Оголошення
дислокация
Map
Головна Пенсійний інформує 04.07.2016

Emblem_of_the_Pension_Fund_of_Ukraine 

Управління Пенсійного фонду України в Корабельному районі м. Миколаєва інформує про зміни у законодавстві

«Про здійснення соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам»

Управління Пенсійного фонду України в Корабельному районі м. Миколаєва нагадує, що в зв'язку з набранням чинності 14 червня 2016 року постанови Кабінету Міністрів України від 08.06.2016 №352 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 1 жовтня 2014 р. № 509» та № 365 «Деякі питання здійснення соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам», рішення щодо призначення (відновлення) пенсій (щомісячного довічного грошового утримання) (далі – пенсій) органами Пенсійного фонду України можуть прийматися на підставі копії рішення Комісії з питань призначення (відновлення) соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам, утворених районними, районними у м. Києві і Севастополі держадміністраціями, виконавчими органами міських, районних у містах (у разі утворення) рад (далі — Комісії).

Орган Пенсійного фонду України направляє до структурного підрозділу з питань соціального захисту населення списки осіб, які звернулись за призначенням (відновленням) пенсій для розгляду на Комісії.

Рішення про призначення (відновлення виплати) пенсій приймається органом Пенсійного фонду України невідкладно після отримання копії рішення Комісії.

Також продовжується інформаційний обмін з органами соціального захисту населення щодо отримання інформації з Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб продовжується з метою отримання інформації про скасування довідок, визнання довідок недійсними, зняття внутрішньо переміщених осіб з обліку в уповноважених органах.

На підставі отриманої інформації буде проведено призупинення виплати пенсій внутрішньо переміщених осіб, та формуються списки осіб на отримання інформації для здійснення контролю і направляються до структурного підрозділу з питань соціального захисту населення для розгляду на Комісії.

Після надходження копії рішення Комісії органом Пенсійного фонду України приймається рішення про припинення виплати пенсії або її поновлення після тимчасового призупинення.

Одночасно нагадуємо, що виплату пенсії зазначеним особам, починаючи з 01 липня 2016 року, здійснюється виключно через рахунки ПАТ «Державний ощадний банк України».

 

«Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо звільнення від оподаткування пенсій»

Управління Пенсійного фонду України в Корабельному районі м. Миколаєва повідомляє, що з 01.07.2016 набрав чинності Закон України від 02.06.2016 № 1411-VІІІ «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо звільнення від оподаткування пенсій», яким передбачено ставку податку 18 % бази оподаткування щодо перевищення суми пенсії (включаючи суму її індексації, нараховану відповідно до закону), щомісячного довічного грошового утримання, визначеної у підпункті 164.2.19 пункту 164.2 статті 164 Податкового кодексу, що становить 10740 грн.

Положення підпункту 164.2.19 пункту 164.2 статті 164 Податкового кодексу України не застосовується до пенсій, призначених учасникам бойових дій, інвалідам війни та особам, на яких поширюється чинність статті 10 Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту.

 

Mykolrada

vru1

prezident

kmu

decent_vlad

header_bg

dfs

MykolaevOblEnergo

Погода в Николаеве

Пользователи : 2
Статьи : 3315
Ссылки : 6
Просмотры материалов : 1139388

Наші контакти:

54050, Україна, м.Миколаїв,

проспект Богоявленський, 314

тел. (0512) 60-02-71, факс (0512) 60-02-59

Електронна адреса для звернень

[email protected]

znak

Питання "гарячої лінії"