Оголошення
дислокация
Map
Головна торгівля людьми

Подолаємо рабство крок за кроком

З початком війни все більше людей почало потерпати від такого виду насильства, як торгівля людьми. З початку повномасштабного вторгнення кількість фактів цього злочину перевищує 250 випадків. А вже за 2024 рік Національною соціальної сервісною службою України було встановлено 15 статусів для осіб, які постраждали від торгівлі людьми. Але ці показники далеко не точна статистика, так як більшість жертв просто замовчує те, що з ними сталось по різним причинам, таким, як сором або страх осудження.

Поняття торгівлі людьми передбачає собою різні види та форми експлуатації людини, які наводяться як міжнародними нормативно-правовими документами, так і законодавством України. Жертвами шахраїв може стати будь-яка людина, незалежно від віку та статі.

Основними уразливими категоріями осіб, які відносяться до групи ризику потрапити до торгівців людьми є: незаміжні жінки, самотні матері, розлучені особи; молодь, діти вулиці, діти-сироти, вихідці з неблагополучних сімей; сільське населення; внутрішньо переміщені особи; іноземні громадяни – трудові мігранти; особи, які зазнали насильства, у тому числі сексуального; бідні, малозабезпечені особи; особи з проблемами психічного здоров'я.

З метою запобігання та протидії торгівлі людьми спеціалістом відділу з гуманітарних питань адміністрації Корабельного району Миколаївської міської ради було проведено інформаційно-просвітницький захід, в якому прийняло участь 9 жінок, серед яких були присутні працівники та відвідувачі жіночої консультації міської лікарні №5. Було надано консультацію з приводу основних форм та ознак експлуатації, видів допомоги, яку можуть отримати постраждалі та попереджено про ризики та наслідки цього жахливого злочину. Також у коридорі закладу було оформлено інформаційний куточок, який містить буклети для вільного користування серед відвідувачів з контактними номерами допомоги у випадках, якщо ви зіткнулись з будь-якою формою торгівлі людьми.

Якщо вами скористались або ви стали свідком будь-якого незаконного діяння, пов'язаного з обмеженням волі, то не зволікайте та дзвоніть:

527 – гаряча лінія з протидії торгівлі людьми

001

 

Mykolrada

vru1

prezident

kmu

decent_vlad

header_bg

dfs

MykolaevOblEnergo

Погода в Николаеве

Пользователи : 2
Статьи : 3316
Ссылки : 6
Просмотры материалов : 1140345

Наші контакти:

54050, Україна, м.Миколаїв,

проспект Богоявленський, 314

тел. (0512) 60-02-71, факс (0512) 60-02-59

Електронна адреса для звернень

[email protected]

znak

Питання "гарячої лінії"