здійснені ним протягом звітного податкового року витрати у вигляді суми коштів, сплачених платником податку на користь вітчизняних закладів дошкільної, позашкільної, загальної середньої, професійної (професійно-технічної) та вищої освіти для компенсації вартості здобуття відповідної освіти такого платника податку або члена його сім'ї І ступеня споріднення. Членами сім'ї фізичної особи І ступеня споріднення для цілей застосування податкової знижки вважаються її батьки, її чоловік або дружина, діти такої фізичної особи, у тому числі усиновлені.

27.09

Законом України від 5 вересня 2017 року №2145 «Про освіту» визначено, що договір укладається між закладом освіти і здобувачем освіти (його законними представниками) або юридичною чи фізичною особою, яка здійснює оплату.

Враховуючи викладене, з метою використання права на компенсацію вартості навчання члена сім'ї І ступеня споріднення один із батьків може включити до податкової знижки на навчання лише суми коштів, сплата яких фактично підтверджена відповідним розрахунковим документом (квитанції, касові ордери, чеки тощо), у якому зазначено, що платіж за навчання здійснено безпосередньо особою, яка звертається за податковою знижкою.

При цьому, у договорі про навчання повинно бути зазначено прізвище, ім'я та по батькові особи, яка буде навчатися (дитини).

Для отримання права на податкову знижку громадянину України необхідно до 31 грудня 2019 року подати до державної податкової інспекції управління, утвореного на правах відокремленого підрозділу Головного управління ДПС у Миколаївській області, за місцем реєстрації декларацію про майновий стан і доходи, отримані у 2018 році.

 

*******

До уваги власників, користувачів та орендарів

земельних ділянок м. Миколаєва!

Головне управління ДПС у Миколаївській області звертає увагу, що з 01.01.2020 року набирає чинності рішення Миколаївської міської ради від 10.07.2019 №52/18 «Про затвердження технічної документації з нормативної грошової оцінки земель міста Миколаєва».

Таким чином, у 2020 році сплачувати земельний податок та орендну плату по місту Миколаєву необхідно з урахуванням нової нормативної грошової оцінки.

Для замовлення та отримання витягу з технічної документації про нормативну грошову оцінку, власникам земельних ділянок, користувачам та орендарям земельних ділянок державної та комунальної власності міста Миколаєва слід звернутись до Департаменту з надання адміністративних послуг Миколаївської міської ради або скористатись електронними сервісами Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру.

Копії цих витягів необхідно обов'язково надати до податкової служби Миколаївської області (по місту Миколаєву – Миколаївське управління ГУ ДПС у Миколаївській області, адреса: м. Миколаїв, вул. Потьомкінська 24/2), а у разі укладання договорів оренди земель державної та комунальної власності, також і до управління земельних ресурсів Миколаївської міської ради.

Головне управління ДПС у Миколаївській області

 

Mykolrada

vru1

prezident

kmu

decent_vlad

header_bg

dfs

MykolaevOblEnergo

Погода в Николаеве

Пользователи : 2
Статьи : 3313
Ссылки : 6
Просмотры материалов : 1137423

Наші контакти:

54050, Україна, м.Миколаїв,

проспект Богоявленський, 314

тел. (0512) 60-02-71, факс (0512) 60-02-59

Електронна адреса для звернень

[email protected]

znak

Питання "гарячої лінії"