Оголошення
дислокация
Map
Головна Служба у справах дітей 07.04.2015

ssdПро стан роботи сектору опіки та піклування щодо забезпечення контролю за збереженням житла та майна, яке на праві власності належить дітям – сиротам і дітям, позбавленим батьківського піклування

Станом на 31.03.2015 року на первинному обліку в службі у справах дітей перебуває 176 дітей. З них 83 сиріт та 93 дитини, позбавленої батьківського піклування. Захисту житлових та майнових прав дітей даної категорії приділяється особлива увага.

Відповідно до порядку провадження органами опіки та піклування діяльності, пов'язаної із захистом прав дитини, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 24.09.08 № 866 "Питання діяльності органів опіки та піклування, пов'язаної із захистом прав дитини",

З появою на первинному обліку в службі дитини-сироти чи позбавленої батьківського піклування згідно п.55 даної постанови протягом 10 днів після надходження повідомлення складає опис такого майна за формою. До опису майна додаються оригінали документів, які підтверджують право власності дитини на майно або їх копії. Один примірник та оригінали документів зберігаються в особовій справі дитини, яка знаходиться за місцем влаштування дитини, а другий залишається в службі у справах дітей.

Згідно п. 57 виконавчий комітет Миколаївської міської ради за місцем знаходження майна забезпечує збереження майна дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування і вживає заходів для встановлення опіки над майном (якщо дитина проживає в іншому місці). Рішення про встановлення опіки над майном приймається за місцем знаходження майна за поданням служби у справах дітей. За 2014 рік призначено 1 опікун над майном дитини-сироти. Служба у справах дітей за місцем знаходження майна дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування веде облік такого майна. Станом на 31.03.2015 із зазначеної категорії мають власне житло – 53 дитини, право користування – 110 дітей, не мають житла 10дітей. У разі коли у дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування відсутнє житло, яке належить їй на праві власності (користування), або якщо повернення до нього неможливе, після досягнення дитиною 16 річного віку служба у справах дітей за місцем походження або проживання дитини з урахуванням її бажанням збирає необхідний пакет документів та вчасно надає клопотання до відділу обліку та розподілу житла виконавчого комітету Миколаївської міської ради щодо постановки на квартирний та соціально-квартирний облік громадян, які потребують поліпшення житлових умов. Таких клопотань за 2014 рік надано -13(на 13 дітей) з них 10 дітей поставлено на квартирний облік. Деякі з них досягли вже повноліття. На жаль, квартири чи соціальне житло ще ніхто не отримав.

Службою ретельно відслідковується житло дітей - сиріт та позбавлених батьківського піклування, які влаштовуються під опіку, прийомну сім'ю, ДБСТ чи інтернатні заклади. Якщо квартира в якій проживала дитина не приватизована та не є службовою, службою збирається необхідний пакет документів та готується клопотання до відділу обліку та розподілу житла виконавчого комітету Миколаївської міської ради для прийняття рішення про закріплення житлової площі за дитиною до досягнення нею повноліття. Таких закріплень по Корабельному району - 11. Спеціалістами служби направляються листи до житлово-комунальних підприємств стосовно недопущення порушень житлових прав дітей, у разі звернення осіб, щодо будь-яких дій з житлом у терміновому порядку просимо повідомляти службу.

Спеціалістами служби проводиться роз'яснювальна робота серед опікунів (піклувальників) щодо приватизації житла та включення у приватизацію своїх підопічних. Так за сприянням служби шестеро підопічних включено у приватизацію житла.

У разі коли дитина - сирота чи дитина, позбавлена батьківського піклування, є спадкоємцем майна та не має законного представника виконавчий органи міської ради за місцем походження дитини призначає особу, яка буде представляти інтереси дитини на час здійснення права на спадкування. Службою направляються повідомлення до п'ятої Миколаївської державної нотаріальної контори про відкриття спадщини на дитину після смерті батьків. З метою захисту житлових та майнових прав дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування надається інформація опікуну /піклувальнику, як законному представнику дитини, вирішити питання про прийняття спадкового майна.

Служба у справах дітей здійснює контроль щодо захисту житлових та майнових прав дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

 

Mykolrada

vru1

prezident

kmu

decent_vlad

header_bg

dfs

MykolaevOblEnergo

Погода в Николаеве

Пользователи : 2
Статьи : 3316
Ссылки : 6
Просмотры материалов : 1139636

Наші контакти:

54050, Україна, м.Миколаїв,

проспект Богоявленський, 314

тел. (0512) 60-02-71, факс (0512) 60-02-59

Електронна адреса для звернень

[email protected]

znak

Питання "гарячої лінії"