Оголошення
дислокация
Map
Головна Служба у справах дітей 15.06.2015

ssd2«Про виконання делегованих повноважень службою у справах дітей адміністрації Корабельного району Миколаївської міської ради»

На первинному обліку в службі станом на 15.06.2015 перебуває 172 дитини, позбавлені батьківського піклування та дитини-сироти. Згідно діючих нормативних документів всі діти занесені в Книгу первинного обліку, створені особові картки в ЄІАС «Діти».

Пріоритетною формою влаштування дітей даної категорії залишається влаштування їх до сімейних форм влаштування дітей до сімейних форм виховання. Останнім часом в районі склалася позитивна і стійка тенденція влаштування дітей, які залишилися без батьківського піклування у сім'ї громадян. До сімейних форм виховання влаштовано 146 дітей. По місту Миколаєву серед чотирьох районів найкращий показник – 89,3 відсотки , по області з 27 районів служба у справах дітей адміністрації Корабельного району займає п'яте місце.

З 146 дітей:

8 – перебувають у прийомних сім'ях

2 - в дитячих будинках сімейного типу

3 – на тимчасовому влаштуванні у потенційних опікунів

16- на утриманні державних закладів

7 – навчаються в ПТУ.

За І півріччя 2015 року на первинний облік взято 12 дітей з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Всім дітям вчасно надано відповідний статус та вирішене питання про подальше влаштування. В сім'ї опікунів влаштовано11 дітей, 1 дитина повернута в сім'ї, у зв'язку з встановленням батьком батьківства.

Згідно з вимогами ст.. 210 сімейного кодексу України та Постановою КМУ від 24.09.2008 № 866 «Питання діяльності органів опіки та піклування, пов'язаної із захистом прав дитини»службою при влаштуванні дітей вказаної категорії до сімейних форм виховання не мали фактів роз'єднання рідних братів та сестер. Так до прийомної сім'ї влаштовано троє дітей.

Своєчасно забезпечується захист житлових та майнових прав дітей даної категорії. Із 172 дітей лише 53 мають власне житло, 109 – право користування, а 10 – взагалі не мають ніякого житла та майна.

Заяв відносно відчуження житла та майна, яке належить дітям-сиротам та дітям, позбавлених батьківського піклування до служби не надходило.

Ведеться кропітка робота з обліку нерухомого майна та, відповідно до чинного законодавства, поновлюється облік нерухомого майна дітей вказаної категорії як на паперових носіях, так і в електронному вигляді.

На момент звітного періоду перевірено збереження житла, яке належить дітям. Спеціалісти сектору з питань опіки та піклування відвідали 53 адреси. порушень житлових та майнових прав не виявлено. Опікуни, піклувальників житлі підтримують порядок, виконують ремонтні роботи, якщо в цьому є необхідність. При наявності боргів за сплату житлово-комунальних послуг, з законними представниками проводиться роз'яснювальна робота щодо реструктуризації боргу.

Службою проводиться моніторинг потреб у житлі серед дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. У 2015 році, згідно діючого законодавства, мали право на постановку на квартирний 4 дитини, віком від 16-и до 18-и років. Три дитини поставлені на відповідний облік, 1 – відмовлено.

Згідно з рішенням виконавчого комітету Миколаївської міської ради за трьома дітьми закріплене житло до повноліття дітей.

Всього на квартирному обліку перебуває 32 дитини, але жодна дитина житла не отримала. Контроль за умовами утримання та виховання дітей-сиріт та дітей. Позбавлених батьківського піклування, які виховуються в прийомних сім'ях, дитячих будинках сімейного типу виконується комплексно службою у справах дітей Миколаївської міської ради, Миколаївським міським центром соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, навчальними закладами, закладами охорони здоров'я та органами внутрішніх справ. Даними суб'єктами взаємодії здійснюється обмін інформації щоквартально.

Сім'ї опікунів, піклувальників відвідуються згідно графіка, затвердженого начальником служби та узгодженими з закладами охорони здоров'я. Кожна сім'я відвідана спеціалістами служби протягом 2014-2015 року. Встановлено, що підопічні виховуються і проживають в належних умовах.

За даними Корабельного РВ ММУ УМВС України в Миколаївській області за 2015 не надходило скарг або інформації щодо асоціальної поведінки в даних сім'ях.

Звіти про стан здоров'я, виховання, утримання дітей надаються опікунами що півроку.

Регулярно від Миколаївського міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді надходить інформація про дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах. Таких дітей у службі на профілактичному обліку перебуває 23, які проживають у 12 сім'ях, з них 2 дітей – зазнали жорстокого поводження та насильства в сім'ї.

Станом на 15.06.2015 службою організовано та проведено 14 профілактичних заходів «Діти вулиці». Діти з сімейного оточення не вилучалися.

 

Mykolrada

vru1

prezident

kmu

decent_vlad

header_bg

dfs

MykolaevOblEnergo

Погода в Николаеве

Пользователи : 2
Статьи : 3315
Ссылки : 6
Просмотры материалов : 1139183

Наші контакти:

54050, Україна, м.Миколаїв,

проспект Богоявленський, 314

тел. (0512) 60-02-71, факс (0512) 60-02-59

Електронна адреса для звернень

[email protected]

znak

Питання "гарячої лінії"