Оголошення
дислокация
Map
Головна Пенсійний 15.07.2014

pensУправління Пенсійного фонду України в Корабельному районі м.Миколаєва повідомляє:

Про випадки некоректного подання страхувальниками звітів

та

Про стан контрольно-перевірочної роботи відділу надходження, прогнозування платежів, обліку застрахованих осіб та контрольно – перевірочній роботи управління Пенсійного фонду України в Корабельному районі м.Миколаєва за І півріччя 2014 року

 

 

Про випадки некоректного подання страхувальниками звітів

Шановні керівники та бухгалтера підприємств!

Управління ПФУ в Корабельному районі м.Миколаєва повідомляє, що встановлено випадки некоректного подання страхувальниками звіту, який містить лише таблицю 1 додатку 4 до Порядку формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування (затверджений наказом Міністерства доходів і зборів України від 09.09.2013 №1628/24160, надалі Порядок 454).

При цьому, в таблиці 1 відсутня інформація про нарахування фонду оплати праці. Але, в наступному звітному місяці в таблиці 6 додатку 4 Порядку 454 страхувальник формує відомості про донарахування єдиного внеску за попередній період (за допомогою коду типу нарахування «2» - сума заробітної плати (доходу), нарахована у попередніх звітних періодах на підставі бухгалтерських та інших документів, відповідно до яких проводиться нарахування (обчислення) або які підтверджують нарахування (обчислення) заробітної плати (доходу), на яку страхувальником самостійно донараховано суму єдиного внеску), в якому нарахування фонду оплати праці дорівнюють нулю.

З огляду на зазначені обставини можна зробити висновки:

1. Страхувальник не нарахував своєчасно заробітну плату (провів нарахував заробітної плати за попередній період в наступних звітних періодах);

2. Страхувальник сформував звіт не в повному обсязі (помилково не включив таблицю 6, 7 додатку 4 Порядку 454).

По першому випадку. В пункті 4.9. Порядку 454 зазначено: якщо нарахування заробітної плати здійснюється за попередній період, зокрема у зв'язку з уточненням кількості відпрацьованого часу, виявленням помилок, суми донарахованої заробітної плати включаються до заробітної плати місяця, у якому були здійснені такі донарахування.

Тому, суми донарахованої заробітної плати повинні бути включені до заробітної плати місяця, у якому були здійснені такі донарахування і код типу нарахувань в такому випадку не застосовується. Отже, звіт, який поданий з використання коду типу нарахувань «2», сформовано неправильно.

По другому випадку. В пункті 2.10 Порядку 454 зазначено: звіт страхувальником повинен подаватися в повному обсязі. Звіт, складений з порушенням вимог цього Порядку, у тому числі без обов'язкових реквізитів, передбачених пунктом 2.8 цього розділу, та поданий без всіх необхідних таблиць, не вважається звітом і вважається таким, що не подавався.

Тобто, звіт за попередній період, який був складений без всіх необхідних таблиць, не вважається звітом і вважається таким, що не подавався. В такому випадку, страхувальнику необхідно повторно подати звіт за попередній період, який міститиме значення сум в таблиці 1 та таблиці 6 додатку 4 до Порядку 454.

Крім того, є випадки коли страхувальник взагалі не надав звіт або надав всі таблиці, в яких сформував відомості про нульовий фонд оплати праці, а в наступному звітному періоді за допомогою кодів типу нарахування провів донарахування за попередній період.

Наведений приклад некоректного формування звіту негативно впливає на другий етап обробки звітності – визначення позначки про сплату внесків, і як наслідок визначення страхового стажу застрахованих осіб.

 

Про стан контрольно-перевірочної роботи відділу надходження, прогнозування платежів, обліку застрахованих осіб та контрольно – перевірочній роботи управління Пенсійного фонду України в Корабельному районі м.Миколаєва за І півріччя 2014 року

За І півріччя 2014 року проведено 105 документальних позапланових перевірок, (7 - юридичних осіб, 17 – фізичних осіб з найманими працівниками та 81 фізичних осіб без найманих працівників).

Із загальної кількості проведених документальних перевірок порушення встановлено по 7 платникам, застосовано 2 фінансових санкцій на загальну суму 0,001 тис.грн.

За подання недостовірних відомостей, що використовуються в Державному реєстрі загальнообов'язкового державного соціального страхування, відповідно до Закону України № 2464-VІ від 08.07.2010 «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування» протягом звітного періоду 1 посадову особу притягнуто до адміністративної відповідальності на загальну суму 0,34тис.грн., штраф сплачено в повному обсязі.

Відповідно ч. 1ст. 40 ЗУ "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" в редакції ЗУ "Про заходи щодо законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи" станом на 01.07.2014 проведено 150 зустрічних перевірок страхувальників щодо достовірності довідок про заробітну плату для призначення (перерахунку) пенсії. За результатами перевірок по 36 довідкам встановлено розбіжності.

Адміністрація управління Пенсійного фонду України в Корабельному районі м.Миколаєва

 

Mykolrada

vru1

prezident

kmu

decent_vlad

header_bg

dfs

MykolaevOblEnergo

Погода в Николаеве

Пользователи : 2
Статьи : 3314
Ссылки : 6
Просмотры материалов : 1137805

Наші контакти:

54050, Україна, м.Миколаїв,

проспект Богоявленський, 314

тел. (0512) 60-02-71, факс (0512) 60-02-59

Електронна адреса для звернень

[email protected]

znak

Питання "гарячої лінії"