Оголошення
дислокация
Map
Головна Державна податкова інспекція

dfsДержавна податкова інспекція у Корабельному районі

 м. Миколаєва ГУ ДФС у Миколаївській області інформує

Про реалізацію майна, яке переходить у власність держави

У 2015 році ДПІ у Корабельному районі м. Миколаєва ГУ ДФС у Миколаївській області з метою виявлення майна з ознаками безхазяйного відпрацьовано 6 об'єктів, за рахунок вжитих заходів надійшло коштів від реалізації безхазяйного майна у сумі 3533,0тис.грн. (в.ч. до державного бюджету у сумі 3498,5тис.грн.).

Додатково повідомляємо, що загальні положення обліку, зберігання, оцінки конфіскованого та іншого майна, що переходить у власність держави, і розпорядження ним, визначаються Порядком обліку, зберігання, оцінки конфіскованого та іншого майна, що переходить у власність держави, і розпорядження ним, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 25 серпня 1998 року №1340.

Звертаємо увагу на обов'язковість включення підприємств та організацій до Єдиного реєстру суб'єктів господарювання, які можуть здійснювати реалізацію безхазяйного майна та майна, що переходить у власність держави, (далі – Єдиний реєстр).

До Єдиного реєстру включаються суб'єкти господарювання незалежно від форми власності, що є юридичними особами та платниками податку на додану вартість і здійснюють реалізацію майна шляхом проведення біржових торгів (аукціонів) або через роздрібну торговельну мережу. Для формування Єдиного реєстру на наступний рік комісія не пізніше 1 грудня календарного року розміщує у друкованих засобах масової інформації та на офіційній сторінці територіальних органів ДФС в мережі Інтернет оголошення із зазначенням переліку документів, необхідних для участі в конкурсі, місця та дати проведення засідання комісії з формування Єдиного реєстру.

Включення суб'єктів господарювання до Єдиного реєстру може проводитись упродовж року за їх заявами.

Про актуальні зміни в Податковому кодексі України

ДПІ у Корабельному районі м. Миколаєва ГУ ДФС у Миколаївській області з метою роз'яснення окремих положень Закону України від 24.12.2015 року №909-VIII „Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2016 році", яким внесено зміни до Закону України від 08.07.2010 року №2464 „Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" (далі – Закон №2464) повідомляє наступне.

Відповідно до змін, для платників, визначених частиною першою статті 4 Закону №2464, єдиний внесок на загальнообов'язкове державне соціальне страхування (далі – єдиний внесок) встановлено у розмірі 22 відсотка до бази нарахування, визначеної статтею 7 Закону №2464.

Оскільки на сьогодні змінюється частка сплаченого єдиного внеску, що підлягає контролю банками на виконання вимог статті 24 Закону №2464, ДФС України направлено лист до Національного банка України (лист додається) з проханням до приведення Порядку прийняття банками на виконання розрахункових документів на виплату заробітної плати, затвердженого наказом Міндоходів від 09.09.2013 №453, у відповідність до законодавства при прийнятті від платників єдиного внеску грошових чеків, платіжних доручень та інших розрахункових документів на видачу (перерахування) коштів для виплати заробітної плати, на які відповідно до Закону №2464 нараховується єдиний внесок, контролювати сплату єдиного внеску, яка має становити 1/5 суми коштів для виплати заробітної плати, зазначеної в грошових чеках, платіжних доручень та інших розрахункових.

Додатково повідомляємо, що згідно із внесеними змінами суми пені та штрафів, шо передбачені Законом № 2464, підлягають сплаті платником єдиного внеску протягом десяти календарних днів після надходження відповідного рішення, винесеного територіальним органом доходів і зборів (абзац другий частини 14 та абзац другий частини 15 статті 25 Закону № 2464).

Враховуючи викладене, термін сплати по рішеннях, винесених територіальним органом ДФС до 31.12.2015 включно, становитиме 10 робочих днів, винесених з 01.01.2016, - 10 календарних днів.

Про окремі особливості проведення перерахунку частки використання товарів/послуг, необоротних активів в оподатковуваних операціях

З урахуванням змін, внесених до статті 198 розділу V Кодексу Законами України від 28 грудня 2014 року № 71 -VIII "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи" (далі - Закон № 71) та від 16 липня 2015 року № 643-VIII "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо удосконалення адміністрування податку на додану вартість" (далі - Закон № 643), з 1 липня 2015 року податковий кредит звітного періоду формується платником податку із сум податку на додану вартість, нарахованих (сплачених) при придбанні товарів/послуг незалежно від напряму їх використання (в оподатковуваних чи неоподатковуваних операціях)

Водночас пунктом 198.5 статті 198 Кодексу визначено, що платник податку зобов'язаний нарахувати податкові зобов'язання виходячи з бази оподаткування, визначеної відповідно до пункту 189.1 статті 189 Кодексу, та скласти не пізніше останнього дня звітного (податкового) періоду і зареєструвати в Єдиному реєстрі податкових накладних (далі - ЄРПН) в терміни, встановлені Кодексом для такої реєстрації, зведену податкову накладну за товарами/послугами, необоротними активами, у разі якщо такі товари/послуги, необоротні активи призначаються для їх використання та/або починають використовуватися в операціях, що не є об'єктом оподаткування, звільнених від оподаткування, що здійснюються платником податку в межах балансу, та в операціях, що не є господарською діяльністю.

При нарахуванні податкових зобов'язань використовується ставка податку (20 або 7 відсотків), яка застосовувалась при придбанні таких товарів/послуг, необоротних активів та зазначена в податковій накладній, складеній при їх постачанні.

Якщо товари/послуги, необоротні активи були придбані без податку на додану вартість (придбані у неплатників ПДВ, операції з їх постачання звільнені від оподаткування тощо), то у разі їх призначення для використання та/або початку використання в операціях, що не є об'єктом оподаткування, звільнених від оподаткування, що здійснюються платником податку в межах балансу, та в операціях, що не є господарською діяльністю, нарахування податкових зобов'язань не здійснюється незалежно від дати їх придбання.

Для товарів/послуг, необоротних активів, придбаних або виготовлених до 1 липня 2015 року, які призначалися для використання та/або починають використовуватися у зазначених вище операціях, податкові зобов'язання згідно з пунктом 198.5 статті 198 розділу V Кодексу нараховуються тільки у випадку, якщо суми податку, нараховані (сплачені) під час їх придбання або виготовлення, були включені до складу податкового кредиту.

ДПІ у Корабельному районі м. Миколаєва ГУ ДФС у Миколаївській області

 

Mykolrada

vru1

prezident

kmu

decent_vlad

header_bg

dfs

MykolaevOblEnergo

Погода в Николаеве

Пользователи : 2
Статьи : 3317
Ссылки : 6
Просмотры материалов : 1140708

Наші контакти:

54050, Україна, м.Миколаїв,

проспект Богоявленський, 314

тел. (0512) 60-02-71, факс (0512) 60-02-59

Електронна адреса для звернень

[email protected]

znak

Питання "гарячої лінії"