Оголошення
дислокация
Map
Головна Інформація щодо забезпечення безпеки людей

Інформація щодо забезпечення безпеки людей на водних об'єктах м. Миколаєва

В 2014 році на території Миколаївської області загинуло 41 особа у том числі 6 дітей, у місті Миколаєві зареєстровано 8 випадків загибелі людей на водних об'єктах у Корабельному районі - 2 випадки, (у порівнянні з 2013 роком — 2). Загибелі дітей у м. Миколаєві не допущено.

Основною причиною загибелі людей на водних об'єктах є недотримання правил поведінки, купання в заборонених місцях та в стані алкогольного сп'яніння, а також, недостатня інформаційно-роз'яснювальна робота серед населення щодо неприпустимості купання в заборонених місцях. Більшість загиблих зареєстрована саме в заборонених місцях.

Згідно розпорядження адміністрації Корабельного району від 09.04.2014 «Про удосконалення системи рятування людей на воді та закріплення ділянок водної акваторії за об'єктами на літній період» протягом літнього періоду в районі визначений 1 пляж «Чайка», паспорт на який оформлений відповідним, чином та 1 місце відпочинку населення біля води «Маяк». Для забезпечення безпеки населення на воді розрахована кількість постів складає 2, функціонує - 1.

Також слід зазначити що протягом травня поточного року інженерно-інспекторським складом Корабельного РВ здійснені планові перевірки дотримання вимог законодавстві у сфері пожежної, техногенної безпеки баз стоянки маломірних суден (6 об'єктів). За. результатами перевірок складені приписи про усунення порушень. До адміністративної відповідальності притягнуті голови кооперативів.

Крім того в районі для попередження нещасних випадків людей на воді діє 2 рятувальні служби (аварійно-рятувальний загін спеціального призначення ГУ ДСНС України у Миколаївській області, Миколаївський воєнізований гірничо - рятувальний (аварійно-рятувальний) загін.

За минулий літній період невирішеними залишилась низка питань, яка потребує вирішення у поточному році а саме:

- недостатня кількість створених рятувальних постів;

- комплектування діючих рятувальних постів необхідним оснащенням та персоналом;

- обстеження водолазами-професіоналами дна акваторії;

- укладанню угод з державними аварійно-рятувальними службами на постійне та обов'язкове обслуговування об'єктів відпочинку.

У тому числі необхідно визначити традиційні місця масових відпочинку людей на воді та біля, неї, зимового, рибальства та території району. 

Криворучко Андрій Сергійович – начальник Корабельного районного відділу у м. Миколаєві головного управління ДСНС України у Миколаївській області.


 

Mykolrada

vru1

prezident

kmu

decent_vlad

header_bg

dfs

MykolaevOblEnergo

Погода в Николаеве

Пользователи : 2
Статьи : 3316
Ссылки : 6
Просмотры материалов : 1140371

Наші контакти:

54050, Україна, м.Миколаїв,

проспект Богоявленський, 314

тел. (0512) 60-02-71, факс (0512) 60-02-59

Електронна адреса для звернень

[email protected]

znak

Питання "гарячої лінії"