Оголошення
дислокация
Map
Головна Про підсумки проведення рейдів

Про підсумки проведення рейдів

«Діти вулиці»

Немає кращої картини в світі, ніж дитина, що посміхається на руках у щасливої матері. Так повинно бути, це знають всі. А тому важко знайти відповідь, чому деякі неповнолітні тікають з рідної домівки, жебракують, надають перевагу вулиці, а не рідним батькам та своїй домівці.

Відповідно до законодавчих актів України, що регулюють та захищають права дітей, батьки зобов'язані піклуватися про здоров'я, фізичний та духовний розвиток своїх дітей. Багато хто скаже, що, навіть не знаючи про існування цього кодексу, вони вважають піклування про дітей основним життєвим обов'язком, а крім того, найбільшою радістю в світі. Однак, нажаль, є і такі, яким постійно потрібно нагадувати про свої обов'язки щодо дітей.

Законодавством покладено захист прав, свобод та законних інтересів дітей на служби у справах дітей та правоохоронні органи, зокрема на кримінальну міліцію у справах дітей.

Зазвичай, першими тривожними дзвіночками для дитячого відділу адміністрації є повідомлення від дільничних інспекторів міліції, навчальних закладів та дитячих садочків, закладів охорони здоров'я. Саме вони першими дізнаються про сімейні сварки, побиття, негаразди та безвідповідальне ставлення батьків до своїх дітей, про те, коли діти потерпають від своїх рідних, які не те, що їх не люблять і не захищають їхні права, а навпаки, постійно грубо їх порушують.

Однією з форм роботи сектору захисту прав, свобод та законних інтересів дітей служби у справах дітей є проведення профілактичних рейдів з метою запобігання дитячій безпритульності, бездоглядності, порушень їх прав та інтересів. Під час проведення таких заходів в першу чергу відвідуються діти, які перебувають на обліку, як такі, що опинилися в складних життєвих обставинах. Крім цього, відвідуються місця найбільшого скупчення дітей, а саме: території, прилеглі до навчальних закладів, ринки, комп'ютерні клуби.

Станом на 17.11.2014 службою у справах дітей спільно з сектором кримінальної міліції у справах дітей, міською службою організовано та проведено 24 профілактичних рейди, під час яких відвідані 59 сімей, 10 батьків притягнуті до адміністративної відповідальності за неналежне виконання своїх батьківських обов'язків за ст. 184 КУпАП, вилучена 1 дитина з несприятливого середовища (дитина вміщена до центру). виявлено 1 дитину, яка в урочний час перебувала в комп'ютерному залі – з цього приводу направлено подання адміністрації навчального закладу.

Після таких відвідин в офіційних документах буде написано "проведено профілактичну бесіду...". Насправді працівникам служби у справах дітей доводиться постійно нагадувати горе-батькам про елементарні речі: дитину потрібно нагодувати, надати їй особисте місце в квартирі, де можна було б відпочити, почитати, зробити шкільні домашні завдання. А крім того, необхідно прибрати в помешканні, адже антисанітарія - перша причина багатьох захворювань. Відсутність нового ремонту та різноманітних різносолів на столі можна зрозуміти, далеко не всі громадяни мають достатню заробітну платню. Але бруд, що за кілька тижнів чи місяців заполонив квартиру, дитина, яка в цьому смітті копирсається, а поряд - пусті пляшки з-під алкоголю, - речі неприпустимі.

Спеціалістам служби та правоохоронцям доводиться виховувати таких осіб, які в першу, в другу, в третю чергу думають про пляшку алкоголю, наркотики чи будь-які інші розваги, і лише інколи згадують про своє дитя. Тому дуже важко прийняти кардинальне рішення – відібрати дитину. Адже головне завдання - зберегти сім'ю та залишити дитину з рідними матір'ю та батьком.

 

Mykolrada

vru1

prezident

kmu

decent_vlad

header_bg

dfs

MykolaevOblEnergo

Погода в Николаеве

Пользователи : 2
Статьи : 3316
Ссылки : 6
Просмотры материалов : 1139779

Наші контакти:

54050, Україна, м.Миколаїв,

проспект Богоявленський, 314

тел. (0512) 60-02-71, факс (0512) 60-02-59

Електронна адреса для звернень

[email protected]

znak

Питання "гарячої лінії"