Оголошення
дислокация
Map
Головна СТРАХОВИЙ СТАЖ У СОЛІДАРНІЙ СИСТЕМІ

pensionСТРАХОВИЙ СТАЖ У СОЛІДАРНІЙ СИСТЕМІ

Управління Пенсійного фонду України в Корабельному районі м.Миколаєва повідомляє, що відповідно статті 24 Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» від 09.07.2003р. № N 1058-IV (далі Закон) страховий стаж – це період (строк), протягом якого особа підлягає загальнообов'язковому державному пенсійному страхуванню та за який щомісяця сплачені страхові внески в сумі не меншій, ніж мінімальний страховий внесок. Він обчислюється територіальними органами Пенсійного фонду відповідно до вимог Закону за даними, що містяться в системі персоніфікованого обліку, а за періоди до впровадження системи персоніфікованого обліку - на підставі документів та в порядку, визначеному законодавством, що діяло до набрання чинності цим Законом.

Страховий стаж обчислюється в місяцях. Неповний місяць роботи, якщо застрахована особа підлягала загальнообов'язковому державному пенсійному страхуванню зараховується до страхового стажу як повний місяць за умови, що сума сплачених за цей місяць страхових внесків є не меншою, ніж мінімальний страховий внесок.

Якщо сума сплачених за відповідний місяць страхових внесків є меншою, ніж мінімальний страховий внесок, цей період зараховується до страхового стажу як повний за умови здійснення відповідної доплати.

Для цього застрахована особа, яка підлягала загальнообов'язковому державному пенсійному страхуванню та бажає зарахувати неповний місяць роботи до страхового стажу як повний місяць, подає до органу Пенсійного фонду за місцем призначення пенсії заяву згідно з додатком 28 Інструкції «Про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України» від 19.12.2003 N 21-1, зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 16 січня 2004 р. за N 64/8663 (далі Інструкція).

Після отримання заяви відділом надходження, прогнозування платежів, обліку застрахованих осіб та контрольно – перевірочної роботи на підставі даних про періоди, за які застрахована особа бажає здійснити доплату у сумі, не меншій, ніж мінімальний страховий внесок, складається повідомлення-розрахунок згідно з додатком 29 Інструкції, відповідно якого застрахована особа протягом 10 календарних днів здійснює доплату в сумі, зазначеній у повідомленні-розрахунку та подає до органів Пенсійного фонду України сама за себе відомості про суми доплати відповідно до частини третьої статті 24 Закону згідно з додатком 30 до Інструкції.

За додатковою інформацією Ви можете звернутися до управління Пенсійного фонду України в Корабельному районі м. Миколаєва за адресою: вул. Артема 1-Б, каб. 14, 23 тел.: 25-50-50, 63-50-40.

 

Mykolrada

vru1

prezident

kmu

decent_vlad

header_bg

dfs

MykolaevOblEnergo

Погода в Николаеве

Пользователи : 2
Статьи : 3312
Ссылки : 6
Просмотры материалов : 1136730

Наші контакти:

54050, Україна, м.Миколаїв,

проспект Богоявленський, 314

тел. (0512) 60-02-71, факс (0512) 60-02-59

Електронна адреса для звернень

[email protected]

znak

Питання "гарячої лінії"