Оголошення
дислокация
Map
Головна Головне управління ДПС у Миколаївській області повідомляє

dfs

 

Головне управління ДПС у Миколаївській області повідомляє

Право платників податків на звернення до податкової служби

Головне управління ДПС у Миколаївській області інформує, що відповідно до ст.52 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) за зверненням платників податків контролюючі органи надають їм безоплатно індивідуальні податкові консультації з питань практичного застосування окремих норм податкового та іншого законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи, протягом 25 календарних днів, що настають за днем отримання такого звернення контролюючим органом.

Звернення платників податків на отримання індивідуальної податкової консультації у письмовій формі повинно містити:

- найменування для юридичної особи або прізвище, ім'я, по батькові для фізичної особи, податкову адресу, а також номер засобу зв'язку та адресу електронної пошти, якщо такі наявні;

- код згідно з ЄДРПОУ (для юридичних осіб) або реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) або серію та номер паспорта (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та офіційно повідомили про це відповідному контролюючому органу і мають відмітку у паспорті);

- зазначення, у чому полягає практична необхідність отримання податкової консультації;

- підпис платника податків;

- дату підписання звернення.

На звернення платника податків, що не відповідає вказаним вимогам, податкова консультація не надається, а надсилається відповідь у порядку та строки, передбачені Законом України від 2 жовтня 1996 року №393 «Про звернення громадян».

Уповноважена особа центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну податкову і митну політику, може прийняти рішення про продовження строку розгляду звернення на отримання індивідуальної податкової консультації понад 25-денний строк, але не більше 10 календарних днів, та письмово повідомити про це платнику податків до закінчення строку, визначеного абз.І п.52.1 ст.52 ПКУ.

Індивідуальна податкова консультація має індивідуальний характер і може використовуватися виключно платником податків, якому надано таку консультацію. За вибором платника податків індивідуальна податкова консультація надається в усній або письмовій формі. Індивідуальна податкова консультація, надана у письмовій формі, обов'язково повинна містити назву - податкова консультація, реєстраційний номер в єдиній базі індивідуальних податкових консультацій, опис питань, що порушуються платником податків, з урахуванням фактичних обставин, зазначених у зверненні платника податків, обґрунтування застосування норм законодавства та висновок з питань практичного використання таких норм законодавства.


Від Миколаївщини до державного бюджету надійшло
майже 2,3 млрд грн ПДВ

ДПС Миколаївщини ефективно відпрацьовує ризикові операції суб'єктів господарської діяльності, виявляє і руйнує схеми з формування фіктивного податкового кредиту, що забезпечує збільшення обсягів декларування ПДВ до сплати в бюджет. Слід зазначити, що податок на додану вартість залишається флагманом серед бюджетоформуючих податків, питома вага якого у загальній сумі надходжень до державного бюджету складає майже 50 відсотків.

Вагомі показники із збору ПДВ свідчать про ефективне адміністрування цього податку, покращення сервісного обслуговування платників ПДВ, створення комфортних умов для ведення бізнесу у регіоні.

Так, у січні-листопаді 2019 року до державного бюджету мобілізовано майже 2,3 млрд грн ПДВ з вироблених в Україні товарів, що на 461,2 млн грн, або на 25,7 відс. перевищує надходження з податку на додану вартість у січні-листопаді 2018 року.

 

Маєш право знати: розмір податкової соціальної пільги у 2020 році

Головне управління ДПС у Миколаївській області інформує, що

у 2020 році одночасно зі збільшенням прожиткового мінімуму для громадян відбудеться чергове збільшення розміру податкових соціальних пільг.

Податкова соціальна пільга (далі – ПСП) – це сума, на яку платник податку з доходів фізичних осіб має право зменшити суму свого загального місячного оподаткованого доходу, отримуваного з джерел на території України від одного працедавця у вигляді заробітної плати. ПСП зменшує базу оподаткування, що зменшує суму податку на доходи фізичних осіб і працівник отримує суму заробітної плати більшу, якби до його зарплати не застосовувалась ПСП.

Граничний розмір доходу, до якого застосовується податкова соціальна пільга у 2020 році становить 2940,0грн., цей розмір обчислюється як добуток місячного прожиткового мінімуму, діючого для працездатної особи на 01 січня звітного податкового року, на 1,4 та округлений до найближчих 10грн. - (2102,0 х 1,4) - п.п.169.4.1 п.169.4 ст.169 ПКУ.

Отже, податкова соціальна пільга у 2020 році становитиме такі розміри:

- базова (загальна) ПСП для будь-якого платника податку – становить половину(50 %) розміру прожиткового мінімуму для працездатної особи (у розрахунку на місяць), встановленому законом на 1 січня звітного податкового року – 1051,0грн.= (2102,0 х 50%);

- ПСП для платника податку, який утримує двох чи більше дітей віком до 18 років, становитиме 100% сумибазової (загальної) ПСП у розрахунку на кожну таку дитину;

- ПСП для платника, який є одинокою матір'ю (батьком), вдовою (вдівцем) або опікуном, піклувальником - у розрахунку на кожну дитину віком до 18 років, та для платника, який утримує дитину-інваліда - у розрахунку на кожну таку дитину віком до 18 років - 150% суми базової (загальної) пільги, - 1576,5грн. = 150% х (2102,0 х 50%);

- ПСП для платників, визначених у п.п.169.1.4 п.169.1 ст.169 ПКУ становить 200% суми загальної пільги, - 2102,0грн. = 200% х (2102,0 х 50%).

 

Mykolrada

vru1

prezident

kmu

decent_vlad

header_bg

dfs

MykolaevOblEnergo

Погода в Николаеве

Пользователи : 2
Статьи : 3313
Ссылки : 6
Просмотры материалов : 1137097

Наші контакти:

54050, Україна, м.Миколаїв,

проспект Богоявленський, 314

тел. (0512) 60-02-71, факс (0512) 60-02-59

Електронна адреса для звернень

[email protected]

znak

Питання "гарячої лінії"