Оголошення
дислокация
Map
Головна Податкова

dfsДПІ у Корабельному районі м. Миколаєва Головного управління ДФС у Миколаївській області інформує

Про стан надходження акцизного податку

ДПІ у Корабельному районі м. Миколаєва Головного управління ДФС у Миколаївській області повідомляє, що з початку 2016 року платники акцизного податку Корабельного району сплатили до бюджету 3772,06 тис. грн.

Додатково повідомляємо, що положеннями Закону України  від 24 грудня 2015 року  № 909-VIII „Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2016 році" передбачено нововведення щодо запровадження нових штрафів за порушення норм податкового законодавства, зокрема:

· за порушення платниками акцизного податку граничних термінів реєстрації акцизних накладних/розрахунків коригування до акцизних накладних в Єдиному реєстрі акцизних накладних стягується штраф у розмірі від 2 до 40 відс. суми акцизного податку. Раніше штраф не застосовувався через відсутність самого механізму податкових накладних з акцизного податку;

· за відсутність з вини платника акцизного податку реєстрації акцизної накладної в Єдиному реєстрі акцизних накладних/розрахунку коригування протягом більш як 120 календарних днів після дати, на яку платник податку зобов'язаний скласти акцизну накладну/розрахунок коригування, – 50 % суми акцизного податку. Раніше штраф не застосовувався з причини, зазначеної вище.

З початку року мешканці Корабельного району сплатили 1413,83 тис. грн. військового збору

Як повідомили в ДПІ у Корабельному районі м. Миколаєва ГУ ДФС у Миколаївській області  з початку року до бюджету  надійшло 1413,83 тис. гривень військового збору.

Нагадуємо, що військовий збір запроваджено з серпня 2014 року.     Ставка податку складає 1,5 відсотка від об'єкта оподаткування. Його платниками є фізичні особи – резиденти та нерезиденти, які отримують доходи в Україні. Відповідальними за утримання (нарахування) і сплату (перерахування) військового збору в бюджет є роботодавці, що виплачують доходи у вигляді заробітної плати на користь платника податків, та податкові агенти — для оподатковуваних інших доходів із джерела їх походження в Україні.

Згідно зі змінами до Податкового кодексу, справляння військового збору продовжено до набрання чинності рішення Верховної Ради України про завершення реформи Збройних Сил України. Одночасно розширено базу оподаткування військовим збором: оподаткуванню підлягають всі доходи визначені статтею 163 Податкового кодексу України. Зокрема, до таких доходів, крім зарплати та прирівняних до неї виплат, відносяться орендна плата, з чистого доходу  ФОП , який перебуває на загальній системі оподаткування, купівля (продаж) рухомого і нерухомого майна, виплата дивідендів, переоформлення спадщини, інвестиційний прибуток та інші доходи.

Про перші результати кампанії декларування доходів громадян, отриманих у 2015 році

Мешканці Корабельного району вже подали 137 декларацій про майновий стан та доходи. Це  громадянами, які зобов'язані декларувати доходи, а також ті, які хочуть скористатися податковою знижкою. 95 громадян задекларували дохід на суму 221,56 тис. гривень.

Фахівці інспекції закликають громадян, декларувати власні доходи, не відкладаючи подання декларації на останні дні. Нагадуємо, кампанія декларування доходів триватиме до 1 травня 2016 року, а для бажаючих отримати податкову знижку – до 31 грудня цього року.

Громадяни, які бажають задекларувати свої доходи, можуть отримати консультацію та допомогу фахівців при заповненні декларацій в Центрі обслуговування платників, який функціонує за подовженим режимом роботи. Приймання податкових декларацій про майновий стан і доходи здійснюється також і у вихідні дні. Зокрема, чергування у вихідні дні – в суботу з 09-00 до 16-00 год. за адресою: місто Миколаїв, вул. Артема, 1А, телефони для довідок 64-07-30, 64-07-31, 64-09-50, 64-07-34.

 

Електронні сервіси ДФС – ефективна допомога для платників податків

ДПІ у Корабелньому районі м. Миколаєва ГУ ДФС у Миколаївській області нагадує, що на офіційному веб – порталі ДФС розміщено чимало електронних сервісів, за допомогою яких платники можуть знайти корисну інформацію.

Так, платники, які мають ключі електронного цифрового підпису, можуть скористатися електронним сервісом «ЗІР» - який допоможе розібратися у податковому законодавстві, дозволить здійснювати пошук інформації по певному податку.

Сервіс «Дізнайся більше про свого бізнес – партнера» допоможе оцінити податкові ризики діяльності з вашим партнером по бізнесу, який можливо не є платником податку на додатку вартості, є банкрутом чи відсутній за визначеною в установчих документах адресою та ін.

Електронні сервіси «Реєстр платників ПДВ», «Анульовані свідоцтва ПДВ» допоможуть дізнатися про те, чи є дійсним свідоцтво ПДВ контрагента, дату початку дії свідоцтва, а також інформацію про анулювання реєстрації платника ПДВ.

«Електронний кабінет платника» забезпечу користувачам можливість:

- подання податкової звітності в режимі реального часу;

- перегляд податкової звітності;

- доступ до інформації про стан розрахунків з бюджетом.

Сервіс «Пульс» гарантує платнику послуги з оперативного вирішення проблемних питань. Номер цілодобової телефонної лінії сервісу «Пульс» ДФС України для клієнтів податкової та митниці: (044) 284-00-07.

Нагадуємо, на веб – порталі ДФС України електронні сервіси можна знайти скориставшись посиланням http://sfs.gov.ua.

ДПІ у Корабельному районі м. Миколаєва ГУ ДФС у Миколаївській області

 

Mykolrada

vru1

prezident

kmu

decent_vlad

header_bg

dfs

MykolaevOblEnergo

Погода в Николаеве

Пользователи : 2
Статьи : 3316
Ссылки : 6
Просмотры материалов : 1139787

Наші контакти:

54050, Україна, м.Миколаїв,

проспект Богоявленський, 314

тел. (0512) 60-02-71, факс (0512) 60-02-59

Електронна адреса для звернень

[email protected]

znak

Питання "гарячої лінії"