Оголошення
дислокация
Map
Головна

Податкові повідомлення-рішення надійдуть власникам нерухомого майна до 1 липня

ДПІ у Ленінському районі м. Миколаєва нагадує, що оподаткуванню у 2016 році підлягатимуть  квартири площею понад 60 кв. м., житлові будинки площею 120 кв.м., а також у разі одночасного перебування у власності платника податку квартири/квартир та житлового будинку/будинків, у тому числі їх часток площею понад 180 кв.м.

У разі, якщо площа квартири перевищує 300 кв.м., будинку 500 кв.м., сума податку, розрахована згідно п.п.«а»-«2» п.п.266.7.1. п. 266.7 ст. 266 Податкового кодексу України, збільшується на 25000 грн на рік за кожний об'єкт нерухомості.

Звертаємо увагу, що платники податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, мають право звернутися з письмовою заявою до Центру обслуговування платників податкової інспекції для проведення звірки даних щодо:

об'єктів житлової та/або нежитлової нерухомості, в тому числі їх часток, що перебувають у власності платника податку;

розміру загальної площі об'єктів житлової та/або нежитлової нерухомості, що перебувають у власності платника податку;

права на користування пільгою із сплати податку;

розміру ставки податку;

нарахованої суми податку.

Зауважимо, що у разі виявлення розбіжностей між даними контролюючих органів та даними, підтвердженими платником податку, на підставі оригіналів відповідних документів, зокрема, документів на право власності, контролюючий орган за місцем податкової адреси платника податку проводить перерахунок суми податку і надсилає (вручає) йому нове податкове повідомлення-рішення. Попереднє податкове повідомлення-рішення вважається скасованим.

Отже, до 1 липня 2016 року за місцем податкової адреси (місцем реєстрації) платника податку буде направлено податкове повідомлення-рішення про сплату суми податку з зазначенням відповідних платіжних реквізитів. Термін сплати податку – протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення.

 

Mykolrada

vru1

prezident

kmu

decent_vlad

header_bg

dfs

MykolaevOblEnergo

Погода в Николаеве

Пользователи : 2
Статьи : 3316
Ссылки : 6
Просмотры материалов : 1139599

Наші контакти:

54050, Україна, м.Миколаїв,

проспект Богоявленський, 314

тел. (0512) 60-02-71, факс (0512) 60-02-59

Електронна адреса для звернень

[email protected]

znak

Питання "гарячої лінії"