Оголошення
дислокация
Map
Головна про сплату внесків до Пенсійного фонду

pens

ПРО СПЛАТУ ВНЕСКІВ ДО ПЕНСІЙНОГО ФОНДУ

Увага!

Управління Пенсійного фонду України в Корабельному районі м. Миколаєва нагадує, що ст. 24 Закону України № 1058-IV від 09.07.2003р. «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» визначає, що період роботи та одержаний працівником заробіток враховуються при обчисленні пенсії тільки за умови сплати нарахованих внесків.

Страхувальники повинні зрозуміти, що не сплативши внески до Пенсійного фонду, вони, з одного боку, затримуватимуть своєчасну виплату пенсій, з іншого, витрачатимуть значні суми на сплату пені та фінансових санкцій. При цьому слід зазначити, що відповідно до чинного законодавства строк давності щодо стягнення сум недоїмки, штрафів та пені не застосовується.

Нажаль, деякі страхувальники не розуміють значимість цього питання і допускають борги до Пенсійного фонду, так станом на 01.06.2014р. 21 фізична особа-підприємець та 5 юридичних осіб мають заборгованість зі сплати страхових внесків на загальну суму 2069064,64грн.

Через борги із виплати заробітної плати й не сплачені внески певна кількість застрахованих осіб сьогодні не можуть підтвердити свій страховий стаж, необхідний для призначення пенсій. Фізичні особи-підприємці та керівники підприємств боржників – подбайте за себе та своїх найманих працівників-сплатіть борги!

Звертаємо увагу, що для реалізації своїх пенсійних прав кожен найманий працівник – застрахована особа має право звернутись до органів Пенсійного фонду з метою уточнення даних, внесених до його персональної облікової картки в системі персоніфікованого обліку, а також оскаржувати в установленому порядку дії роботодавця, що порушують його соціальні права.

За додатковою інформацією звертатись за адресою: вул. Артема, 1-Б, каб. 14, 15, 23, або за телефоном: 63-53-54, 25-50-50.

 

Як сплачується збір на обов'язкове державне пенсійне страхування з окремих видів господарський операцій!

Управління Пенсійного фонду України в Корабельному районі м.Миколаєва доводить до відома, що Пенсійний фонд України поповнюється з різних джерел, у тому числі й за рахунок збору з деяких видів господарський операцій.

З яких господарський операцій і ким сплачується пенсійний збір?

Платниками збору на обов'язкове державне пенсійне страхування з операцій продажу ювелірних виробів із золота (крім обручок), платини і дорогоцінного каміння є підприємства й організації та фізичні особи – підприємці, які здійснюють торгівлю ювелірними виробами із золота, платини і дорогоцінного каміння.

Сплачувати збір із операцій відчуження легкових автомобілів мають підприємства, установи й організації всіх форм власності, а також фізичні особи, які набувають право власності на легкові автомобілі, що підлягають першій державній реєстрації в Україні в підрозділах Державтоінспекції МВС.

Збір з операцій купівлі – продажу нерухомого майна мають сплачувати підприємства, установи, організації незалежно від форм власності та фізичні особи, які купують нерухоме майно.

Збір на державне пенсійне страхування з вартості послуг стільникового рухомого зв'язку сплачують підприємства, установи й організації, фізичні особи, що користуються послугами стільникового рухомого зв'язку, а також оператори цього зв'язку, які надають свої послуги безоплатно.

А збір з операцій купівлі іноземної валюти в безготівковій та/або готівковій формі сплачують юридичні і фізичні особи при здійсненні операцій купівлі іноземної валюти.

Законодавством передбачені пільги по сплаті збору з окремих видів господарських операцій. У якому разі це відбувається?

Що стосується операцій із продажу ювелірних виробів із золота, платини і дорогоцінного каміння, то тут від сплати збору звільняється вартість обручок.

Звільняються від сплати збору з операцій із відчуження легкових автомобілів при набутті права власності інваліди, які забезпечуються автотранспортом згідно законодавства.

Збір з операцій купівлі – продажу нерухомого майна не сплачують державні підприємства, установи й організації, що придбають нерухоме майно за рахунок бюджетних коштів; установи та організації іноземних держав, що користуються імунітетами і привілеями згідно із законами та міжнародними договорами України, згода на обов'язковість яких надана Верховною Радою України; громадяни, які придбавають житло і перебувають у черзі на одержання житла або роблять це вперше. Також збір на обов'язкове державне пенсійне страхування з операцій купівлі нерухомого майна не сплачується, якщо право власності на житло отримане фізичною особою в результаті його приватизації відповідно до Закону України «Про приватизацію державного житлового фонду».

Збір на обов'язкове державне пенсійне страхування з вартості послуг стільникового рухомого зв'язку не сплачується, коли послугами цього зв'язку користуються річкові, морські, повітряні, космічні транспортні засоби, засоби наземного технологічного транспорту ( у тому числі таксі), що мають стаціонарно вбудоване обладнання радіозв'язку, радіонавігації та радіоастрономії, яке не може бути відокремлене від таких засобів без втрати його технологічних або експлуатаційних якостей чи характеристик. Не є об'єктом оподаткування: транслювання програм радіо- й телевізійними станціями; передавання або прийом інформації за допомогою радіозв'язку мережами відомчого або технологічного зв'язку, що не мають автоматичної комутації з мережею зв'язку загального користування; користування радіотелефонами і радіо подовжувачами, підключеними до номерів стаціонарних телефонів; суми, які сплачуються одним оператором у компенсацію вартості послуг із роумінгу (або покриття від'ємного сальдо взаєморахунків із роумінгу) іншому оператору, що надав такі послуги.

Не сплачується збір на обов'язкове державне пенсійне страхування з операцій купівлі іноземної валюти: дипломатичними представництвами, консульськими установами іноземних держав в Україні та їх працівниками, якщо останні не є громадянами України або не проживають в ній постійно й акредитовані в МЗС України, міжнародними фінансовими організаціями, які відповідно до законодавства України звільнені від сплати податків та зборів в Україні.

В яких розмірах необхідно сплачувати збір за додатковими ставками?

Збір з операцій із продажу ювелірних виробів із золота (крім обручок), платини і дорогоцінного каміння сплачується в розмірі 5% вартості реалізованих таких ювелірних виробів.

Збір з операцій із відчуження легкових автомобілів при набутті права власності на легкові автомобілі, має таку відсоткову градацію: 3% - якщо вартість легкового автомобіля не перевищує 165 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня звітного року; 4% - коли вартість легкового автомобіля перевищує 165, але не перевищує 290 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня звітного року; 5% - якщо вартість легкового автомобіля перевищує 290 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня звітного року.

Збір з купівлі – продажу нерухомого майна сплачується в розмірі 1% від вартості нерухомого майна.

Збір із вартості послуг стільникового рухомого зв'язку становить 7,5% вартості будь – яких послуг стільникового рухомого зв'язку, сплаченої споживачами цих послуг оператору, що їх надає, включаючи вартість вхідних і вихідних телефонних дзвінків, абонентську плату, плату (надбавку) за роумінг, суму страхового завдатку, авансу, вартість інших спеціальних послуг, зазначених у рахунку на оплату послуг стільникового зв'язку.

Збір на обов'язкове державне пенсійне страхування з операцій купівлі іноземної валюти сплачується в розмірі 0,5% від суми коштів у гривнях, що була витрачена на купівлю іноземної валюти.

Як звітувати?

Щоквартально мають звітувати: підприємства, організації й фізичні особи – підприємці, які здійснюють торгівлю ювелірними виробами із золота, платини і дорогоцінного каміння, оператори стільникового зв'язку.

Банки і фінансові установи щомісячно подають звітність до Пенсійного фонду за здійсненими операціями з купівлі готівкової та/або безготівкової валюти.

 

Mykolrada

vru1

prezident

kmu

decent_vlad

header_bg

dfs

MykolaevOblEnergo

Погода в Николаеве

Пользователи : 2
Статьи : 3313
Ссылки : 6
Просмотры материалов : 1137001

Наші контакти:

54050, Україна, м.Миколаїв,

проспект Богоявленський, 314

тел. (0512) 60-02-71, факс (0512) 60-02-59

Електронна адреса для звернень

[email protected]

znak

Питання "гарячої лінії"