Оголошення
дислокация
Map
Головна Податкова 01.07.2016

dfsДПІ у Ленінському районі м. Миколаєва ГУ ДФС у Миколаївській області інформує

 

Операції з перевезення пільгової категорії населення

ДФС України повідомлено, що відповідно до положень пп.134.1.1 п.134.1 ст.134 Податкового кодексу об'єктом оподаткування податком на прибуток є прибуток із джерелом походження з України та за її межами, який визначається шляхом коригування (збільшення або зменшення) фінансового результату до оподаткування (прибутку або збитку), визначеного у фінансовій звітності підприємства відповідно до національних положень (стандартів) бухгалтерського обліку або міжнародних стандартів фінансової звітності, на різниці, які виникають згідно із розділом III «Податок на прибуток підприємств» Кодексу.

Зазначено, що цим розділом не передбачено коригування фінансового результату до оподаткування різниці за операціями з перевезення пільгової категорії населення, відшкодування витрат на перевезення пасажирів на маршрутах загального користування, збитків від цих перевезень. Такі операції відображаються за правилами бухгалтерського обліку.

Викрадення основних засобів

ДФС України повідомлено, що встановлення факту викрадення основних засобів, що підтверджується відповідно до законодавства, не призводить до нарахування платником податку податкових зобов'язань незалежно від того, чи встановлено винних осіб, заподіяних у крадіжці, та чи стягуються з таких осіб втрати.

Водночас, оскільки основні засоби, які було викрадено та при придбанні яких був сформований податковий кредит, неможливо використати в господарській діяльності, платник податку зобов'язаний нарахувати податкові зобов'язання та скласти не пізніше останнього дня звітного (податкового) періоду, в якому встановлено факт викрадення основних засобів, і зареєструвати в ЄРПН зведену податкову накладну виходячи з їх балансової (залишкової) вартості, що склалася станом на початок звітного (податкового) періоду, протягом якого здійснюються такі операці (у разі відсутності обліку необоротних активів — виходячи із звичайної ціни).

Реєстратори розрахункових операцій.

Реалізація товарів через мережу Інтернет

ДФС України повідомлено, що у разі якщо споживач, використовуючи мережу Інтернет, замовив товар і розрахунок за нього було здійснено із застосуванням платіжних систем, суб'єкт господарювання зобов'язаний видати розрахунковий документ встановленої форми (чек РРО) та відповідним чином оформлений гарантійний талон.

Також зазначено, що суб'єкти господарювання, що використовують рекламні інтернет-сторінки для продажу товарів, робіт (послуг), реєструють РРО на загальних підставах за адресою розміщення таких магазинів, а у разі доставки власного кур'єрською службою можуть зареєструвати РРО на транспортний засіб, яким здійснюється доставка.

Облік податків і зборів, митних платежів та ЄСВ

З 10.06.2016 року набрав чинності наказ Мінфіну України, яким затверджено Порядок ведення органами Державної фіскальної служби України оперативного обліку податків і зборів, митних та інших платежів до бюджету, єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування.

Зазначено, що з метою обліку нарахованих і сплачених сум податків, зборів, митних та інших платежів до бюджетів, єдиного внеску органами ДФС відкриваються інтегровані картки платників (далі — ІКП) за кожним платником та кожним видом платежу, які повинні сплачуватися такими платниками. ІКП містить інформацію про облікові операції та облікові показники, які характеризують стан розрахунків платника податків із бюджетами та цільовими фондами за відповідним видом платежу.

Визнано такими, що втратили чинність, наказ Міндоходів України від 05.12.2013 №765 та наказ ДПА України від 17.12.2010 №953.

ДПІ у Ленінському районі м. Миколаєва ГУ ДФС у Миколаївській області

 

Mykolrada

vru1

prezident

kmu

decent_vlad

header_bg

dfs

MykolaevOblEnergo

Погода в Николаеве

Пользователи : 2
Статьи : 3315
Ссылки : 6
Просмотры материалов : 1138592

Наші контакти:

54050, Україна, м.Миколаїв,

проспект Богоявленський, 314

тел. (0512) 60-02-71, факс (0512) 60-02-59

Електронна адреса для звернень

[email protected]

znak

Питання "гарячої лінії"