Оголошення
дислокация
Map
Головна День афганців у ДЦ

DC1Пісня «Давайте розділимо радість» продовжила тему любові до України, до необхідності єднати народ у часи скрути та миру

На минулому тижні  у Дитячому Центрі Корабельного району відбулися урочистості з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав, що відзначається в Україні 15 лютого відповідно до Указу Президента від 11.02. 2004 р.

Розпочалося святкове зібрання співом «Зразкового художнього колективу» вокального об'єднання «Відлуння». Щире виконання пісні «Повертайся, солдате» створило необхідну патріотичну  атмосферу і тому вмотивовано та доречно прозвучали заклик: «Слава Україні!» та очікувана колективна відповідь: «Героям слава!».

Це й задало високу  щемну емоційну ноту заходу, що була так необхідна саме тепер і саме в цьому місці, адже люди зібралися пригадати події, далекі й близькі за сприйняттям у часі, коли вони один на один зустрілися зі смертю, коли загинули їх бойові побратими, а самі ж вони дістали складні поранення душі та тіла.

day_afgan_DC

Звертаючись до присутніх С.М. Паливода, Голова Миколаївської міської організації ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) помітно хвилюючись, відзначив:

- Дорогі мої, бойові побратими! Вітаю вас з Днем вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Хто більше за нас розуміє його значення!? Він покликаний об'єднати усіх тих, хто воював у різні часи за нашу державу. Ми низько схиляємось перед учасниками Другої світової війни, у свою чергу вони з пошаною ставляться до нас, учасників бойових дій в Афганістані та на території інших держав, і всі разом ми кланяємось учасникам АТО, що вже у наш час виборюють незалежність України. А всі разом ми та сила, котра має відстоювати і свої права, і пропагувати здійснений бойовий подвиг представників різних поколінь України, і допомагати відбудовувати нашу рідну державу.

Закінчив він свій виступ врученням пам'ятних медалей «25 років виведення військ з Афганістану» першій групі нагороджених – учасників зібрання.

І знову на сцені вокальне об'єднання «Відлуння», пісні котрого стали лейтмотивом події. На цей раз у зал полилася «Молитва за Україну». Сприймалась вона як заклик берегти рідну землю, добитися її повної незалежності.

Тому таким емоційно доречним стало звернення до присутніх М.А.Парятнікова, Голови Миколаївської обласної організації ветеранів війни, Збройних Сил та праці України . Зокрема, він навів цифри, що характеризували участь миколаївців у бойових діях на території України та за її межами, зробив акцент на тому, що влада області, міста та Корабельного району приділяє особливу увагу воїнам, котрі брали участь у бойових діях Другої світової війни, учасникам бойових дій на території інших держав, учасникам АТО та їх сім'ям. Він також вручив пам'ятні медалі «25 років виведення військ з Афганістану» другій групі нагороджених – учасників зібрання.

Третім до присутніх звернувся С. В. Пельник, Голова організації прикордонників при обласній Спілці воїнів-інтернаціоналістів, не тільки з привітанням, але й з подякою за те, що «афганці» разом з учасниками АТО допомогли реставрувати пам'ятник прикордонникам усіх часів, установлений на Алеї Слави міста.

- Це і є вияв бойового побратимства, - підкреслив він.

Втретє рефреном прозвучав виступ вокального об'єднання «Відлуння». Пісня «Давайте розділимо радість» продовжила тему любові до України, до необхідності єднати народ у часи скрути та миру.

Потрібно сказати, що Дитячий Центр подарував гостям окрім вокальних номерів ще й хореографічні мініатюри, що з вдячністю сприйнялися присутніми.

Таким був нинішній День вшанування учасників бойових дій на території інших держав, що традиційно у тій чи іншій формі проходить у ДЦ Корабельного району.

Марія Полупанова.

 

Mykolrada

vru1

prezident

kmu

decent_vlad

header_bg

dfs

MykolaevOblEnergo

Погода в Николаеве

Пользователи : 2
Статьи : 3315
Ссылки : 6
Просмотры материалов : 1138612

Наші контакти:

54050, Україна, м.Миколаїв,

проспект Богоявленський, 314

тел. (0512) 60-02-71, факс (0512) 60-02-59

Електронна адреса для звернень

[email protected]

znak

Питання "гарячої лінії"