Оголошення
дислокация
Map
Головна податкова 17.09.2015

dfsДПІ У КОРАБЕЛЬНОМУ РАЙОНІ м. МИКОЛАЄВА ГОЛОВНОГО УПРАВЛІННЯ ДФС У МИКОЛАЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПОВІДОМЛЯЄ

 

До уваги платників податків:

термін надсилання поштою податкових декларацій скорочено

ДПІ у Корабельному районі м. Миколаєва Головного управління ДФС у Миколаївській області повідомляє, що з 1 вересня 2015 року у разі надсилання податкової декларації поштою, платник податку має надіслати таку декларацію не пізніше ніж за п'ять днів до закінчення граничного строку її подання.

Така законодавча норма передбачена Законом України від 17 липня №655-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо зменшення податкового тиску на платників податків».

Раніше, таке відправлення необхідно було здійснити не пізніше ніж за десять днів до закінчення установленого строку подання податкової декларації,

Також звертаємо увагу: податкова декларація відправляється на адресу відповідного контролюючого органу за місцем реєстрації платника податку.

Водночас, податкова звітність в електронній формі повинна бути подана не пізніше закінчення останньої години дня, в якому спливає граничний строк подачі.

Більше 22 млн. акцизногоного податку сплатили суб'єкти господарювання Корабельного району з початку року

Фахівці ДПІ у Корабельному районі м. Миколаєва Головного управління ДФС у Миколаївській області зазначили, що запровадження 5-ти відсоткового акцизного податку при роздрібній торгівлі пивом, алкогольними напоями, тютюновими виробами, нафтопродуктами позитивно впливає на збільшення надходжень до місцевої казни. Так, протягом січня-серпня поточного року до бюджету надійшло 22,7 млн. грн. акцизного податку.

Нагадуємо, що платниками акцизного податку з роздрібного продажу підакцизних товарів є суб'єкти господарювання які здійснюють роздрібний продаж підакцизних товарів (пиво, алкогольні напої, тютюнові вироби, нафтопродукти та інше паливо). Такі суб'єкти підлягають обов'язковій реєстрації як платники в контролюючих органах за місцезнаходженням пункту продажу товарів не пізніше граничного терміну подання декларації акцизного податку за місяць, в якому здійснюється господарська діяльність. Для підакцизних товарів реалізованих суб'єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизними товарами ставки встановлюються за рішенням сільської, селищної або міської ради у відсотках від вартості (з податком на додану вартість), у розмірі 5 відсотків. Базою оподаткування є вартість (з податком на додану вартість) підакцизних товарів, що реалізовані суб'єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів.

Звертаємо увагу, що починаючи з 1 березня 2015 року (за звітний період - лютий 2015 року), податкові декларації з акцизного податку повинні подаватися всіма платниками акцизного податку тільки за формами, визначеними наказом Міністерства фінансів України від 23 січня 2015 року №14.

Більше про зміни у справлянні акцизного податку можна дізнатися у розділі «Акцизний податок» банеру «Податкові зміни – 2015» (http://sfs.gov.ua/baneryi/podatkovi-zmini-2015/aktsizniy-podatok/).

Ефективне обслуговування платників податків – пріоритет діяльності податкової служби

З метою створення комфортних умов для платників податків, розширення переліку послуг, що надаються платникам податків, з урахуванням їх потреб та побажань спрощення процедури надання послуг та відповідно зменшення часу у ДПІ у Корабельному районі м. Миколаєва Головного управління ДФС у Миколаївській області функціонує Центр обслуговування платників податків.

Центр обслуговування платників податків пропонує місцевим платникам податків наступні адміністративні послуги:

Взяття на облік платників податків в органах ДФС;

Включення (виключення) до (з) реєстрів платників податків;

Оформлення та видача свідоцтв про перехід на спеціальні режими оподаткування, карток платника податків, довідок та інших документів, за якими платники податків звертаються до органів ДФС;

Реєстрація розрахункових книжок та книг обліку, взяття на облік реєстраторів розрахункових операцій;

Проведення з платниками податків звірки стану розрахунків з бюджетами та надання повідомлень, актів звірки за відповідними письмовими зверненнями.

Також, у Центрі обслуговування платників для зручності відвідувачів розміщена тематична друкована продукція, оформлені інформаційні стенди, що містять зразки заповнення заяв, податкової звітності, актуальну інформацію з питань оподаткування. Громадяни та суб'єкти господарювання, завітавши до Центру обслуговування платників податків, мають змогу проконсультуватись з необхідних питань із кваліфікованими спеціалістами.

Нагадуємо, що час прийому відвідувачів у Центрі обслуговування платників податків 9прийом документів, консультування, надання адміністративних послуг) – щоденно у робочі дні з 09 год. 00 хв. до 18 год. 00 хв. та у суботу – з 09 год. 00 хв. до 16 год. 00 хв. Водночас звертаємо увагу, що у вівторок та п'ятницю Центр здійснює прийом відвідувачів до 20 год. 00 хв.

ДПІ у Корабельному районі м.Миколаєва ГУ ДФС у Миколаївській області

 

Mykolrada

vru1

prezident

kmu

decent_vlad

header_bg

dfs

MykolaevOblEnergo

Погода в Николаеве

Пользователи : 2
Статьи : 3315
Ссылки : 6
Просмотры материалов : 1138259

Наші контакти:

54050, Україна, м.Миколаїв,

проспект Богоявленський, 314

тел. (0512) 60-02-71, факс (0512) 60-02-59

Електронна адреса для звернень

[email protected]

znak

Питання "гарячої лінії"