Оголошення
дислокация
Map
Головна Легальна праця

zarplata_v_konverteЛегалізація трудових відносин наповнить додатковими коштами бюджети місцевих громад

З метою зміцнення фінансової спроможності місцевих бюджетів Головним управлінням ДПС у Миколаївській області спільно з місцевими органами влади постійно вживаються заходи, направлені на залучення додаткових коштів та забезпечення надходжень по податку на доходи фізичних осіб до місцевих бюджетів.

Одним із таких дієвих заходів є – легалізація доходів населення. З метою координації спільних дій по запобіганню «тіньової» зайнятості та виплати доходів без сплати належних сум податків і зборів до бюджетів усіх рівнів ГУ ДПС у Миколаївській області на постійній основі проводиться роз'яснювальна, профілактична та контрольно-перевірочна робота спрямована на легалізацію зайнятості населення, підвищення рівня оплати праці та дотримання норм законодавства в частині мінімальної заробітної плати.

За результатами контрольно-перевірочної роботи, в частині легалізації зайнятості населення, підвищення рівня оплати праці та дотримання норм законодавства в частині мінімальної заробітної плати, ГУ ДПС у Миколаївській області з початку 2021 року проведено 144 документальні перевірки, із яких виявлено 60 випадків порушень законодавства про працю. За порушення податкового законодавства донараховано податків та зборів разом із штрафними санкціями та пенею в розмірі 62465,6 тис. грн, до бюджету надійшло 4887,5 тис. грн.

Крім цього, за січень–липень 2021 року відпрацьовано 70 звернень, які надійшли від громадян до ГУ ДПС у Миколаївській області, із них у 52 зверненнях порушувались питання використання неоформленої найманої праці, коли роботодавцем не укладено трудового договору та не оформлено трудових відносин з працівниками (найманими особами). Інформацію про виявлені порушення трудового законодавства передано до відповідних територіальних органів Держпраці.

Як закономірність, можна зазначити, що після проведення таких заходів значно збільшується кількість Повідомлень про прийняття працівників на роботу, які надсилаються до податкових органів у Миколаївській області.

Так, за січень – липень 2021 року кількість повідомлень склала 9 325. У результаті до бюджету надійшло: єдиного внеску – 12 323,6 тис. грн, ПДФО – 10 070,6 тис. грн, військового збору – 839,3 грн.

Головне управління ДПС у Миколаївській області

 

Mykolrada

vru1

prezident

kmu

decent_vlad

header_bg

dfs

MykolaevOblEnergo

Погода в Николаеве

Пользователи : 2
Статьи : 3314
Ссылки : 6
Просмотры материалов : 1137660

Наші контакти:

54050, Україна, м.Миколаїв,

проспект Богоявленський, 314

тел. (0512) 60-02-71, факс (0512) 60-02-59

Електронна адреса для звернень

[email protected]

znak

Питання "гарячої лінії"