Оголошення
дислокация
Map
Головна Податкова 01.04.2016

dfsДержавна податкова інспекція у Корабельному районі м.Миколаєва ГУ ДФС у Миколаївській області інформує

До уваги платників податків – нові документи для отримання електронного цифрового підпису!

ДПІ  у Корабельному районі м. Миколаєва Головного управління ДФС у Миколаївській області повідомляє, що наказом Інформаційно-довідкового департаменту ДФС від 18.02.2016 №22 «Про внесення змін до наказу ІДД ДФС від 17.02.2015 №15» скасовано деякі форми реєстраційних документів, а саме:

- заява на блокування посиленого сертифіката відкритого ключа;

- заява на поновлення посиленого сертифіката відкритого ключа;

- заява на скасування посиленого сертифіката відкритого ключа;

- додаток до заяви на скасування посиленого сертифіката відкритого ключа.

Додатково повідомляємо, що даним наказом внесено зміни до форми Реєстраційної картки (для фізичної особи/фізичної особи підприємця) та затверджено нові форми реєстраційних документів, а саме:

- заява про зміну статусу посиленого сертифіката відкритого ключа;

- додаток до заяви про зміну статусу посиленого сертифіката відкритого ключа.

Нові форми реєстраційних документів для отримання послуг електронного цифрового підпису набули чинності 09 березня 2016 року.

Електронні сервіси ДФС України допомагають спростити діяльність платників податків та вивільнити час для розвитку власного бізнесу

Демонструючи відкритість у співпраці з платниками податків Державною фіскальною службою України створено інтегровану автоматизовану інформаційну систему на базі єдиного веб-порталу органів ДФС.

Фахівці Державної податкової інспекції у Корабельному районі м. Миколаєва запрошують платників податків скористатися електронними сервісами, які створені виключно для Вашої зручності:

Сервіс «Дізнайся більше про свого бізнес-партнера» допоможе оцінити податкові ризики діяльності з вашим партнером по бізнесу, який можливо не є платником податку на додану вартість, є банкрутом чи відсутній за визначеною в установчих документах адресою, є інструментом для мінімізації податків („податкова яма") чи учасником схем оптимізації бюджетних платежів тощо.

Сервіс «Електронний кабінет платника» – це персональне автоматизоване робоче місце платника податків, робота в якому може здійснюватися з будь-якого, підключеного до Інтернету комп'ютера по гіперпосиланню «Електронний кабінет платника податків» на веб-сайті ДФС України шляхом авторизації за допомогою особистого електронного ключа цифрового підпису. Електронний кабінет платника забезпечує користувачам можливість:

- подання податкової звітності в режимі реального часу;

- перегляду податкової звітності;

- доступу до інформації про стан розрахунків з бюджетом.

Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс ДФС дозволяє здійснювати пошук інформації по певному податку, напрямку чи діяльності. Окрім цього,  електронний сервіс працює з використанням ключових слів та шляхом перегляду інформації за певні періоди.

Скористатися послугою ресурсу можна на веб-порталі Державної фіскальної служби України у розділі «Інформаційно-довідковий ресурс». Електронний сервіс забезпечує представників бізнесу та громадян своєчасною, достовірною і повною довідковою інформацією та сприяє впровадженню державної інформаційної політики.

«Пульс» - антикорупційний сервіс, спрямований на встановлення зворотного зв'язку з платниками і для протидії негативним тенденціям, що заважають розвитку підприємницької діяльності. Скористатися сервісом можуть платники податків та суб'єкти зовнішньоекономічної діяльності, котрі мають всі підстави вважати, що посадовці податкової чи митної служби зловживають своїм службовим становищем чи умисно створюють перешкоди у спілкуванні. Якщо клієнт податкової чи митниці потерпає від неякісного обслуговування, або некоректного ставлення, то інтерактивна лінія ДФС обов'язково стане в нагоді.

Нагадуємо, що лінія працює цілодобово: у робочій час інформацію щодо корупційних діянь та інших неправомірних діях приймають ахівці ДФС, в неробочий час – інтерактивний автовідповідач. Контактний номер сервісу «Пульс»: (044) 284-00-07.

Про стан надання адміністративних послуг

Протягом січня-лютого 2016 року Центром обслуговування платників податків ДПІ у Корабельному районі м. Миколаєва надано 760 адміністративних послуг представникам бізнесу та громадянам.

Як свідчить статистика, найбільшою популярністю користувались послуги з видачі картки платника податків та внесення до паспорта громадянина України даних про реєстраційний номер облікової картки. Так, з початку року надано 403 такі послуги. На другому місці послуга отримання витягу з реєстру платників єдиного податку – 81 послуга. Не менш затребуваною послугою є реєстрація книги обліку розрахункових операцій – 53 послуги.

Також, у ЦОПах платники мають можливість отримати комплекс консультативних та інформаційних послуг,  а також подати звітність

Нагадаємо: на субсайті територіальних органів ДФС у Херсонській області для зручності оприлюднено перелік усіх адміністративних послуг, які надаються платникам податків області (http://mk.sfs.gov.ua/diialnist/mistsya-nadannya-administrativnih-poslu/). Користувач сайту зможе завантажити інформаційні картки адмінпослуг та форми заяв для їх отримання.

Як подати декларацію підприємцям загальної системи оподаткування

ДПІ у Корабельному районі м. Миколаєва Головного управління ДФС у Миколаївській області  інформує, що згідно з п. 177.5 ст. 177 Податкового кодексу України на фізичних осіб-підприємців покладено обов'язок щодо подання декларації за результатами звітного року, в якій також зазначаються авансові платежі з податку на доходи.

Наказом Міністерства фінансів України  від 2 жовтня 2015 року №859 затверджено нову форму декларації, яка має кілька особливостей заповнення, зокрема, визначення податкових зобов'язань з податку на доходи фізичних осіб та військового збору, обов'язкове заповнення додатку Ф4, обов'язкове зазначення кількості місяців, протягом яких фізична особа-підприємець одержувала доходи від провадження підприємницької діяльності.

Для заповнення додатку Ф4 до декларації використовується Книга обліку доходів та витрат.

Відповідно до п. 177.6 ст. 177 Податкового кодексу України, якщо фізична особа-підприємець отримує інші доходи, ніж від провадження підприємницької діяльності, у межах обраних нею видів діяльності, такі доходи оподатковуються за загальними правилами, встановленими Податковим кодексом України для платників податку-фізичних осіб, та відображаються в одній декларації з обов'язковим заповненням додатків Ф1, Ф2, Ф3, Ф4 до декларації, крім доходів, отриманих від провадження підприємницької діяльності на спрощеній системі оподаткування.

За результатами 2015 року фізичні особи-підприємці самостійно розраховують військовий збір у розмірі 1,5% чистого оподатковуваного доходу, відображають в річній податковій декларації та сплачують в терміни, передбачені для сплати податку на доходи фізичних осіб.

ДПІ у Корабельному районі м. Миколаєва ГУ ДФС у Миколаївській області

 

Mykolrada

vru1

prezident

kmu

decent_vlad

header_bg

dfs

MykolaevOblEnergo

Погода в Николаеве

Пользователи : 2
Статьи : 3315
Ссылки : 6
Просмотры материалов : 1139134

Наші контакти:

54050, Україна, м.Миколаїв,

проспект Богоявленський, 314

тел. (0512) 60-02-71, факс (0512) 60-02-59

Електронна адреса для звернень

[email protected]

znak

Питання "гарячої лінії"