Оголошення
дислокация
Map
Головна зарплата у конверті

zarplata_v_konverteЗаробітна плата в «конверті» - це майбутнє без гарантій і впевненості!

Управління Пенсійного фонду України в Корабельному районі м.Миколаєва повідомляє, що відповідно до норм діючого законодавства, пенсія та соціальні гарантії громадян залежать від отриманих ними доходів та сум сплаченого єдиного соціального внеску.

Пам'ятайте: заробітна плата в «конверті» - це майбутнє без гарантій і впевненості.

Заробітна плата – одна з головних економічних категорій, яка поєднує інтереси працівників, підприємців та держави і безпосередньо впливає на рівень життя населення.

Отримуючи доходи, з яких не проводяться відрахування внесків до Пенсійного фонду, Фонду страхування на випадок тимчасової втрати працездатності, Фонду страхування на випадок безробіття, Фонду страхування від нещасних випадків на виробництві, працівники позбавляються отримання відшкодування при настанні страхового випадку.

Наймані працівники не завжди розуміють взаємозв'язок між офіційним оформленням трудової діяльності з роботодавцем, сплатою обов'язкових внесків та можливістю одержувати соціальні послуги та пенсійні виплати, гарантовані державою.

Застраховані особи повинні пам'ятати, що погоджуючись отримувати заробітну плату у «конвертах», не лише сприяють розвитку тіньових схем, а й позбавляють себе соціальної захищеності. Адже тільки щомісячна сплата єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, в розмірі не менше мінімального, забезпечить зарахування страхового стажу за весь період роботи та фінансову стабільність при досягненні пенсійного віку в майбутньому. Ухиляючись від оподаткування шляхом мінімізації реальних доходів, вони позбавляють себе:

- страхового та трудового стажу;

- відпустки;

- пенсійного забезпечення;

- можливості скористатися лікарняним під час хвороби.

Для забезпечення свого майбутнього найманий працівник повинен вимагати від роботодавця легального оформлення трудових відносин через укладання трудового договору, а також регламентацію трудових відносин у відповідності до чинного трудового законодавства. У разі відмови, кожен громадянин має право звернутися до компетентних державних органів за захистом своїх конституційних прав. Отже, гарантоване отримання державного соціального захисту у разі складних життєвих обставин – у власних руках кожного працівника. Тому вимагайте надання заробітної плати відповідно до законодавства - прозоро і відкрито.

Подбайте про своє майбутнє вже сьогодні!

Особливо звертаємось до роботодавців, що використовують працю найманих працівників, - проявіть свою громадянську позицію і легалізуйте реальну заробітну плату своїх робітників, не позбавляйте їх належного захисту на випадок непрацездатності та не прирікайте на мізерну пенсію.

Додатково повідомляємо, що кожна особа при бажанні може звернутися до органів Пенсійного фонду України (при наявності паспорта та ідентифікаційного номеру) за місцем свого проживання для отримання інформації щодо сплачених роботодавцем за нього внесків.

В управлінні Пенсійного фонду України в Корабельному районі м. Миколаєва зазначену інформацію Ви можете отримати за адресою:

м. Миколаїв, вул. Артема 1 - Б, каб. № 12,

а також через Веб – портал Пенсійного фонду України, завдяки якому можна в режимі он-лайн вирішувати питання з мінімальною витратою часу, коштів, сил і постійно контролювати дані, які впливають на розмір пенсії сьогодні або у майбутньому.

- переглянути інформацію про місце Вашого працевлаштування (офіційне);

- переглянути розмір Вашої заробітної плати (доходу), який враховуються для пенсії (інших соціальних виплат);

- дізнатись інформацію про накопичений Вами страховий стаж;

- написати запитання до Пенсійного фонду будь-якого району і отримати відповідь на свою почтову або електронну скриньку (за бажанням);

- замовити документи, які Вам необхідні;

- попередньо записатись на прийом і спеціаліст Пенсійного фонду прийме Вас у час, який Ви самі визначили.

Всі електронні послуги безкоштовні!!!

Чекаємо Вас на нашому сайті електронних послуг за адресою: portal.pfu.gov.ua

Для того, щоб стати користувачем WEB-порталу електронних послуг необхідно звернутись до органів Пенсійного фонду України за місцем проживання і написати заяву, згідно якої вам буде призначено особистий код для реєстрації. При собі мати документ, що посвідчує Вашу особу та ідентифікаційний номер.

Адміністрація управління

 

Mykolrada

vru1

prezident

kmu

decent_vlad

header_bg

dfs

MykolaevOblEnergo

Погода в Николаеве

Пользователи : 2
Статьи : 3314
Ссылки : 6
Просмотры материалов : 1137989

Наші контакти:

54050, Україна, м.Миколаїв,

проспект Богоявленський, 314

тел. (0512) 60-02-71, факс (0512) 60-02-59

Електронна адреса для звернень

[email protected]

znak

Питання "гарячої лінії"