Оголошення
дислокация
Map
Головна Русал 06.02.2015

ccpУ Центрі соціальних програм компанії РУСАЛ підбили підсумки проекту «Школа волонтерів». Протягом 4-х місяців студенти, які стали учасниками проекту, пройшли теоретичні курси та практичні заняття. Це допоможе їм стати не тільки гарними волонтерами, а й активними, цілеспрямованими людьми, які знають як ставити цілі і як їх досягати.

Проект «Школа волонтерів» реалізований ЦСП в рамках грантового проекту Фундації сприяння громадської активності. Він був спрямований на формування на території Миколаєва та області молодіжного активу волонтерів, які по завершенню зможуть самостійно вирішувати значущі проблеми міста та області. Його учасниками стали студенти Національного аграрного університету, Чорноморського державного університету ім. П.Могили, Національного університету ім. В.О. Сухомлинського, учні економічного ліцею №1, гімназії №3, середньої школи №40, ВПУС №1 та багато інших.

Всі учасники пройшли навчальний курс, який складався з 11 тренінгів: «Командоутворення», «Управління конфліктами», «Мотивація», «Лідерство», «Публічні виступи», «Управління часом», «Я - волонтер», «Основи соціального проектування »,«Базові навички комунікації та інші.

Після тренінгів учасники, об'єднавшись в команди учасники перейшли до практичної частини - організації благодійних заходів.

rusal3Студенти Миколаївського національного університету ім. В. О. Сухомлинського провели літературний вечір, під час якого зібрали 800 грн. для підтримки миколаївської 79-ї окремої аеромобільної бригади в зоні АТО.

Команда волонтерів ЧДУ ім. Петра Могили, провела благодійну акцію зі збору коштів для пораненого бійця 79-ї аеромобільної бригади - Івана Лаптіна, студенти-волонтери зібрали - 1617грн. Зібрані кошти волонтери передали батькові Івана.

Команда «Світ не без добрих сердець» відвідала Миколаївський пансіонат для ветеранів війни та праці. Для них молодь організувала концерт і веселу розважальну програму. Дідусі та бабусі грали в різні ігри та конкурси, відправляли телеграми один одному і звичайно подивилися чудовий концерт підготовлений силами команди «Світ не без добрих сердець», на якому діти співали і танцювали.

Студенти Національного аграрного університету та благодійний фонд «Світ не без добрих сердець» провели в Корабельному районі 2 благодійні акції, під час яких зібрали більше 1000 гривень. Їх вони вирішили витратити, на теплі речі та речі першої необхідності жителям міського притулку для людей похилого віку.

Учасниками «Школи волонтерів» була проведена акція зі збору солодких подарунків до дня св. Миколая для дітей з кризових сімей. Було зібрано і передано діткам 300 солодких подарунків. По закінченню кожного завдання команди отримали бали: за креативність, кількість зібраних коштів і кількість учасників. Бали нараховувалися від 1до 5. Робилося це, щоб визначити найкращих і заохотити їх грошовими сертифікатами, які команди витратять на благодійність.

Третє місце за кількістю зароблених балів посіла команда Національного університету ім. В.О. Сухомлинського. Учасники команди отримали благодійний сертифікат на суму 500 грн.

Друге місце - набравши 26 балів, зайняла команда Чорноморського державного університету ім. П.Могили. Їй вручили сертифікат на благодійну діяльність на суму 600 грн.

Перше місце розділили між собою дві команди: «Світ не без добрих сердець» (до неї увійшли учні економічного ліцею №1, гімназії №3, середньої школи №40, ВПУС №1) та команда Національного аграрного університету. Кожна з команд отримала сертифікат на благодійну діяльність на суму 1000 грн.

- На сьогоднішній день волонтерство - потужний соціально-суспільний рух, - вважає директор представництва ЦСП компанії РУСАЛ в Україні Олена Ожема. - На жаль, більшість волонтерських груп виникає стихійно і бере участь в одноразових акціях. Тому існує необхідність системного підходу до залучення волонтерів, організації їх діяльності для підтримки та розвитку волонтерського руху. Робота волонтерів повинна бути організована ефективно і вестися професійно. Організувавши нашу «Школу волонтерів» ми хотіли щоб слухачі отримали базові знання, досвід і усвідомили собі головне: бути Волонтером - це, перш за все, бути гарною, милосердною людиною, володіти неабиякими комунікативними навичками, вміти привернути до себе однодумців, розуміти проблеми оточуючих, вміти співчувати, прагнути безкорисливо допомогти вирішувати проблеми інших людей. Під час навчання студенти мали можливість не лише отримати знання, а й брали активну участь в організованих нами благодійних акціях, у загальноміському проекті «Новорічний марафон», в таких заходах як народні Новорічні гуляння, ярмарки, акції з благоустрою міста.

- «Школа волонтерів» дала можливість молоді помінятися в кращу сторону, реалізувати себе, відчути самоповагу, стати більш впевненими у собі, - говорить керівник програми Олеся Кондратюк. - Надалі учасникам простіше будуть спілкуватися, взаємодіяти і включатися в будь-яку діяльність, вони зможуть легко займати лідерські позиції, проявляючи, в той же час, толерантність

 

Mykolrada

vru1

prezident

kmu

decent_vlad

header_bg

dfs

MykolaevOblEnergo

Погода в Николаеве

Пользователи : 2
Статьи : 3314
Ссылки : 6
Просмотры материалов : 1137994

Наші контакти:

54050, Україна, м.Миколаїв,

проспект Богоявленський, 314

тел. (0512) 60-02-71, факс (0512) 60-02-59

Електронна адреса для звернень

[email protected]

znak

Питання "гарячої лінії"