Оголошення
дислокация
Map
Головна ДЕНЬ ОХОРОНИ ПРАЦІ

mot_emblema«28 КВІТНЯ – ДЕНЬ ОХОРОНИ ПРАЦІ»

«День охорони праці в Миколаєві в 2014 році» Міжнародна організація праці оголосила 28 квітня Всесвітнім днем охорони праці з тим, щоб привернути увагу світової громадськості до масштабів проблеми, а також до того, яким чином створення і просування культури охорони праці може сприяти зниженню щорічної смертності на робочому місці.

Ідея проведення Всесвітнього дня охорони праці бере початок від Дня пам'яті загиблих працівників, вперше проведеного американськими і канадськими трудящими в 1989 році в пам'ять про працівників, загиблих і травми на виробництві. Вперше він відзначався у 2003 році.

В Україні цей День отримав назву «День охорони праці» і відзначається згідно з Указом Президента України № 685/2006 від 18 серпня 2006 року щорічно 28 квітня.

Девізом цього року за рекомендацією Міжнародної Організації Праці обрана тема «Безпека праці та здоров'я під час використання хімічних речовин на виробництві».

Актуальність відповідної тематики зумовлена тим, що сьогодні хімічні речовини і їх сполуки є одними з основних, як у повсякденному житті людини, так і на виробництві.

З року в рік робота щодо проведення Дня і Тижня охорони праці в місті Миколаєві набуває все більшого значення.

Відділом охорони та умов праці управління праці департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради розроблено заходи до Дня охорони праці, які затверджені секретарем міської ради. Також за його підписом підписано звернення до роботодавців міста.

Головною метою заходів до Дня і Тижня охорони праці є привернення уваги кожного роботодавця і працівника до усунення або досягнення мінімально можливого (допустимого ) рівня виробничих ризиків, до профілактики виробничого травматизму і професійної захворюваності, формування загальної культури охорони праці та свідомого ставлення до цих питань.

На базі міського координаційного комітету з безпечної життєдіяльності населення створено організаційний комітет до цієї дати, який буде організовувати і контролювати проведення з 22 по 27 квітня Тижня охорони праці, а також про підтримку рекомендацій МОП щодо нинішньої акції.

Ми просимо керівників підприємств, профспілковий актив, фахівців охорони праці в рамках Тижня провести на виробничому рівні семінари, конференції, виставки, круглі столи, ярмарки - продажу спецвзуття, одягу, інших засобів індивідуального захисту, організувати перевірки стану охорони праці підприємств з метою надання допомоги в усуненні наявних недоліків у сфері безпеки, гігієни праці, захисту прав та інтересів потерпілих на виробництві працівників.

Оргкомітет пропонує протягом тижня вшанувати пам'ять працівників, які загинули на виробництві, відвідати сім'ї потерпілих, стягнути можливості для надання їм допомоги у вирішенні матеріальних, соціально - побутових або інших проблем.

Доцільно також за підсумками відповідних оглядів - конкурсів заохотити працівників за активне сприяння підвищенню рівня безпеки та поліпшення умов праці, виявлену ініціативу й плідну роботу в цих напрямах.

Відділ охорони та умов праці управління праці департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради.

 

Mykolrada

vru1

prezident

kmu

decent_vlad

header_bg

dfs

MykolaevOblEnergo

Погода в Николаеве

Пользователи : 2
Статьи : 3313
Ссылки : 6
Просмотры материалов : 1136934

Наші контакти:

54050, Україна, м.Миколаїв,

проспект Богоявленський, 314

тел. (0512) 60-02-71, факс (0512) 60-02-59

Електронна адреса для звернень

[email protected]

znak

Питання "гарячої лінії"