Оголошення
дислокация
Map
Головна Людське життя – найвища ціність!

Людське життя – найвища ціність!

Всім відомо, що абсолютно безпечних та нешкідливих умов праці не існує. Кожне виробництво включає технологічні операції, при виконанні яких існує ризик отримання виробничої травми або професійного захворювання.

Підвищення рівня безпеки праці можливо досягти шляхом проведення профілактичних заходів, розроблення та впровадження у діюче виробництво інноваційних технологій, нових видів засобів індивідуального та колективного захисту; підвищення рівня культури безпеки праці шляхом пропагування безпеки праці та способів запобігання виникненню ризиків виробничого травматизму та професійних захворювань, формування відповідального ставлення працівників до особистої безпеки.

Одним з основних завдань відділення виконавчої дирекції Фонду у м. Миколаїві є організація профілактики нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань на підприємствах, які здійснюють господарську діяльність на території міста Миколаїв, Жовтневого та Миколаївського районів Миколаївської області.

За І півріччя 2015 року на підприємствах, організаціях, установах сталося 29 нещасних випадків, що пов'язані з виробництвом. В результаті нещасних випадків постраждало 29 працівників, що відповідає кількості травмованих в І-півріччі 2014 року.

Аналіз причин виробничого травматизму свідчить, що більшість (76%) нещасних випадків сталися по організаційним причинам, серед яких порушення трудової і виробничої дисципліни (невиконання вимог інструкцій з охорони праці, невиконання посадових обов'язків) складають майже 60%. Через порушення правил дорожнього руху стався кожен сьомий, а внаслідок противоправних дій інших осіб кожен шостий нещасний випадок.

По технічним причинам сталося всього 7% нещасних випадків.

На підприємстві «Науково-виробничий комплекс газотурбобудування «Заря -Машпроект» та в Миколаївському противотурберкульозному диспансері в поточному році два працівника отримали професійні захворювання.

Страхові експерти з охорони праці відділення забезпечують проведення профілактичної роботи, одним із напрямів якої є вивчення стану умов і безпеки праці безпосередньо на підприємствах. Головна мета роботи - не пошук та покарання винного, а надання допомоги у вирішенні питань щодо створення безпечних умов праці.

Перш за все проводиться роз'яснювальна робота серед страхувальників, до них доводяться вимоги існуючого законодавства про охорону праці, про соціальний захист, про відповідальність за порушення нормативних актів з охорони праці.

За І півріччя поточного року роботодавцям надано 232 консультації з питань охорони праці, взято участь в організації та проведені 12 семінарів, 48 нарад, 35 засідань «круглого» столу, 8 конкурсах.

106 підприємств отримали допомогу по впровадженню СУОП, 30 підприємствам в розроблені профілактичних заходів з охорони праці. Надана допомога в розробці 53 нормативних документів

Вивчений позитивний досвід роботи з охорони праці 10 кращих підприємств, досвід яких рекомендований до впровадження.

Одним із головних питань було і є проведення на місцях якісного навчання з охорони праці, в тому числі інструктажів з охорони праці.

Страхові експерти з охорони праці входять до складу комісій підприємств по перевірці знань з охорони праці, в першу чергу великих підприємств та зі значним рівнем травматизму.

Якісне проведення інструктажів з охорони праці не тільки підвищують знання працівників з охорони праці, а й підвищують відповідальність за безпечні методи виконання робіт.

За рахунок коштів Фонду щорічно відповідальні спеціаліста з охорони праці проходять навчання та перевірку знань на базі спеціалізованих навчальних закладів. На даний час ми готуємо пропозиції по навчанню спеціалістів з охорони праці, які в поточному році планується провести восени.

Для найбільш ефективного ведення пропаганди безпечних та нешкідливих умов праці, запобігання нещасним випадкам на виробництві, професійним захворюван-ням та ознайомлення громадськості з діяльністю Фонду, відділенням використовуються засоби масової інформації. Систематично розміщуються матеріали на інтернет-сайтах, на сторінках газет. Виготовлено 14 інформаційних стендів, які розміщені на великих підприємствах, в приміщеннях районних адміністрацій, податкових інспекцій.

На допомогу спеціалістам з охорони праці виготовлено 8 буклетів та 17 пам'яток по різним напрямкам роботи по охороні праці.

Більше 150 страхувальників забезпечено нормативно-правовими актами з охорони праці в електронному виді.

В І півріччі 2015 року відділення Фонду забезпечувало соціальні послуги та страхові виплати потерпілим на виробництві.

На обліку у відділенні на 01.07.2015 року знаходиться 3647 особових справ потерпілих та членів їх сімей, серед них 717 інвалідів праці.

За І півріччя 2015 р. відділенням відшкодовано потерпілим та членам їх сімей 15,8 млн. грн.

В тому числі відшкодовано:

- виплати по лікарняним здійснено 64 чол. на суму 417 тис. грн.

- одноразова допомога в разі стійкої втрати професійної працездатності - виплачено 11 потерпілим на суму 433 тис. грн.

- 667 тис. грн. виплачено 4 сім'ям загиблим працівникам на виробництві

- щомісячно проводяться виплати 1335 особам і середній розмір щомісячної виплати на одного потерпілого становить 1717 грн.

94 утриманцям по втраті годувальника виплачено 840 тис. грн.

Медикаментозне лікування отримали 91 чол. на суму 438 тис. грн.

Санаторно-курортне лікування отримали – 32 чол. на суму 338 тис. грн., стаціонарне лікування – отримали 33 чол. на суму 123 тис. грн.

Спеціальний медичний, постійний сторонній та побутовий догляд 212 тис. грн. отримали 41 інвалід.

- 42 інваліда забезпечені транспортним засобом.

 

Mykolrada

vru1

prezident

kmu

decent_vlad

header_bg

dfs

MykolaevOblEnergo

Погода в Николаеве

Пользователи : 2
Статьи : 3314
Ссылки : 6
Просмотры материалов : 1137969

Наші контакти:

54050, Україна, м.Миколаїв,

проспект Богоявленський, 314

тел. (0512) 60-02-71, факс (0512) 60-02-59

Електронна адреса для звернень

[email protected]

znak

Питання "гарячої лінії"