Оголошення
дислокация
Map
Головна НГЗ та короновірус

Кращий досвід роботи

ngz_hospital

Робота ТОВ «Миколаївський глиноземний завод» по попередженню зараження інфекційним захворюванням COVID-19

Спалах коронавірусної інфекції COVID-19, яка охопила весь світ, змусив ухвалити на законодавчому рівні та запровадити масштабні карантинні заходи в нашій країні. Ці заходи спрямовані передусім на протидію поширенню небезпечної хвороби, передбачають введення певних обмежень в діяльності підприємств, житті кожного громадянина нашого суспільства.

Головна їх мета - зберегти життя та здоров'я людей і, як показує час, зазначені рішення, безумовно, є правильними та потрібними.

Запровадження карантинних заходів змусило підприємства переглянути ставлення до ймовірного зараження працівників новою маловивченою формою інфекції. Життя і здоров'я найманих працівників напряму залежить від ставлення роботодавців до своїх кадрів, до створення безпечних, здорових умов праці.

Епідемії захворювань не є для нас якоюсь новиною та несподіванкою. Ми пам'ятаємо, як восени 2019 року деякі працівники ТОВ «Миколаївський глиноземний завод» захворіли на кір. Керівництвом підприємства, його медичною службою в той час були прийняті термінові заходи, які дозволили в найкоротші строки подолати це небезпечне захворювання.

І сьогодні, коли прийшла нова біда, коли в країні десятки тисяч людей інфіковані та хворіють новою хворобою COVID-19, на підприємстві проводяться попереджувальні профілактичні заходи, які не допускають розповсюдження хвороби, зберігають здоров'я та життя працівників.

Перш за все, медичною службою підприємства разом зі службою охорони праці забезпечено належне інформування працівників про дане захворювання, його перебіг і симптоматику. Систематично надається інформація про ситуацію з СОVID-19 з посиланнями на інформацію, оприлюднену національними та місцевими органами охорони здоров'я.

Проведене навчання всіх працівників щодо запобігання ризику інфікування вірусом і порядку дій у випадку інфікування, застосування засобів індивідуального захисту, дотримання правил особистої гігієни, як миття рук та використання антисептиків.

Одразу після оголошення в Україні введення карантинних обмежень підприємство придбало 10 тис. експрес-тестів, забезпечило співробітників проммайданчика та обслуговуючих організацій більш як 12 тис. штук респіраторів. Були вжиті всі необхідні заходи для забезпечення антисептичннми та знезаражуючими речовинами на суму більш як 516,55 тис. грн. З метою виконання затверджених оперативним штабом карантинних заходів на території проммайданчика підприємство придбало понад 28 тис. індивідуальних захисних масок багаторазового використання. Закуплені індивідуальні антисептики з розпилювачами для особистої гігієни.

Дозатори для рук з знезаражуючими засобами встановлені на видних місцях в кожному виробничому підрозділі. Інформація про їх застосування розміщена в інформаційних куточках.

Медична служба підприємства веде постійний контроль за станом здоров'я всіх працівників, яким щоденно, по прибуттю на роботу, вимірюють температуру, опитують про фізичний стан, наявність кашлю та інших симптомів хвороби.

Забезпечене регулярне прибирання території та робочих місць, дезинфекція місць загального користування, протирання антисептиком дверних ручок, телефонів, клавіатур.

В системі управління ризиками в період дії карантину введено ризики потенціальної взаємодії працівників між собою в процесі виробничої діяльності, при вирішенні побутових питань, при знаходженні в транспорті. Особливу увагу на підприємстві звернули на забезпечення фізичного дистанціювання на відстань не менше 1,5-2 м кожного працівника від інших, уникнення великої концентрації працівників на виробничих об'єктах. Частина працівників переведена на віддалену, дистанційну форму роботи. В червні поточного року була протестована робота підприємства вахтовим методом, що дуже важливо, так як в осінньо-зимовий період Міністерство охорони здоров'я України прогнозує зростання захворюваності населення країни. А це в свою чергу змусить прийняти більш жорсткі заходи для забезпечення стабільної роботи підприємства.

За кошти ТОВ «МГЗ» на території міської лікарні №5 у Корабельному районі м. Миколаєва зводиться новий центр по лікуванню інфекційних захворювань, який буде обладнаний за останнім словом техніки. Витрати на реалізацію проєкта складають більш як 150 млн грн. Зараз законтрактоване необхідне обладнання, а будівництво йде повним ходом.

Керівництво ТОВ «Миколаївський глиноземний завод» розуміє, що найціннішим капіталом на підприємстві є люди і найголовнішим сьогодні є збереження їх здоров'я і життя.

Начальник відділення О.М. Куфедчук

 

Mykolrada

vru1

prezident

kmu

decent_vlad

header_bg

dfs

MykolaevOblEnergo

Погода в Николаеве

Пользователи : 2
Статьи : 3313
Ссылки : 6
Просмотры материалов : 1137021

Наші контакти:

54050, Україна, м.Миколаїв,

проспект Богоявленський, 314

тел. (0512) 60-02-71, факс (0512) 60-02-59

Електронна адреса для звернень

[email protected]

znak

Питання "гарячої лінії"