Оголошення
дислокация
Map
Головна податкова 27.04.2016

dfsДержавна податкова інспекція у Корабельному районі м. Миколаєва Головного управління ДФС у Миколаївській області інформує

До уваги платників податків!

Режим роботи Центру обслуговування платників податків у святкові та вихідні дні квітня і травня поточного року

ДПІ у Корабельному районі м. Миколаєва Головного управління ДФС у Миколаївській області нагадує, що для зручності платників та створення комфортних умов при поданні податкової звітності Центр обслуговування платників (ЦОП) у святкові та вихідні дні у квітні і травні 2016 року працюватиме за таким графіком:

- 30 квітня 2016 року – робочий день до 15 год. 00 хв.;

- 2, 3 травня 2016 року – робочі дні у режимі чергування (за необхідності із залученням спеціалістів відповідних структурних підрозділів) до 16 год. 00 хв.;

- 4, 5, 6, 7 травня 2016 року – робочі дні відповідно до затверджених графіків роботи ЦОП;

- 1, 8, 9 травня 2016 року – вихідні дні.

Кампанія декларування доходів громадянами – на фінішній прямій

ДПІ у Корабельному районі м. Миколаєва Головного управління ДФС у Миколаївській області нагадує, що кампанія декларування доходів громадянами триває до 1 травня 2016 року.

Отож, запрошуємо громадян, котрі ще не подали податкові декларації, відзвітуватися про минулорічні доходи.

Нагадаємо, що до доходів, які підлягають обов'язковому декларуванню належать:

- доходи , з яких при нарахуванні або виплаті ПДФО не утримувався;

- доходи від особи, яка не є податковим агентом (в тому числі від здачі в оренду власного рухомого чи нерухомого майна, продажу власного майна, продажу власної сільгосппродукції фізичним особам, тощо);

- спадок (подарунки) від осіб, які не є членами сім'ї першого ступеня споріднення;

- доходи від продажу інвестиційних активів;

- іноземні доходи.

Виконати свій конституційний обов'язок і подати річну податкову декларацію громадяни можуть в Центрі обслуговування платників ДПІ у Корабельному районі м. Миколаєва. Звертаємо увагу, що 30 квітня 2016 року – в Центрі обслуговування платників буде робочий день до 15.00.

Податок на нерухомість: особливості розрахунку та сплати фізичними особами

ДПІ у Корабельному районі м. Миколаєва Головного управління ДФс у Миколаївській області інформує, що ставка податку на нерухоме майно встановлюється відповідним органом місцевої влади. Наразі її розмір не може перевищувати 3% розміру мінімальної заробітної плати, встановленої на 1 січня відповідного звітного року. Якщо ж органом місцевої влади не прийнято рішення про встановлення відповідних місцевих податків і зборів, що є обов'язковими згідно з нормами Податкового кодексу України, такі податки до прийняття рішення справляються виходячи з норм Податкового кодексу України із застосуванням їх мінімальних ставок.

Базою оподаткування є загальна площа об'єкта житлової та нежитлової нерухомості, в тому числі його часток. Для фізичних осіб база оподаткування визначається податковим органом на підставі даних Держреєстру речових прав на нерухоме майно або на підставі оригіналів відповідних документів платника податків, зокрема документів на право власності. При цьому відповідна база оподаткування об'єкта/об'єктів житлової нерухомості, в тому числі їх часток, що перебувають у власності фізичної особи, зменшується:

а) для квартири/квартир незалежно від їх кількості – на 60 кв. м;

б) для житлового будинку/будинків незалежно від їх кількості – на 120 кв. м;

в) для різних типів об'єктів житлової нерухомості, в тому числі їх часток (у разі одночасного перебування у власності платника податку квартири/квартир та житлового будинку/будинків, у тому числі їх часток), – на 180 кв. м.

Відтак від сплати податку на нерухоме майно звільняються фізичні особи, які мають у власності перелічені об'єкти нерухомого майна в межах вказаної площі.

Обчислення суми податку з об'єкта/об'єктів нежитлової нерухомості, які перебувають у власності фізичних осіб, здійснюється податковим органом за місцем податкової адреси (місцем реєстрації) власника такої нерухомості виходячи із загальної площі кожного з об'єктів нежитлової нерухомості та відповідної ставки податку. Водночас за наявності у власності об'єкта (об'єктів) житлової нерухомості, у тому числі його частки із загальною площею понад300 кв. м(для квартири) та/або500 кв. м(для будинку), сума податку, розрахована відповідно до пп. "а"-"г" п.п. 266.7.1 п. 266.7 ст. 266 Податкового кодексу України збільшується на 25000 грн на рік за кожен такий об'єкт житлової нерухомості (його частку). Після обчислення суми податкового зобов'язанння фізичним особам надсилають податкове повідомлення-рішення про сплату суми податку та відповідні платіжні реквізити за місцем податкової адреси фізичної особи (місцем реєстрації). Таке повідомлення-рішення має бути надіслано до 1 липня 2016 року для сплати податку на нерухоме майно за 2015 рік. Відповідно протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення фізичним особам необхідно сплатити суму податку.

До уваги платників акцизного податку!

ДПІ у Корабельному районі м. Миколаєва Головного управління ДФС у Миколаївській області у зв'язку з введенням в дію наказу Міністерства фінансів України від 11 лютого 2016 року № 49 «Про затвердження форм звітів щодо виробництва й обігу спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів та порядків їх заповнення», зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 03 березня 2016 р. за № 340/28470 повідомляє наступне.

Затверджнеі наступні форми звітів:

Форму звіту № 1-РС "Звіт про обсяги виробництва та реалізації спирту";

Порядок заповнення форми звіту № 1-РС "Звіт про обсяги виробництва та реалізації спирту";

Форму звіту № 2-РС "Звіт про обсяги виробництва та реалізації алкогольних напоїв";

Порядок заповнення форми звіту № 2-РС "Звіт про обсяги виробництва та реалізації алкогольних напоїв";

Форму звіту № 3-РС "Звіт про обсяги виробництва та реалізації тютюнових виробів";

Порядок заповнення форми звіту № 3-РС "Звіт про обсяги виробництва та реалізації тютюнових виробів";

Форму звіту № 1-ОА "Звіт про обсяги придбання та реалізації алкогольних напоїв у оптовій мережі";

Порядок заповнення форми звіту № 1-ОА "Звіт про обсяги придбання та реалізації алкогольних напоїв у оптовій мережі";

Форму звіту № 1-ОТ "Звіт про обсяги придбання та реалізації тютюнових виробів у оптовій мережі";

Порядок заповнення форми звіту № 1-ОТ "Звіт про обсяги придбання та реалізації тютюнових виробів у оптовій мережі";

Форму звіту № 1-РА "Звіт про обсяги придбання та реалізації алкогольних напоїв у роздрібній мережі";

Порядок заповнення форми звіту № 1-РА "Звіт про обсяги придбання та реалізації алкогольних напоїв у роздрібній мережі";

Форму звіту № 1-РТ "Звіт про обсяги придбання та реалізації тютюнових виробів у роздрібній мережі";

Порядок заповнення форми звіту № 1-РТ "Звіт про обсяги придбання та реалізації тютюнових виробів у роздрібній мережі".

Заповнення форм звітів здійснюється з використанням кодів продукції та кодів адміністративно-територіальних одиниць згідно з додатком до цього наказу.

Додатково повідомляємо, що визнано такими, що втратили чинність накази Державної податкової адміністрації України:

від 13 жовтня 2005 року № 449 "Про затвердження форм звітів щодо обігу спирту, алкогольних напоїв та тютюнових виробів та інструкцій щодо їх заповнення", зареєстрований у Міністерстві юстиції України 01 листопада 2005 року за № 1311/11591;

від 30 травня 2006 року № 302 "Про затвердження Змін до форм звітів № 1-РС "Звіт про обсяги виробництва та реалізації спирту", № 2-РС "Звіт про обсяги виробництва та реалізації алкогольних напоїв" та № 3-РС "Звіт про обсяги виробництва та реалізації тютюнових виробів", зареєстрований у Міністерстві юстиції України 16 червня 2006 року за № 719/12593;

від 24 вересня 2007 року № 549 "Про затвердження Змін до форм звітів № 1-РС "Звіт про обсяги виробництва та реалізації спирту", № 2-РС "Звіт про обсяги виробництва та реалізації алкогольних напоїв" та № 3-РС "Звіт про обсяги виробництва та реалізації тютюнових виробів", зареєстрований у Міністерстві юстиції України 08 жовтня 2007 року за № 1152/14419;

від 27 квітня 2006 року № 228 "Про затвердження форм звітів щодо придбання та реалізації алкогольних напоїв і тютюнових виробів та інструкцій щодо їх заповнення", зареєстрований у Міністерстві юстиції України 16 червня 2006 року за № 713/12587;

від 04 вересня 2007 року № 518 "Про затвердження Змін до форм звітів щодо придбання та реалізації алкогольних напоїв і тютюнових виробів та інструкцій щодо їх заповнення, затверджених наказом ДПА України від 27.04.2006 № 228", зареєстрований у Міністерстві юстиції України 13 вересня 2007 року за № 1065/14332.

ДПІ у Корабельному районі м.Миколаєва ГУ ДФС у Миколаївській області

 

Mykolrada

vru1

prezident

kmu

decent_vlad

header_bg

dfs

MykolaevOblEnergo

Погода в Николаеве

Пользователи : 2
Статьи : 3316
Ссылки : 6
Просмотры материалов : 1140060

Наші контакти:

54050, Україна, м.Миколаїв,

проспект Богоявленський, 314

тел. (0512) 60-02-71, факс (0512) 60-02-59

Електронна адреса для звернень

[email protected]

znak

Питання "гарячої лінії"